3 skäl att investera i en SSL-certifiering

0 Shares

SSL-certifikat.jpg

Jag är säker på att du under loppet av din tid genom att leta runt vidden som är internet har stött på webbsidor med olika URL-starter. Du har utan tvekan sett sajter som börjar med den gamla välbekanta http://, medan andra sajter börjar med https://. Vad är det med det? Enkelt: Det indikerar om din webbplats har SSL-kryptering eller inte.

Vad fan är SSL?

Det lilla extra “s” indikerar att webbsidan har ett SSL-certifikat aktiverat, vilket betyder att data är säker. Förkortningen SSL står för Secure Sockets Layer. Det betyder att det finns ett krypteringslager mellan webbservern och en webbläsare för att skydda data från personer som den inte är avsedd för. För en mer robust definition kolla in definitionen på SSL.com

Så Everett, du säger till mig att allt jag behöver göra är att lägga till ett “s” i början av min webbadress, som en 301-omdirigering och mina sidor kommer att vara supersäkra? Nej. Det är inte så lätt. Det finns en hel process för att uppdatera din domän för att bli SSL-aktiverad, som jag kommer att gå igenom senare i det här inlägget. Men först, innan du går till https, bör du förmodligen undersöka om det ens är värt det. (Spoiler alert: Det är det!)

3 skäl för att få SSL på din webbplats

1. SEO Ranking Boost

Jag är en SEO-kille, och jag säger just här och nu att den första anledningen till att du bör investera i SSL är för att få en ökning av sökrankningen. Det stämmer: i ett försök att göra internet till en säkrare plats tar Google in SSL i sin rankningsalgoritm. Om din webbplats inte är SSL-aktiverad kanske du inte rankas lika bra som dina konkurrenter på grund av det. Det finns ingen anledning att låta dessa organiska besökare glida mellan fingrarna.

Vid det här laget, om du inte har SSL, hamnar du efter en stor del av andra webbplatser. Enligt Moz är 32,5 procent av Googles resultat på sida 1 nu SSL-aktiverade. Så om du vill ranka den ständigt eftertraktade första sidan kan SSL hjälpa dig att komma dit.

2. Användarförtroende

Cyberattacker och webbsäkerhet är ett stort ämne nu för tiden, speciellt med den senaste DDOS-attacken förra veckan. Uppenbarligen efter att ha hört talas om en attack som stängde stora sajter som Twitter, Amazon, Spotify, Netflix och andra, kommer konsumenterna att vara tveksamma till var de lägger sin information och vilka sajter de går till.

Som konsument som tittar på dessa sajter gå ner i flera timmar, hoppas jag att du börjar tänka på hur mycket förtroende du lägger på vissa sajter. Det leder mig till mitt andra skäl: tillit. Vi har alla våra favoritnyhetssidor, bloggar, shoppingsajter och allt det där. Men har du tittat för att se om dessa webbplatser är skyddade? Du kan mycket enkelt se på Google nu om en webbplats är SSL-aktiverad eller inte.

Till vänster om webbadressen hittar du relevant information. Som jag nämnde tidigare kan du leta efter “s” i början av URL:en. Google inkluderar nu också ett grönt lås bredvid “https” och en informationscirkel för de webbplatser som inte är SSL-aktiverade.

SSL aktiverat: ssl-certified.png

mot.

Inte SSL aktiverat: icke-ssl-certifierad

Förtroende från dina besökare bör vara en högsta prioritet för varje företag på internet; att se till att din webbplats är SSL-aktiverad är ett viktigt steg för att bygga upp det förtroendet.

3. Sinnesro

Mindre stress är den sista anledningen till att investera i SSL-certifiering. Som ett digitalt företag finns det lite värre än att oroa sig för en potentiell säkerhetsincident. Det kan hända när som helst, vilket förmodligen är det mest irriterande med det. Som SSLshopper.com berättar för oss ger SSL inte bara skydd för din känsliga information, utan också integritet, kritisk säkerhet och dataintegritet för både din webbplats information och dina användares personliga information.

Att ha en säker sida är något man inte tänker på förrän det är för sent. Investera i SSL nu så att du inte behöver oroa dig.

Hur man implementerar SSL i HubSpot

Så nu när du vet allt om anledningarna till att investera i SSL, ska jag gå igenom en enkel version av hur man startar processen i HubSpot. Om du inte är på HubSpot finns det många andra sätt att börja implementera SSL. Här är en länk som borde göra dig redo för framgång.

För alla er HubSpot-huliganer är processen inte lätt. Det är inte oerhört svårt men kräver definitivt en viss förståelse för domänkrypteringsprocessen. Så vi ska bara gå igenom det allra första stadiet här:

För att börja processen, navigera till Domänhanteraren genom Innehåll > Innehållsinställningar > Domänhanterare på din HubSpot-portal och klicka på Aktivera SSL.

aktivera-ssl-hubspot

Och det är bara så enkelt…

Tja, kanske inte. Det är så enkelt att skaffa och aktivera ett SSL-certifikat men det betyder inte att din webbplats kommer att fungera felfritt under SSL. Det finns några saker du måste tänka på. Alla länkar till skript som inte finns på https kommer att blockeras vilket kan bryta webbplatsens funktionalitet. Dessutom måste saker som iframes och andra inbäddningar visas på ett säkert sätt, annars kommer de att blockeras. Du måste också se till att din CSS inte refererar till osäkra bilder eller teckensnitt. Och så finns det varningar för blandat innehåll. Även om dessa faktiskt inte “blockeras”, kommer SSL-låsikonen att visa grå och varna användaren vid klick om att vissa element på sidan inte är säkrade. Oftast händer detta med bilder på sidan som hänvisar till http vs https.

Om du känner dig bekväm med ovanstående, gör det. Känn annars free att kontakta oss för hjälp med att få igång SSL på din webbplats idag!

När du väl kommit igång kommer SSL att vara på väg till din webbplats och dina besökares sökfält, vilket hjälper alla att känna sig lättade.

0 Shares