Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

3 metoder för att komma in i din router om du glömmer lösenordet

Vad du ska göra för att komma in i routern om du inte känner till lösenordet

3 metoder för att komma in i din router om du glömmer lösenordet

Du kanske ändrade lösenordet till komma åt routern (något som starkt rekommenderas att göra) och du kommer inte ihåg vad det är. Det kan också hända att du aldrig har ändrat det, men du vet inte direkt vad det är. Det kommer att hindra dig från att kunna gå in och göra några ändringar i konfigurationen. Men om du befinner dig i den här situationen är det möjligt att gå in genom några metoder som vi ska förklara.

Återställ routern

Om du har ändrat lösenordet för att komma åt routern och du inte kommer ihåg det, vad du bör göra är återställ enheten . Du hittar en liten knapp på baksidan och du måste trycka på den med något fint, till exempel en nål. Du måste hålla den intryckt i några sekunder tills inställningarna återställs.

Genom att göra det kommer routern att gå tillbaka till standardinställningarna. Det betyder att du kommer att ha samma åtkomstnyckel som du hade i början. Det är som att du aldrig ändrat det. Nu kommer alla andra inställningar du har gjort också att raderas. Till exempel kommer det att återgå till samma Wi-Fi-nätverksnamn, alla gästnätverk som du kan ha skapat kommer att raderas, etc.

Kontrollera dekalen på routern

Om du aldrig har bytt lösenord för att komma åt routern men ändå inte vet vad det är, är något väldigt enkelt helt enkelt att titta på baksidan av enheten. Det brukar finnas en klistermärke där med information som till exempel Wi-Fi-lösenordet, nätverksnamnet och även nyckeln för att ange inställningarna.

Normalt är standardlösenordet för åtkomst av typen 1234, admin123 och liknande. Vissa modeller har dock olika för varje användare. Likaså brukar det stå på ett klistermärke bakom routern eller i bruksanvisningen eller på kartongen.

Vista trasera del router gaming ASUS TUF-AX3000v2 con sus puertos

Sök efter information om den modellen på Internet

Ett annat alternativ för att komma in i routern om du inte kan lösenordet är att helt enkelt söka på Internet för exakt modellinformation . Det kommer inte alltid att vara möjligt, eftersom ibland varje enhet har ett annat lösenord för varje användare för säkerheten. Men i många fall är det ett generiskt lösenord för alla.

Därför behöver du helt enkelt gå in på Google, söka på den modell du har och se vilket lösenord du ska ange. På detta sätt kan du komma åt konfigurationen och göra vilken typ av förändring som helst. Säkert kommer du att hitta någon webbsida, oavsett om den är officiell eller inte, med den här typen av data.

Kort sagt, som du kan se, har du alternativ att gå in i routern om du inte kommer ihåg lösenordet. Du behöver bara följa stegen som vi har förklarat och du kommer att kunna gå in i konfigurationen. Naturligtvis är det viktigt att helt skydda routern och inte ha problem.