33 % av Android-användarna kan byta till iPhone på grund av nytt iOS

33 % av Android-användarna kan byta till iPhone på grund av nytt iOS

Nya säkerhetsfunktioner som debuterar med den kommande releasen av iOS 16 verkar locka många potentiella kunder: Enligt en ny undersökning överväger 33 % av Android-användarna att byta till iPhones på grund av vad den nya iOS har att erbjuda.

Och av dem som funderar över Android-till-Apple-hoppet mellan smartphone-märken, säger hela 45 % att uppfattningen om Apples bättre datasäkerhetsverktyg är huvudorsaken.

Men motiverar iPhonen en sådan positiv syn från säkerhetsmedvetna?

iOS har låst läge och kontroller för datasekretess

Den nya statistiken är från Beyond Identity och bygger på en undersökning av 1 003 amerikaner som täcker mobiltelefonsäkerhetsvanor och åsikter, med en ganska jämn fördelning av 505 Android-användare till 498 Apple-telefonanvändare.

Den nya iOS 16-versionen kommer att lägga till funktioner för att stoppa spionprogram som ett “Lockdown Mode” som begränsar eller stoppar appar som kan utgöra en säkerhetsrisk.

Apple har också lanserat ytterligare alternativ för datasekretess under de senaste åren, vilket ger användarna mer kontroll över vilken data de delar med appar från tredje part. Fråga bara Facebook, som nyligen uppgav att de kommer att förlora 10 miljarder dollar 2022 som ett resultat av Apples nya ansträngningar för datatransparens.

Känslorna av säkerhet sträcker sig även till specifika Apples molntjänster: 20 % av iCloud Keychain-användarna säger att de känner sig “extremt säkra”, jämfört med bara 13 % av Google Password Manager-användarna, medan 27 % av Apple-användarna säger att de är extremt säkra med iCloud, upp från 22 % av Google Drive-användarna som säger detsamma.

iPhone-användare rapporterar få dataintrång och fler dataåterställningar än Android-användare

Enligt de nya undersökningsresultaten var Apples användare mer benägna att rapportera att de aldrig upplevde ett säkerhetsintrång. Om de såg ett intrång så kom de ändå före, eftersom de hade 20 % större sannolikhet att helt återställa data som gick förlorade än Android-användare som drabbades av en attack.

iPhones var inte helt perfekta. Intressant nog försvann de oftare.

“Men Apple-användare kan ha känt sig lite för säkra, eftersom de var mer benägna att rapportera att de regelbundet förlorar sina telefoner – ofta så många som sex eller fler gånger under de senaste sex månaderna.” – Undersökningen

Det råder ingen tvekan om att Apple vinner kampen om den allmänna opinionen, dock med både höga föreställningar om säkerhet och få rapporter om intrång. Det är svårt att argumentera med de rapporterade erfarenheterna. Ändå ska vi ge det ett försök.

Har iOS ett VPN-problem?

iOS har massor av bra datasekretess- och säkerhetsfunktioner, och de kommer inte att försvinna någon gång snart. Men teknikjätten har också en historia av att ösa in data, och många experter har en skeptisk syn på att dess inställning till integritet är allt som den ska ha.

Ännu värre, en nyss släppt rapport grävde ner sig i iOS och fann att en bugg som rapporterades 2020 fortfarande inte hade åtgärdats. Enligt den förhindrar nuvarande iOS alla VPN från att helt kryptera all trafik. I huvudsak är ingen VPN tillräckligt bra för att den verkligen kan lita på en iPhone eller iPad.

Den rapporten tittade på iOS 15.6, så det finns en chans att Apple har åtgärdat sårbarheten med nya iOS 16. Men buggen rapporterades tillbaka när iOS 13 var det nuvarande systemet, och det har inte lösts än. Android VPN gör fortfarande sitt jobb.

Relaterade Artiklar

Back to top button