3 skäl att inte installera Android 5.1 Lollipop just nu

0 Shares

Googles Nexus Android 5.1 Lollipop-uppdatering kommer med nya funktioner, nya förbättringar och ett antal buggfixar. Det är en spännande uppdatering men det är också en som du kanske inte vill installera på dag ett. Idag tittar vi på tre skäl till varför du kanske vill hoppa över det ursprungliga lanseringsdatumet för Nexus Android 5.1 Lollipop för din enhet.

I november lanserade Google Android 5.0 Lollipop. Nästan omedelbart efter lanseringen började Nexus-användare klaga på kvarvarande Android 4.4 KitKat-problem och problem med Android 5.0 själv. Dessa klagomål fick Google att lansera två helt nya Android 5.0 Lollipop-uppdateringar, Android 5.0.1 och Android 5.0.2, som båda syftade till att hantera dessa problem.

Medan Android 5.0.1 och Android 5.0.2 Lollipop fixade många av problemen som plågade Nexus-smarttelefon- och surfplattanvändare kunde det inte krossa dem alla. Android 5.0.1-problem och Android 5.0.2-problem har förekommit i ett antal veckor nu.

Google har äntligen vidtagit några åtgärder för att stoppa dessa Android 5.0 Lollipop-problem. Den här veckan tillkännagav Google sin helt nya Android 5.1 Lollipop-uppdatering för Nexus-enheter inklusive Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 4 och mer. Android 5.1 Lollipop är en omfattande uppdatering och en som kommer att fascinera många Nexus-användare, särskilt de som hanterar Lollipop-problem.

Nexus 2015 - Spännande teknik 2015

När en ny uppdatering anländer finns det alltid en frestelse att installera den och dess nya funktioner så snart meddelandet visas. Många av er känner inte till något annat sätt. Vi är här för att påminna dig om att det faktiskt finns några bra skäl att hoppa över Android 5.1 Lollipop-släppdatum när det kommer till din enhet. Vi säger inte att du inte ska installera Android 5.1 Lollipop. Vad vi säger är att det finns en del fördelar med att vänta.

Här är tre skäl till varför du kanske åtminstone vill tänka på att hoppa över den första Nexus Android 5.1 Lollipop-versionen. Google lanserar för närvarande uppdateringen till Nexus 7 2013, Nexus 5 och Nexus 10 men vi förväntar oss att den snart kommer att träffa Nexus 6 och andra.

Android 5.1 Lollipop-problem

Om du har gått igenom Nexus Android-uppdateringsprocessen tidigare vet du hur frustrerande det kan. Googles Nexus-programuppdateringar kommer nästan alltid med buggfixar ombord. De kommer vanligtvis också med sin egen samling av buggar och problem som drar ner föreställningen. Dessa problem, som dyker upp efter varje enskild uppdatering, är aldrig begränsade till specifika enheter. De berör vanligtvis dem alla.

Android 5.1 Lollipop är fortfarande extremt ny, det började bara driva på några av Googles Nexus-enheter, vilket innebär att vi inte har sett mycket feedback än. Brist på feedback i Nexus-världen är en väldigt dålig sak, särskilt för de av er som inte anser er själva hardcore Android-användare. Feedback från andra Nexus-användare är absolut kritisk, särskilt efter en massiv uppdatering som Android 5.1 Lollipop.

Nexus6-1

Om du väntar en dag eller två på att röken ska lösa sig, bör Googles Nexus Help Forum börja fylla med berättelser om fördelar och misslyckanden för Android 5.1. Och när det väl gör det kommer du att kunna sammanföra fördelarna och nackdelarna med Android 5.1 Lollipop-utgåvan. Vi börjar också titta på Android 5.1 Lollipop och våra första intryck kommer att vara solida utgångspunkter för de av er som är oroliga för Android 5.1 Lollipop-buggar och prestanda.

Om din upplevelse på Android 5.0.2 Lollipop, Android 5.0.1 Lollipop eller till och med Android 4.4 KitKat fortfarande är bra, ta dig tid innan du går till Android 5.1 Lollipop. Det finns alltid en potential för en uppdatering för att förstöra förödelse på en Nexus-enhet och du vill absorbera så mycket feedback som möjligt innan du tar steget.

Du är inte förberedd

Vi kan inte betona detta nog. Om du inte har förberett dig inför Nexus Android 5.1 Lollipop-utgåvan eller om du inte har förberett din enhet före uppdateringen, installera inte Android 5.1 Lollipop-uppdateringen just nu. Du tar en enorm risk att göra det.

Vi har skisserat ett antal saker att göra innan Android 5.1 Lollipop släppdatum och vi har också nyligen beskrivit några Android 5.1 Lollipop release datum tips för Nexus användare. Det är bra utgångspunkter. Såhär är det.

Nexus6

Om du inte har säkerhetskopierat din enhet. Om du inte känner till de ändringar som kommer med Android 5.0 eller Android 5.1. Om du inte har något företag att hoppa över OTA-processen. Om du har en anpassad ROM och vill flytta tillbaka till lager utan aning om hur. Om du har kritiska applikationer för arbete eller skola som inte går sönder. Om något av dessa saker gäller bör du inte installera Android 5.1 Lollipop-uppdateringen när den först kommer till din enhet.

Erfaren Android-användare har förmodligen tagit hand om detta redan men du skulle bli förvånad över hur många som inte lyckas förbereda sig för Android-uppdateringar. Enligt vår erfarenhet, ju mer förberedd du är, desto bättre kommer du att ha efter installationen är klar. Förberedelser kommer att ta de flesta av er mer än en dag. Så om du inte är beredd på dag ett, hoppa över installationsprocessen och gör det en annan gång när du är redo.

Du reser

Vi har sagt detta tidigare och folk lyssnar fortfarande inte. Om du reser, jobbar eller för nöje kanske du vill tänka på att hålla igång med att installera Android 5.1 Lollipop. Åtminstone just nu.

Varför är det så? Enkel. Det kan finnas problem ombord på Googles nya programvara som påverkar enhetens övergripande stabilitet. Oddsen ökas för resenärer som inte har förberett sig för Android 5.1 Lollipops ankomst och vi föreställer oss att med en resa till hands är förberedelserna för Android 5.1 inte högt på listan.

Nexus6-12

Om något skulle gå fel, kan det att göra det extremt svårt och påverka din resa om du inte har lätt tillgång till en persondator. Du vill inte stöta på ett problem när du är ute på en släktplats eller förbereder dig för att ta bilder under en tidsresa en gång i livet. Vänta tills du är hemma, framför din egen dator, och gör sedan ditt drag. Android 5.1 Lollipop går ingenstans.

0 Shares