Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

3dcart vs Shopify – Vilket är bättre?

Redaktörens anmärkning: 3dcart är en kraftfull e-handelsplattform som ger dig gott om funktioner för att driva ditt e-handelsföretag framgångsrikt. Detta gör 3dcart till en seriös konkurrent till Shopify. Undrar var de två plattformarna står? Vad erbjuder de? Hur bra är de? Kolla in det här inlägget för att utforska allt. För att migrera din e-handelsbutik eller Shopify migreringstjänsterkontakta EbizON.

Så du vill starta en e-handelsbutik. Antingen börjar du om från början eller så migrerar du ett befintligt företag.

Det första du behöver hitta är en lämplig plattform. Det finns två topputmanare: Shopify och 3dcart

Var och en erbjuder sina egna styrkor och svagheter, och de två konkurrerar ständigt om nya kunder.

Både Shopify och 3dcart (nu Shift4shop) positionerar sig som allt-i-ett-lösningar, vilket innebär att de strävar efter att tillhandahålla hela paketet: webbhotell, säkerhet och analys – allt för en månadsavgift.

Innan vi börjar med vår 3dcart vs Shopify recension, vänligen notera att 3dcart nu är Shift4shop.

3dcart vs Shopify – Funktionalitet

Både Shopify och 3dcart ger tillräckligt med erfarenhet till bordet för att deras basbutiker fungerar ganska bra.

Shopify startades i Kanada 2006 och har nu mer än 600 000 butiker över hela världen. Det har gjort anspråk på användbarhet och prisvärdhet, och allmänhet verkar allmänheten tro att de klarar det.

Ändå har denna användbarhet vissa nackdelar. Dess beroende av lättanvända funktioner innebär att de ofta misslyckas med att lägga till mycket avancerad funktionalitet, vilket tvingar användare att lägga till ytterligare funktioner genom applikationer och integrationer.

Vårt val

Shopify - Få specialpriserShopify - Få specialpriser

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

3dcart, å andra sidan, erbjuder fler funktioner men missar något på användarvänligheten.

Verktyget använder sin installationsguide för att hjälpa dig bygga ut din butik och det erbjuder en användarvänlig instrumentpanel. Men det kan bara inte hålla jämna steg med Shopifys intuitivitet. Så vi kommer att föreslå och överväga Shopify till 3dcart här.

Vinnare: Shopify

Du kanske vill läsa : Wix vs Shopify för onlinebutik

3dcart vs Shopify – Funktioner

Shopify är mästaren på intuitiv design. Men den styrkan kan också vara dess svaghet.

Tack vare behovet av att skapa den mest användarvänliga upplevelsen som finns är det svårt att lägga till avancerade funktioner och kräver ytterligare applikationer.

Ändå innehåller den en mängd ytterligare funktioner, inklusive språkfunktioner, automatiska fraktpriser, återställning av övergiven kundvagn och integration med Shopifys Point Of Sale (POS) system.

På baksidan erbjuder det saker som kundsegmentering, dropshipping-appar, olika SEO-verktyg, alternativ för rabattkoder, kapacitet för massimport/export och mer.

Medan Shopify erbjuder många fantastiska tillägg, verkar 3dcart ha kunnat fylla i de flesta luckor där dess äldre konkurrent saknas.

Ta till exempel dessa front-end-funktioner: kunder kan ladda ner digitala produkter direkt efter köp, olika kassaalternativ, produktbilder, automatiska miniräknare, återställning av övergiven kundvagn och möjligheten att inkludera en blogg på din webbplats.

Under tiden inkluderar dets back-end-funktioner:

  • SEO-funktioner: ett antal verktyg för att optimera din trafik
  • Massimport/export: migrera hela plattformar och gör massredigeringar
  • POS: Möjligheten att sälja personligen såväl som online
  • Lagerhantering: Håll koll på låga lager och säkerställ korrekt inventering

Vinnare: 3dcart

Shopify vs 3dcart – teman och mallar

Medan Shopify är känt för sina mallar och teman, erbjuder det bara en handfull alternativ i sin temabutik. Det finns för närvarande totalt 69 tillgängliga teman, varav 10 erbjuds free av laddning.

3dcart, å andra sidan, erbjuder bara cirka 46 teman, varav majoriteten kommer till ett pris.

Dessutom börjar Shopifys betalda teman till det lägre priset på $80 medan 3dcart tar ut $99 eller mer för sina premiumteman.

Vårt val

Shopify - Få specialpriserShopify - Få specialpriser

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Trots att 3dcart har fler tillgängliga mallar, verkar det klokt att ge denna vinst till Shopify på grund av den lägre ingångspunkten. Det verkar ha mer free alternativ och dess betalversioner börjar till ett lägre pris.

Vinnare: Shopify

Shopify vs 3dcart – Kundtjänst

Båda tjänsterna erbjuder support via e-post, livechatt och telefon, 24/7. Shopify erbjuder också en stor mängd självhjälpsresurser inklusive ett communityforum, videor, podcaster och guider.

Det finns också möjlighet att anlita någon från Spotify för att leda dig genom olika stadier av din butiks utveckling.

Ändå är konsensus online om kvaliteten på stödet blandad. De har kritiserats för att läsa från ett manus och vara allmänt oinformerade, men andra har tyckt att deras råd är användbara och användbara.

3dcart erbjuder även 24/7 support via e-post och telefon. Du kan också ansluta via 3d-vagn livechatt. Den har också videohandledningar, webbseminarier, ett supportforum och e-universitetskurser.

Även här hittar vi blandade recensioner för 3dcarts team. Det finns klagomål på förseningar i svarstiden på livechatt, men i allmänhet verkar folk nöjda med svaret från telefonsamtal och webbbiljetter.

Vinnare: Slips

3dcart vs Shopify – Bearbetar betalningar

Självklart kan du inte ha en framgångsrik butik om du inte kan behandla betalningarna du får från dina kunder. Båda dessa plattformar ger dig den förmågan.

Men när du gräver djupare i deras erbjudanden finns det några stora skillnader. 3dcart har inga transaktionsflöden på någon av sina planer, även om standardtransaktionsavgifterna för den gateway du väljer kommer att gälla. På samma sätt har Shopify inga transaktionsavgifter.

Vårt val

Shopify - Få specialpriserShopify - Få specialpriser

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Men om du väljer någon av tredjepartsportarna kan Shopifys transaktionsavgifter börja öka:

Grundplan: 2,9 %
Shopify-plan: 2,6 %
Avancerad plan: 2,4 %

Shopifys interna betalningslösning heter Shopify Payments. Om du väljer detta som din gateway kommer Shopify att vifta med sina ytterligare transaktionsavgifter. Det är dock inte tillgängligt i alla länder. Tjänsten har också många klagomål på nätet.

Medan 3dcart integreras med mer än 100 betalningsgateways, erbjuder den ingen egen betalningslösning. Det är därför företaget undviker transaktionsavgifter för tredje parts betalningshantering.

Vinnare: 3dcart

3dcart vs Shopify – Prissättning

Vi kommer nu till prissektionen i denna 3dcart Shopify-recension.

Var och en kommer med differentierade priser, vilket innebär att du kan hitta den lösning som bäst passar dina behov.

3dcart kommer i butikerna Startup, Basic, Plus, Power och Pro från $19/månad till $229/månad.

Shopify, å andra sidan, tillhandahåller tre nivåer för sina kunder. $29, $79 och $299 månatliga betalningsplaner.

I verkligheten är prisskillnaden inte så stor mellan de två, men 3dcarts Startup Store är en affär för de som precis har börjat, och Shopify erbjuder inte en liknande tjänst.

Likaså är 3dcarts Pro Store billigare än Shopifys avancerade alternativ med $70, vilket gör 3dcart till vinnaren igen.

Men om du är i mellanklassen erbjuder båda tjänsterna ungefär samma produkt för ungefär samma pris.

Vinnare: 3dcart

Utforska : Bästa Shopify-butikerna

Vårt val

Shopify - Få specialpriserShopify - Få specialpriser

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Slutsats – 3dcart vs Shopify

Oavsett om det är på grund av prissystemet eller integreringen av betalningsbearbetningen, så vinner 3dcart här. Därför föreslår vi att du överväger 3dcart till Shopify.

Ändå är båda företagen starka utmanare med mycket att erbjuda. Det kommer inte att vara förvånande om Shopify börjar erbjuda nya funktioner inom en snar framtid och går förbi 3dcart. Vi får vänta och se.

Den viktiga delen är att varje lösning kommer med en free försöksperiod. Så gör din research, hitta den bästa passformen och börja arbeta på din e-handelswebbplats idag.