4 knep för att undvika virus på din mobil

0 Shares

Säkerhet är ett grundläggande element i mobila enheter, men vid vissa tillfällen beror detta inte bara på vår enhets förmåga att hantera problem relaterade till virus och datastöld. Så här är fyra knep som kommer att vara till stor hjälp för förhindra skadlig programvara.

undvika virus på din mobil

Antiviruset, din räddare

Visst har du en antivirus på din dator, varför inte göra samma sak med din telefon. Även om dessa är beredda att stoppa all misstänkt aktivitet, kan de misslyckas när som helst. Ett antivirus garanterar större säkerhet när du laddar ner filer eller kommer åt skadliga sidor, meddela oss i förväg om detta.

Lista över antivirus på Google Play

Det är också lämpligt att du behåller din enheten alltid uppdaterad så att de nya säkerhetsåtgärderna träder i kraft. En uppdatering förbättrar inte bara enhetens prestanda.

Bläddra i säkra länkar

Detta är sunt förnuft, men det finns många användare som försummar denna åtgärd och anger någon form av länk. Håll alltid ett öga på länken till webbsidan, om den i början har https kodar det betyder att webben är skyddad.

Ett allt vanligare sätt att extrahera data från nätanvändare är genom en av de applikationer som används mest dagligen av tusentals människor. WhatsApp har blivit ett sätt för hackare att snabbt och enkelt komma åt en individs personliga information. Detta kan vara ett stort problem för äldre som inte är bekanta med dessa metoder. Det är också mycket vanligt att hitta misstänkta meddelanden i vårt Gmail-konto, så om de erbjuder oss någon produkt till ett ganska konstigt pris är det bättre att inte locka lycka.

Misstanke om någon QR

QR-koder har blivit en grundläggande del av våra liv som ett resultat av pandemin. Vi behöver dem idag för att komma åt menyn på vilken restaurang som helst. Av denna anledning har hackare utnyttjat situationen.

Truco evitar virus escáner kod QR

Om du hittar en av dem på en ovanlig plats, till exempel en gatlykta, ska du inte skanna den. Någon kan ha designat en kod som, när den skannas, laddar ner skadlig programvara utan att ens fråga.

Officiella butiker att ladda ner

Du behöver inte gå till sökmotorn för att hitta en applikation du vill ladda ner. Både på Android och iPhone du har officiella butiker där du hittar en oändlighet av appar att skaffa utan problem.

Ta också en titt på behörigheter att dessa programvaror begär att få starta. Om du laddar ner ett program som används för att mata ett virtuellt husdjur är det ingen mening för dem att be om tillåtelse att få tillgång till galleriet.

0 Shares