4 bästa metoder för att skapa engagerande socialt innehåll

0 Shares

B2B sociala medier bästa praxis-03

Sociala medier har länge varit en kärnkomponent i en framgångsrik marknadsförings- och varumärkesstrategi och spelar en allt viktigare roll inom efterfrågegen marknadsföringsprogram. Funktioner som Instagram-rullar och framväxande plattformar som TikTok ger fler möjligheter än någonsin för marknadsförare att utnyttja socialt för att nå publik och bygga gemenskaper genom kreativt berättande. Ändå utnyttjar många organisationer, särskilt inom B2B-området, ännu inte dessa möjligheter. Här är fyra bästa metoder som kan hjälpa dig att sticka ut från dina konkurrenter och hjälpa dig att skapa mer engagemang i din sociala strategi:

#1: Skapa musikfokuserat innehåll

Musik är ett viktigt element för att få vilken video som helst att sticka ut och plattformar följer i allt högre grad TikToks musikdrivna ledning. Genom att sätta trendig musik i centrum för din video kommer ditt innehåll att bli catchy och chansen att den ska ses är stor. Det finns många alternativ för att hjälpa dig hitta och hitta spår, och plattformar som Beatleap av Lightricks kan hjälpa dig att skapa unika videor med ljuddrivna redigeringsfunktioner.

Det här verktyget är byggt med AI-teknik som gör det enkelt att matcha ljud till ditt videoinnehåll. Välj bara några klipp från din enhet, välj en låt från appens bibliotek och se medan AI gör resten. Det kan till och med sakta ner eller snabba upp videon för att anpassa den till musikens takt. Och naturligtvis, när din video har skapats, vill du marknadsföra den på sociala medieplattformar för att snabbt få de bästa resultaten.

#2: Visa upp det roliga bakom kulisserna för ditt team

Ju mer autentiskt innehåll du producerar, desto bättre presterar ditt varumärke. Ofta samlar marknadsförare in stora mängder videoinnehåll som de slänger i redigeringsprocessen, eller missar möjligheter att skapa bakom kulisserna videoinnehåll, som kan prestera mycket bra på sociala medier. Och du behöver ingen snygg videoinställning för att spela in bakom-kulisserna-videor. Allt du behöver är en telefon. Använd dessa videor för att engagera din publik och låta dem veta vad som kommer härnäst. Du kan till och med visa den mänskliga sidan av ditt företag genom att filma ditt teams dag på jobbet.

#3: Utbilda din publik med snabba instruktionshackar

Din videostrategi bör inte begränsas till professionellt producerat produkt- och varumärkesöversiktsmaterial. Enkla pedagogiska klipp i kort form kan göra underverk på sociala medier. Dessa snabba instruktionshack hjälper din publik att förstå varje lösnings nytta och fördelar genom att visa upp hack för att använda den och uppmuntra delning av informativt videoinnehåll. Till exempel använder CareerCircle kreativt Instagram-rullar för att dela användbart innehåll som anpassar deras varumärke och bygger kundgemenskap samtidigt som det ger pedagogiska bästa praxis.

#4: Experimentera med ditt innehållsfrekvens

Publikens engagemang är den viktigaste aspekten av marknadsföring på sociala medier. Att testa olika publikationskadenser är en avgörande nyckel för att maximera din engagemang. Så, hur ofta ska du skriva? Svaret på denna fråga beror på din målgrupp.

Här är några bästa metoder som hjälper dig att komma igång:
Håll koll på dina inlägg som ger bäst resultat – särskilt videor.

  • Identifiera de tider som din publik är mest aktiv under dagen.
  • Spåra veckodagarna när du får maximalt engagemang.
  • Observera mönstret för engagemang baserat på typen av innehåll.

HubSpot-analys såväl som dedikerade sociala verktyg som Pentos kan underlätta din resa när du hanterar flera inlägg på sociala mediekanaler.

För att sammanfatta

Från att öka varumärkesmedvetenheten till att få mer ROI, tipsen som delas ovan kan öka ditt varumärkes prestanda på sociala medier. Tillämpa dessa taktiker på alla sociala medieplattformar för att öka ditt varumärkes trovärdighet.

0 Shares