3 skäl till varför Amazon kan göra en hopfällbar Kindle

0 Shares

Vikbara telefoner ser ut att bli alltmer populära och nu verkar det som företag undrar vad de kan vika mer, med den ödmjuka läsaren som tydligen övervägs.

Enligt Goodereader har Amazon interna diskussioner om möjligheten till en hopfällbar Kindle. Detta är förmodligen bara i det konceptuella steget hittills, så det finns alla chanser att det inte kommer att hända, och om det gör det kanske inte på länge.

Men borde det? Vi kan tänka på minst tre anledningar till att Amazon verkligen borde göra en hopfällbar Kindle, och två skäl till varför det kan vara att föredra att hålla den oflexibel. Du hittar alla dessa nedan.

Varför Amazon kan göra en hopfällbar Kindle

Om Amazon verkligen funderar på att göra en hopfällbar Kindle-läsare är följande tre saker förmodligen viktiga faktorer.

1. Det skulle bättre kunna kopiera upplevelsen av att läsa en fysisk bok

Att läsa på en Kindle är fortfarande inte så nära att läsa en bok

Kindles är fantastiska att läsa om, men så imponerande pappersliknande som deras skärmar ibland kan verka visuellt, saknar de pappers böjbara natur.

Det är inte nödvändigtvis ett problem, men det betyder att upplevelsen i slutändan känns helt annorlunda än en bok, där du fäller upp den eller kanske till och med böjer sidorna tillbaka. Med en hopfällbar Kindle kan Amazon dock komma mycket närmare att replikera denna känsla.

Du skulle fortfarande troligen ha känslan av att röra vid en skärm, men du skulle få en del av en fysisk boks taktilitet, och det kan hjälpa till att omvandla dem som föredrar den fysiska naturen hos en pocketbok.

2. Storleken kan justeras så att den passar både böcker och serier

En vikbar Kindle skulle passa bättre för serier

Den kompakta storleken på Amazon Kindles gör dem idealiska för att läsa böcker på, men de passar inte så naturligt för tidningar, tidskrifter eller serier, som brukar tryckas på större papper.

Med en vikbar Kindle – beroende på design – kan detta lösas, så att du kan växla från en skärm som är ungefär bokstorlek till en som är närmare storleken på en tidning. Det kan göra Kindles mycket mer mångsidigt.

3. Det skulle ge Kindles en ny försäljningsargument

Kindles har inte förändrats så mycket

Kindle har inte förändrats massivt på flera år nu. Visst, skärmen blir ofta lite bättre med nya generationer, gränssnittet kan bli lite mjukare och designen kan justeras, men i slutändan om din Kindle är en av de senaste modellerna eller flera generationer gammal, och om det är premium Kindle Oasis eller startnivån Kindle, upplevelsen är ganska lik.

Med en hopfällbar Kindle skulle du dock få något väldigt annorlunda och nytt, och det kan göra Kindles spännande igen och driva dem som har klamrat sig fast på sin Kindle i flera år för att uppgradera.

Varför Amazon kanske inte gör en hopfällbar Kindle

Även om det finns många potentiella bra poäng till en hopfällbar Kindle, finns det också några anledningar till att Amazon kan avvisa idén.

1. Det skulle höja priset avsevärt

Vi är inte säkra på att många skulle vilja ha en tändare som är dyrare än Oasis

Vikbara telefoner är mycket dyra, och en hopfällbar Kindle skulle nästan säkert vara lika bra. Vi pratar nog inte priserna på Samsung Galaxy Z Fold 2 här – trots allt skulle mycket av hårdvaran fortfarande vara mer grundläggande i en Kindle, och det skulle förmodligen sakna kameror och liknande.

Men att få skärmen att vika och ha en större skärm – samt eventuellt en andra skärm, beroende på design – skulle oundvikligen driva priset uppåt. Det kommer sannolikt att betyda att detta skulle vara en nischapparat, eftersom en av de tilltalande aspekterna av Kindle-sortimentet är hur överkomliga de är, särskilt för grundläggande modeller.

Vi tvivlar på att många människor vill släppa många hundra dollar / pund på en enhet som i stor utsträckning bara replikerar upplevelsen av att läsa en bok – något du redan kan göra utan att lägga ut mer än att köpa böckerna själva, vilket du fortfarande behöver göra här.

2. Det skulle sannolikt lägga till vikt

En vikbar Kindle kan vara lättare än en inbunden, men förmodligen inte en pocketbok

Amazon har ibland stolt annonserat Kindle för att vara lättare än en pocketbok, vilket är något det nästan säkert inte skulle kunna göra med en vikbar modell.

Att göra skärmen större (vilket skulle vara en del av poängen med en vikbar) skulle oundvikligen lägga till vikt och marknadsföring åt sidan kan vara ett verkligt problem. Nuvarande tändningar är så lätta att du gärna kan ha en med dig var som helst och hålla dem under längre perioder. Om de blir tyngre skulle båda dessa försäljningsställen äventyras.

0 Shares