3 sÀtt att anvÀnda HubDB pÄ din webbplats

0 Shares

HubDB Àr en relationsdatabas som kan driva dynamiska delar av din webbplats. Det Àr en funktion i HubSpot CMS Hub som möjliggör enorma effektivitetsvinster nÀr man hanterar strukturerat innehÄll.

NÀr en HubDB vÀl har konfigurerats, redigeras den genom ett enkelt tabellgrÀnssnitt, sÄ att Àndra din webbplats liknar att redigera innehÄll i ett kalkylblad. Du kan skapa dynamiska webbsidor som representeras av en rad i en tabell istÀllet för att manuellt bygga ut en sida med HubSpots standardsidaredigerare.

HubDB Àr ett mycket flexibelt verktyg, och listan över hur det kan utnyttjas Àr praktiskt taget oÀndlig, men pÄ New Breed finns det tre primÀra sÀtt som vi vanligtvis utnyttjar HubDB.

1. Filtreringsbara listor (t.ex. resursbibliotek)

NÀr du har en listningssida med mycket innehÄll som du vill kunna filtrera kan du anvÀnda en HubDB-tabell dÀr varje rad Àr ett innehÄll och kolumnerna Àr detaljer om det innehÄllet inklusive taggar. PÄ fronten kan varje rad presenteras som ett visuellt kort eller avsnitt. Dessa kort, till exempel, kan sedan filtreras baserat pÄ alla kategoriseringsscheman du kommer fram till i databasschemat och kan sedan visas dynamiskt i de relevanta omrÄdena pÄ din webbplats.

HubDB-New Breed Comparison

En enda tabell kan anvĂ€ndas för att fylla flera moduler och webbsidor med dynamiskt innehĂ„ll. Till exempel med New Breeds resursbibliotek, alla innehĂ„llserbjudanden i tabellen visas pĂ„ resurslistningssidan, men samma HubDB som driver den sidan anvĂ€nds ocksĂ„ för resursreglagemoduler pĂ„ vĂ„r webbplats. Dessa skjutreglage visar bara en del av innehĂ„llet i tabellen baserat pĂ„ taggarna vi har valt. Detta ger oss möjlighet att anpassa resurserna som visas baserat pĂ„ kontexten för den aktuella sidan. Till exempel, pĂ„ en sida relaterad till försĂ€ljningskonvertering, skulle du kunna visa alla resurser taggade med “SĂ€ljkonvertering”.

Förutom att göra det enklare att visa innehÄll pÄ din webbplats, gör det att anvÀnda HubDB för detta ocksÄ enklare för marknadsförare att underhÄlla alla dessa tillgÄngar Àn om de var tvungna att hÄlla reda pÄ ett gÀng enstaka sidor.

2. Dynamiska webbsidor

Förutom att du kan visa innehĂ„ll dynamiskt runt din webbplats, lĂ„ter HubDB dig ocksĂ„ skapa dynamiska webbsidor. Även om dessa sidor i front-end har sin egen URL och inte verkar vara nĂ„got speciellt för anvĂ€ndaren, pĂ„ back-end Ă€r de bara en rad i en HubDB-tabell, vilket möjliggör enorma effektivitetsvinster.

HubDB-Haldor Topsoe JÀmförelse

Detta Àr anvÀndbart nÀr du skapar en samling sidor med konsekventa fÀlt, som produktsidor, teamsidor eller evenemangssidor.

IstÀllet för att behöva skapa en enda ny sida, applicera en mall, flöda innehÄll, förhandsgranska och publicera den, kan du bara ange all information i en tabell för sÄ mÄnga sidor som du behöver Ät gÄngen och sedan publicera tabellen.

Detta centraliserar kontrollen över alla dessa tillgÄngar och gör innehÄllsproduktionen mer skalbar och effektiv.

3. API

HubDB har ett API, vilket gör det möjligt att pusha och dra innehÄll frÄn andra plattformar med API:er.

Till exempel, om du anvÀnder en annan plattform för sÄdana saker som jobbannonser, videovÀrd, evenemang eller produktinventering och du vill att innehÄllet frÄn en av dessa plattformar ska visas pÄ din HubSpot-webbplats, gör detta att du kan göra det. PÄ sÄ sÀtt kommer du inte att slösa tid pÄ att manuellt hÄlla flera plattformar synkroniserade eller förlita dig pÄ otympliga iframes för att visa externt innehÄll.

HubDB API-tabell pÄ jobbet

Medan iframes lÄter dig bÀdda in innehÄll frÄn andra plattformar pÄ din webbplats, ger de dig inte SEO-kredit och de Àr svÄra att styla och göra responsiva vilket ger en osammanhÀngande upplevelse för slutanvÀndaren. Om du hÀmtar in samma data via HubDB:s API kommer det att visas som inbyggt innehÄll pÄ din webbplats, och anvÀndaren kan njuta av en sömlös upplevelse.

Fördelarna med HubDB

HubDB kan göra hanteringen av din webbplats effektivare och mer skalbar.

NÀr du har delar av din webbplats byggda frÄn strukturerad data Àr det lÀttare att underhÄlla dem över tid i en HubDB i motsats till att spÄra spretande sidor. HubDB lÀmnar ocksÄ mindre utrymme för anvÀndarfel eftersom allt som krÀvs Àr att mata in information i tabellen korrekt. Dessutom möjliggör sÀttet de gör det möjligt för dig att dra in innehÄll frÄn externa kÀllor en enorm potential och framtida tillvÀxt.

För att ta det ett steg lÀngre kan du gÄ med i HubDB-tabeller och skapa sofistikerade relationsdatastrukturer. FörestÀll dig till exempel en webbplats som listar filmer. Du kanske har en tabell för sjÀlva filmerna och sedan en helt separat tabell över regissörer vars fÀlt Àr relaterade till en person kontra en film. Filmtabellen kan sedan dra in den associerade regissören per film och ta fram nÄgon av associerad regissörsinformation (namn, biografi, Älder, etc).

Även om HubDB ser mer tekniskt ut Ă€n resten av HubSpot CMS Hub, Ă€r det fortfarande lĂ€tt att arbeta i för slutanvĂ€ndare, och det kan göra det möjligt för icke-tekniska anvĂ€ndare att snabbt förvandla innehĂ„ll till webbsidor som Ă€r live.

0 Shares