Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

4 fantastiska B2B AdWords-optimeringstekniker

Det har förekommit en hel del diskussion om huruvida annonseringstekniker med betala per klick överensstämmer med metoden för inkommande marknadsföring. Många marknadsförare hävdar att PPC inte gör det eftersom annonser inte är tillståndsbaserade, utan är störande och påträngande under sökprocessen. Dessutom kritiserar många PPC eftersom du måste betala för placering, jämfört med inbounds organiska karaktär.

Utnyttja inbound marketing hur du ser lämpligt, men vad det handlar om är att inbound är “all form av marknadsföring som når kunder när de letar efter något att köpa.” Om en AdWords-annons visas i sökresultaten för en term som du normalt inte skulle kunna ranka för och ger ett klick, är det inte fortfarande inkommande marknadsföring? Det är i princip samma princip bakom att optimera dina webbplatssidor för specifika sökord för att driva organisk trafik.

PPC kanske inte är rätt för alla företag, men om du vill öka söksynlighet snabbt, kan en välriktad och strukturerad PPC-kampanj hjälpa till att göra just det.

1. Använd negativa sökord

Finns det ord eller fraser som liknar din produkt eller tjänst, men som inte överensstämmer med ditt varumärke överhuvudtaget? Det är de sökord du bör lägga till som negativa sökord. Till exempel, här på New Breed designar och utvecklar vi B2B-webbplatser, men endast på HubSpot COS och WordPress. Därför, om någon skulle söka efter “Drupal webbsida redesign”, skulle vi inte vilja att vår annons skulle visas eftersom vi vet att han eller hon inte skulle vara en kvalitetsansvarig. Genom att lägga till negativa sökord säkerställer du att dina sökord bara lockar till sig sökningar som en kvalificerad potentiell kund skulle utföra.

Snabbt hack: Det finns en praktisk rapport i AdWords under fliken Sökord. Klicka på “Detaljer > Söktermer > Alla” för att hitta de exakta sökningarna som visade dina annonser. Här kan du gå igenom hur mycket du spenderar på varje sökord för att ta bort alla som inte stämmer överens med din produkt eller tjänst.

2. Förbättra annonser med tillägg

Annonstillägg är en typ av annonsformat som visar extra information om ditt företag, som ditt telefonnummer och din adress. Genom att använda annonstillägg kan du förbättra synligheten för dina annonser eftersom de ofta visas ovanför sökresultaten, snarare än vid sidan av. Dessutom täcker de mer skärmutrymme ovanför vecket. Annonstillägg förbättrar även klickfrekvensen för dina annonser, vilket i slutändan innebär mer trafik till din webbplats. Tillägg har ingen extra kostnad förutom din CPC.

Typer av annonstillägg:

  • Apptillägg – Visa en länk under din annonstext som skickar folk till appbutiken eller börjar ladda ner din app.
  • Samtalstillägg – Låt andra klicka på en knapp för att ringa dig.
  • Adresstillägg – Hjälp personer i närheten att hitta ditt närmaste skyltfönster eller ring dig.
  • Recensionstillägg – Visa upp positiva recensioner från tredje part från välrenommerade källor.
  • Platslänkstillägg – Lägg till länkar för att hjälpa människor att hitta det de letar efter.
  • Informationstillägg – Lägg till beskrivande text i din annons för att hjälpa människor att lära sig mer om vad du har att erbjuda.
  • Konsumentbetyg – Visa upp vad kunderna uppskattar med högkvalitativ undersökningsdata
  • Tidigare besök – Visa personer om de har klickat sig vidare till din webbplats från Googles sökresultat tidigare
  • Sociala tillägg – Visa hur många följare på Google+ du har.
  • Dynamiska strukturerade kodavsnitt – Visa ytterligare målsidesinformation automatiskt med din annons på Google Sök.
  • Säljarbetyg – Visa dina onlineföretagsbetyg med din annons.

3. Använd webbplatslänkar

AdWords har ett tillägg som låter dig visa länkar till specifika sidor på din webbplats under texten i dina annonser (och utöver huvudmålsidan). Detta gör att användare snabbare kan välja vad de letar efter på din webbplats med färre klick. Genom att tillhandahålla den ytterligare informationen via webbplatslänkar kan dina annonser visa mer relevans och tilltala potentiella kunder.

Webbplatslänkar är fördelaktiga av flera skäl:

 • Visa genvägar: Länka direkt till populära eller högkonverterande delar av din webbplats.
 • Uppdatera enkelt: Ändra länktext och webbadresser när du vill.
 • Detaljerad rapportering: Ta reda på hur många klick som inträffade på din annons när webbplatslänken visades.
 • Datalagring: Redigera dina webbplatslänkar utan att återställa deras resultatstatistik.
 • Schemaläggning med start- och slutdatum: Ange datum, veckodagar eller tider på dagen som dina webbplatslänkar är kvalificerade att visas.

4. Utnyttja sökord med låg konkurrens

Inkludera långa sökord med låg konkurrens i dina annonser, inte bara för att öka kvaliteten på trafiken som kommer till din webbplats, utan också för att minska kostnaden per klick. Typiskt tenderar fraser på tre och fyra ord att ha mindre konkurrens och representerar köpare snarare än tittare. För att skapa långa sökord, lägg till adjektiv eller modifierare till dina befintliga sökord. Till exempel, istället för att använda “marketing automation”, använd “bästa marketing automation platform” eller “tidseffektiv marketing automation.” Har du fastnat för vilka termer med lång svans du ska använda? Testa att använda Googles sökordsplanerare för att utveckla och analysera en lista med termer.

Dessutom kan du utnyttja matchningstyper för att öka kvaliteten på potentiella kunder och hjälpa till att kontrollera vilka sökningar som kan visa din annons. Du kan till exempel använda bred matchning för att visa din annons för en bred målgrupp eller använda exakt matchning för att finslipa specifika kundgrupper.

Typer av matchningar:

 • Bred matchning – Detta är standardalternativet för matchning. Din annons kan visas om en sökterm innehåller dina sökordstermer i valfri ordning. Detta är ett bra alternativ för att inte spendera mycket pengar samtidigt som du genererar en stor mängd trafik.
 • Modifierare av brett matchning – Du kan lägga till en modifierare till alla termer som ingår i din brett matchade sökordsfras. Genom att lägga till en modifierare kan dina annonser bara visas när någons sökning innehåller dessa modifierade termer eller nära varianter, i valfri ordning. Detta är ett bra alternativ för att öka relevansen.
 • Frasmatchning – Den här matchningstypen visar din annons när någon söker efter ditt exakta sökord, eller ditt exakta sökord med ytterligare ord före eller efter det. Frasmatchning ger dig mer exakt inriktning.
 • Exakt matchning – Med exakt matchning kan dina annonser endast visas när någon söker på ditt exakta sökord, utan några andra termer i sökningen. Detta är den mest exakta formen av inriktning.

Dessa fyra optimeringstekniker är bara toppen av isberget. Det finns många fler sätt att dra full nytta av din PPC-kampanj och generera högkvalitativa trafik och potentiella kunder.