Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

4 knep för att ladda turbo och göra Windows 10 snabbare

Tyvärr vet vi att med tiden saktar datorn alltid ner. Detta är oundvikligt, inget är mer irriterande än detta. Och långsamheten kan vara både i processerna och i tiden att ringa. Låt oss sedan se några sätt att göra datorn snabbare, detta kommer att involvera från kända tips till några okända.

I den här guiden kommer vi att fokusera på datorer som har Windows 10, vi kommer att lära oss om knep som systemet har för att snabba upp saker och ting lite.

I den här artikeln hittar du:

1. Utför underhållsuppgifter

Windows 10-felsökaren kan vara en lösning för att göra saker bättre. Folk litar aldrig på honom, men han kan hjälpa till med det. Den letar efter problem som saktar ner datorns prestanda, när den äntligen hittar dessa problem görs justeringar.

För att utföra detta följ steg för steg nedan.

  1. Sök efter i sökknappen bredvid startmenyn Kontrollpanel, klicka på den när du hittar den.
  2. Direkt efter att den har öppnats kommer det att finnas en sökfält i det övre högra hörnet, i den sök efter Problem lösning, klicka på den när du hittar den.
  3. Nu, i avsnittet System och säkerhet klicka in Utföra underhållsuppgifter.
  4. Efter det klicka på Nästa i fönstret som öppnas och systemet kontrollerar din dator.

Om du inte hittar något problem betyder det att situationen inte är så allvarlig, men det finns fortfarande några andra metoder vi kan prova.

2. Kör färre program samtidigt

Att köra färre program kommer att göra din dator snabbare

Kanske är det ditt beteende på datorn som påverkar dess prestanda. Arbetar du med många öppna program? I det här fallet måste vi tyvärr meddela att många snäva saker påverkar processorkraften och kan göra att saker börjar låsa sig.

Många saker kan hända i bakgrunden även om du stängde den. Andra har börjat och du vet inte, detta kan hända även på mer kraftfulla datorer. Så datorns prestanda kan sjunka mycket.

Så från och med idag, stäng de program du inte längre använder. Öppna flikar i webbläsaren bara du ska använda och stäng när du inte längre använder dem. När du gör detta tackar din dator dig så mycket. Att ta bort onödiga saker hjälper också till att undvika överbearbetning. Se om alla program på din dator verkligen behövs och ta bort filer som inte längre är användbara.

Om du har gjort dessa saker och det inte gör så mycket nytta kan en stor hjälp vara att förbättra specifikationerna. Så titta på din processor, ditt grafikkort, när du förbättrar komponenterna får du en ännu bättre prestanda.

3. Stäng av visuella effekter

Ändra de visuella effekterna kan vara till hjälp

Windows 10 erbjuder många coola visuella effekter och tricks. Tyvärr kan din dator ha svårt att bearbeta alla skärmövergångar och OH-film. Många saker du tittar på just nu på din dator kräver hög bearbetning.

Då är det dags att välja mellan att se bra ut eller att prestera bra. Windows 10 låter dig välja vilka visuella effekter som ska köras och göra din dator snabbare.

  1. Gå till sökfältet bredvid startmenyn och sök efter Justera utseendet och prestanda för Windows, klicka på det första alternativet.
  2. Ett fönster som heter Prestandaalternativ.
  3. på fliken Visuella effekter, klicka in Justera för bästa prestanda.
  4. Klicka sedan på OK.

Starta sedan om datorn för att se om inställningarna har tillämpats. Med det nya utseendet, ta testet och få din dator snabbare.

4. Starta om regelbundet

Starta alltid om din dator

Det är viktigt att starta om datorn en gång i veckan. Genom att göra detta kommer du att rensa ditt RAM-minne och även helt stänga av värdelösa processer och tjänster som förbrukar prestanda. Eftersom du har för vana att göra detta, behöver du inte oroa dig för att saker kör i bakgrunden.

Om du använder din dator mycket, och använder tunga program, är det bra att ta för vana att göra detta, till och med mer än en gång i veckan. Genom att tillämpa detta tips kommer du att märka en förbättring i prestanda. Och så kommer du äntligen att märka din dator snabbare med något mycket enkelt.

Fick du din dator snabbare?

Vi hoppas att du med alla dessa tips har kunnat göra din dator snabbare utan att behöva köpa en ny. Tänk på att det här bara är några tips, det finns fortfarande många andra du kan prova. Har du tvivel någonstans? Lyckades du följa alla steg? Säg i kommentarerna nedan.