3 sätt att använda HubSpot popup-formulär för framgångsrik generering av potentiella kunder

0 Shares

shutterstock_720184225-443987-redigerad

Leadgenerering är en enorm utmaning som företag står inför när de försöker nå månatliga och årliga intäktsmål. Det snabbaste sättet att öka antalet leads du genererar per månad är att lägga till fler konverteringsmöjligheter till din webbplats.

Men att lägga till konverteringspunkter i din webbkopierings- och navigeringsstruktur kan vara tidskrävande och kan kräva hjälp eller godkännande från designers, utvecklare och intressenter. HubSpots popup-formulärverktyg tillhandahåller en alternativ konverteringsstrategi som syftar till att generera nya kontakter i din databas. Dessutom är popup-formulär enkla att implementera, optimera och hantera från din HubSpot-portal.

Först till kvarn…Vad är popup-formulär?

Popup-formulär är små formulär som kan glida in på webbsidor från flera håll. Dessa popup-fönster kan ge en kontextuellt relevant och lättillgänglig möjlighet till engagemang för potentiella kunder som besöker olika sidor på din webbplats. Även om popup-fönster kan verka som ett föråldrat och invasivt sätt att marknadsföra, kan de fungera till din fördel när de körs korrekt. Liksom mer komplexa strategier för insamling av målsidor, upprätthåller popup-formulär bästa praxis för inkommande genom att först uppmana besökarna med en länktext som, när de klickat, leder dem till ett enkelt inlämningsformulär och tackmeddelande.

Skärmdump 2018-03-06 kl 10.21.10

Med HubSpot popup-formulärverktyget kan du välja att fördröja popup-formulär med sju sekunder så att din publik inte direkt bombarderas av ett popup-fönster så fort de navigerar till en sida. För att hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av popup-formulär i din strategi för generering av potentiella kunder har vi lagt ut tre smarta sätt att använda leadsflöden för att få fler konverteringar.

1. Utbilda potentiella kunder och besökare

Genom att lägga till ett enkelt popup-formulär för bloggprenumeration på flera sidor på din webbplats kan du få in fler prenumeranter varje månad som ditt marknadsföringsteam sedan kan ta hand om i tratten. Genom att marknadsföra premium- och toppinnehåll i dessa popup-formulär ger du besökare som inte är redo att prata med en säljare ytterligare möjligheter att bli potentiella kunder och gå in i en fastställd konverteringsväg. Med hjälp av popup-formulär kan du lägga ihop värdefull information från besökare utan att avskräcka dem med ett enda formulär med flera frågor. Detta kommer att hjälpa dig att utföra en mer segmenterad vårdstrategi och låta dig få mer information från toppomvandlingar.

ed390e2871fcd700cd5749fb9d9b2fe9

2. Marknadsför webbseminarier och andra evenemang

Popup-formulär är ett bra sätt att marknadsföra webbseminarier och andra evenemang på ditt företag. Skapa helt enkelt ett popup-formulär som ger tillräckligt med teaserinformation för att Leads ska kunna registrera sig för evenemanget. Använd denna information för att registrera potentiella kunder i en e-postkampanj som leder till evenemanget och fortsätt att vårda dem efteråt.

3. Få besökare som är redo att lära sig mer om din produkt att räcka upp sina händer

I vissa fall har besökarna hört talas om din produkt tidigare och är redo att gå in i en försäljningskonversation utan mycket omvårdnad. Ge dem en enkel möjlighet att kontakta ditt säljteam genom att lägga till en botten av trattens popup-formulär på en av lösningssidorna på din webbplats.

Optimera allt eftersom

I popup-formulärsverktyget kan du övervaka alla popup-formulär på din webbplats och se hur många konverteringar var och en har. Du kan se vad som presterar bra och vad som inte är för dina potentiella kunder och använda detta för att informera din konverteringsoptimeringsstrategi framåt. Testa de många olika sätten du kan använda popup-formulär på din webbplats och fortsätt att utvärdera prestandan för var och en över tiden.

Är du intresserad av att lära dig fler tips och tricks för att generera potentiella kunder? Ladda ner e-boken nedan för att lära dig hur du ökar antalet och kvaliteten på dina leads.

0 Shares