32-bitars vs 64-bitars Windows, vilket Àr bÀttre? Vilket ska jag installera pÄ min dator?

0 Shares

Varje gÄng du vill uppdatera din dator mÄste du veta om du vill ladda ner filen eller inte 32-bitars eller 64-bitars versioner I Windows Àr det sÄ hÀr datorn kommer att fungera bra dÄ det Àven finns nÄgra applikationer som fungerar bÀttre beroende pÄ vilken version av datorn.

Men vad betyder dessa siffror, hur vet jag vilken av de tvÄ versionerna jag ska installera enligt min dator? Oroa dig inte, hÀr för att se hur det gÄr till kommer vi att ge en kort förklaring för dig som du bör anvÀnda eller installera pÄ din nya dator sÄ att du kan njuta av den maximalt.

Vad betyder det om min dator Àr 32-bitars eller 64-bitars?

Man kan sÀga bitar de Àr ett slags DNAsÄ det handlar om dem. DÀr beroende pÄ vilka bitar du har, kommer de andra systemen att fungera bra. Oavsett om det Àr operativsystem, drivrutiner eller programvara. Vi har för nÀrvarande tvÄ versioner, 32-bitars och 64-bitars

Vad Àr skillnaden mellan dem?

HĂ€r Ă€r den största skillnaden bĂ„da har deras kapacitet, eftersom 32-bitars processorer inte kan lagra lika mycket RAM som 64-bitars. Om din dator har 8 eller 16 GB RAM gĂ„r det bra att anvĂ€nda 64-bitar, Ă€ven om det kan stöder upp till 16 exabyteÅ andra sidan hanterar 32-bitars max 4 GB RAM, du kan frigöra RAM för att hjĂ€lpa till med processen.

Hur pÄverkar detta ovanstÄende? Tja, enkelt, om du öppnar fyra applikationer samtidigt Àr det möjligt att allt Àr normalt vid 32 bitar, men för att öppna fler applikationer pÄ en gÄng behöver du 64 bitar. Kortfattat kan man sÀga att 64-bitars datorer kan göra mer pÄ kortare tid.

NÀr det gÀller den ekonomiska aspekten kan man sÀga sÄ 32-bitars processorer, De Àr mycket mer tillgÀngliga Àn 64:an.

Du kan installera 32-bitars program pÄ 64-bitars processorer, vilket inte kan vara fallet med 32-bitars processorer och 64-bitars program. Men Ä andra sidan, om din dator Àr 64-bitars designad och du har ett 32-bitars operativsystem installerat, vi kommer inte att kunna anvÀnda 64 applikationer.

Hur vet jag om mitt system Àr 32-bitars eller 64-bitars?

Om vi ​​har Windows 10 Ă€r det första vi gör du mĂ„ste göra detta Ă€r att gĂ„ till Start och klicka pĂ„ den, nĂ€r du gör det behöver du gĂ„ till sökfĂ€ltet och skriva “om din dator” pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, ett alternativ med samma namn kommer upp, bara skriv in det.

NÀr du klickar pÄ den öppnas ett fönster med en detaljerad lista, dÀr du, nÀr du skjuter bilden, kan hitta titeln med inskriptionen «typ av system«, PÄ höger sida behöver du information om dina processorer och ditt operativsystem.

Nu för andra versioner av Windows gÄ till «Min dator»Högerklicka och vÀlj sedan«fastighet»DÀr ser du ett fönster med samma information som nÀmnts ovan.

PÄ sÄ sÀtt kan vi sÀkerstÀlla att vi har ett operativsystem som Àr fullt kompatibelt med vÄra processorer. Om du har köpt en helt ny dator har den sÀkert 64 bitar installerade som standard.

SÄ vilken ska jag installera pÄ min dator?

Sammanfattningsvis beror det mycket pÄ inkluderar din datorprecis som RAM-minnet och operativsystemet det har. NÀr det gÀller prestanda finns det applikationer dÀr dess prestanda har förbÀttrats för att köras pÄ 64 bitar vad gÀller prestanda och stabilitet.

För tunga program som spel kan vi optimera dem ytterligare med denna nya typ av 64-bitars processor, eller samma redigerare Àr redan tillgÀngliga endast för denna nya processor.

MED En 64-bitars processor kan köra 32-bitars programvilket inte kan göras i motsatt riktning. DÀrför, om din dator Àr ny Àr det bÀst att anvÀnda 64 bitar, men den Àr redan lite daterad och med en liten mÀngd RAM, tveka inte att installera 32 bitars processorer med deras respektive system.

0 Shares