3 fantastiska kundengagemangsrapporter som du kan bygga med HubSpots Service Hub

0 Shares

NÀr det kommer till kundnöjdhet och engagemang kan du inte nöja dig med information pÄ ytnivÄ om du strÀvar efter att leverera kundglÀdje.

Med HubSpots Service Hub kan anvÀndare fÄ tillgÄng till de rapporter de behöver för att övertrÀffa kundernas förvÀntningar.

HubSpot Service Hub kan vara en kundtjÀnstledares bÀsta vÀn nÀr den anvÀnds pÄ rÀtt sÀtt. En stor fördel som skiljer sig frÄn sjÀlva rapporterna Àr hur tillgÀnglig och centraliserad din kundengagemangsinformation Àr inom portalen. IstÀllet för att bygga rapporter pÄ separata plattformar och sammanstÀlla dina resultat, möjliggör HubSpot en enda Ätkomstpunkt till allt som rör kundtjÀnsthantering.

HubSpot har en tvĂ„skiktsstrategi för kundengagemangsrapporter – kvalitativa och kvantitativa. Den ena utan den andra gör det inte möjligt för rapporter att ge hela bilden. Omfattande rapporter kan anvĂ€ndas för att fatta datadrivna, sĂ€kra beslut för din strategi för kundengagemang.

Med allt ovanstÄende i beaktande, lÀs vidare för att ta en djupdykning i HubSpot-genererade rapporter som kommer att komplettera din framgÄng med kundengagemang.

1. Genomsnittlig agentsvarstid per kÀlla

Även om det första intrycket har betydelse, Ă€r det fortfarande viktigt att fortsĂ€tta servicenivĂ„n och engagemanget under hela kundrelationen.

Att integrera LTV-mĂ„tt i din vanliga affĂ€rsstrategi Ă€r nyckeln, eftersom det hjĂ€lper dina kunder att fĂ„ kontakt med dig. Dina kunder ska kunna kontakta dig med lĂ€tthet – inte möta lĂ„nga hĂ„ll, lĂ„ngsamma chatbots eller andra flaskhalsar.

Det bÀsta sÀttet för tjÀnsteledare att identifiera primÀra kÀllor och möjliga flaskhalsar för supportÀrenden Àr med en anpassad rapport som anvÀnder Average Agent First Response Time. Specifikt Àr rapporten byggd med hjÀlp av Average Agent första svarstid uppdelad efter kÀlla, rep, pipeline eller team.

Med denna information Àr det möjligt att anpassa supportstrategin dÀrefter. Till exempel, om ditt team fÄr massor av livechattförfrÄgningar och inte sÄ mÄnga telefonsamtal, kan resurser flyttas frÄn telefon till chatt.

Denna rapportdata kan ocksÄ vara anvÀndbar information för sÀljare, eftersom dessa kanaler sannolikt Àr desamma som anvÀnds av prospekt och ICP:er för kommunikation.

2. SLA-rapportering och sekundÀra egenskaper

SLA Àr ett vanligt tema hos tjÀnsteledare, men visste du att om du lÀgger till ytterligare ett filter med HubSpot-rapportering till dina SLA-rapporter kan du fÄ mer detaljerad information? Genom att kombinera dessa tvÄ aspekter fÄr du ut det mesta av den kvantitativa och kvalitativa produktionen som HubSpot möjliggör.

NÀr du aktiverar SLA i HubSpot-portalen finns det fyra egenskaper du kan komma Ät för att utnyttja i dina rapporter:

  1. Dags att stÀnga SLA-förfallodatum
  2. Dags att stÀnga SLA-biljettstatus
  3. Tid till första svar SLA-förfallodatum
  4. Tid till första svar SLA-status

För att illustrera denna kombination, undersök biljetter var Time to Close SLA-förfallodatum Àr före idag och dela upp det efter produkt, representant eller initial kÀlla. Anledningen Àr att SLA-förfallodatumet visar ett totalt belopp medan den andra egenskapen ger sammanhang. Du kan sedan anvÀnda den hÀr rapporten för att identifiera om vissa produkter, teammedlemmar eller kommunikationskanaler leder till ett sammanbrott i SLA.

3. FöretagsindustrijÀmförelse

För den hÀr rapporten vill du skapa tvÄ cirkeldiagram:

  1. Företagsindustri efter antal biljetter
  2. Företagsindustri efter antal företag

Filtrera sedan efter livscykelstadiet för att representera kunder. Genom att jÀmföra dessa tvÄ cirkeldiagram kan tjÀnsteledare identifiera om en bransch dominerar antalet serviceförfrÄgningar i förhÄllande till den totala fördelningen av kunder. Till exempel, om Automotive stÄr för 60 % av biljetterna men 4 % av kunderna och intÀkterna, Àr det en uppmaning att ÄtgÀrda klyftan. Strategier som skulle kunna lösa detta problem kan vara att öka sjÀlvbetjÀningsalternativen för den specifika branschen och titta nÀrmare för att se om det finns en sammanbrott i produkt-branschens passform.

Utdata frÄn denna rapport kan verkligen vÀgleda din affÀrsstrategi nÀr det kommer till branschsegmentering. Att hitta bÀst passande tjÀnster som Àr i linje med unika branschbehov Àr den första kampen. Efter det Àr det viktigt att fortsÀtta att övervaka denna passform och se till att ditt team Àr utrustat för att övervinna alla hinder för kundengagemang de kan möta.

HĂ€mtmat

HubSpots tvĂ„skiktiga syn pĂ„ kundengagemang gör det enkelt att identifiera processuella luckor och vidta Ă„tgĂ€rder för att tĂ€ppa till dem. SLA och andra liknande Ă„tgĂ€rder Ă€r vanliga och populĂ€ra, men tillhandahĂ„ller endast tidsbaserad data eller annan strikt kvantitativ information. TjĂ€nsteledare behöver kĂ€nna till interna och externa faktorer som bidrar till kundnöjdhet. Det Ă€r en sak att veta hur mĂ„nga brĂ€nder vi har – det Ă€r mer vĂ€rdefullt att veta vad som startar brĂ€nderna och vad som hjĂ€lper till att slĂ€cka dem.

0 Shares