Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

3 bästa sätten att överföra och synkronisera musik från Mac till iPhone

Som Mac-användare är chansen stor att låtarna du laddade ner, rippade från CD och fick från någon annanstans lagras på den. Om du undrar hur du synkroniserar musik från Mac till din iPhone, iPad eller iPod, här är flera sätt att göra det.

Låt oss börja med den enklaste lösningen, som låter dig överföra alla eller bara de utvalda låtarna och musikspellistorna från Mac till iPhone. Efter det kommer vi att titta på en enkel trådlös lösning för att synkronisera hela ditt musikbibliotek. Och den sista metoden innebär att man använder en känd tredjeparts mediaspelare-app för att kopiera låtar och videor från Mac till iPhone eller iPad.

Ta en titt på alla sätt och använd den du gillar mest.
Hur man synkroniserar musik från Mac till iPhone

Hur man använder Finder eller iTunes för att kopiera låtar från Mac till iPhone

Om din Mac kör macOS Mojave eller tidigare finns din musik inuti iTunesoch du kan använda iTunes för att överföra dem till iPhone eller iPad. Om du använder macOS Catalina eller senare finns dina låtar inuti musik app, och du måste använda Upphittare att överföra dem. Det här snabba inlägget hjälper dig att ta reda på vilken macOS-version du använder.

Så här överför, kopierar och synkroniserar du musik från Mac till iPhone eller iPad:

 1. Anslut din iPhone eller iPad till Mac med en kabel.
 2. Öppna Upphittare eller iTunes som lämpligt.
 3. Klicka på din i Finder enhetens namn från vänster sidofält. I iTunes kommer du att se en liten enhetsikon överst. Lita på enheten om du tillfrågas.
 4. Klick musik.
 5. Markera rutan för Synkronisera musik till iPhone.
 6. Välj hela musikbiblioteket eller bara önskade artister, album, genrer och spellistor.
 7. Klicka slutligen Tillämpa.

Hur man använder Finder eller iTunes för att kopiera låtar från Mac till iPhone

Det är allt. Musik överförs nu från din MacBook till din iPhone. Vänta tills processen är klar. När det är gjort öppnar du Musik-appen på din iOS-enhet så ser du allt i den.

Dricks: Vill du synkronisera musik trådlöst utan att använda en Lightning-kabel? Markera rutan för på fliken Allmänt i Finder Visa denna iPhone när du är på Wi-Fi. Nu, när din Mac och iPhone är på samma Wi-Fi-nätverk, kan du se det i Finder och överföra musik trådlöst.

Hur man använder Apple Music för att synkronisera låtar från Mac till iPhone

Om du har en Apple Music-prenumeration kan du behålla upp till 100 000 låtar (exklusive iTunes-köp) i molnet, och dessa görs tillgängliga överallt.

Med andra ord, efter att du följt stegen nedan kommer din befintliga musik på Mac att laddas upp till molnet och vara tillgänglig att streama eller ladda ner på din iPhone, iPad, etc. Om du har låtar som redan är tillgängliga på Apple Music, kommer inte att laddas upp utan matchas och visas i ditt musikbibliotek på alla enheter. Här är ett exempel.

Anta att du har en lokal folksång på din Mac. Den här lokala låten finns inte i Apple Musics katalog med 70 miljoner låtar. Så det kommer att laddas upp från din Mac till molnet och dyka upp i Musik-appen på din iPhone och iPad. Du kan streama den eller ladda ner den på dina mobila enheter.

Säg sedan att du hade laddat ner en känd låt som heter “Shape of You” från internet till din Mac. Det skulle inte vara vettigt för Apple att ladda upp den eftersom den här låten redan finns i Apple Music-katalogen. Så den här låten kommer inte att laddas upp utan bara matchas och dyka upp på alla dina enheter.

Så här använder du Sync Library för att trådlöst synkronisera musik och spellistor från Mac till iPhone.

På iPhone:

 1. Öppna inställningar app.
 2. Knacka musik.
 3. Slå på Synkronisera bibliotek. (I iOS 12 och tidigare är det iCloud Music Library.)

Nu, på din Mac:

 1. Öppna musik eller iTunes app.
 2. Klick musik från toppen och välj Inställningar.
 3. På fliken Allmänt, markera rutan för Synkronisera bibliotek > OK.

Hur man använder Apple Music för att synkronisera låtar från Mac till iPhone

Om du har ett stort bibliotek kommer det att ta ett tag för låtar att ladda upp eller matcha och vara tillgängliga i molnet. Anslut din Mac eller PC till ett stabilt och snabbt Wi-Fi eller Ethernet för att synkronisera musik snabbare.

Notera: Även om du inte har en Apple Music-prenumeration kan du prenumerera på iTunes Match för att ladda upp och ha din musik överallt.

Relaterad: Hur du laddar ner hela ditt musikbibliotek till din iPhone eller iPad

Hur man använder VLC för att överföra musik från Mac till iPhone eller iPad

VLC är en av de mest välrenommerade mediespelarna som finns tillgängliga på nästan alla större plattformar, inklusive iOS och iPadOS. Så här kan du överföra musik och videor från Mac till iPhone med VLC. Dessa filer kommer inte att visas i iOS Music eller Videos-appen utan själva VLC-appen.

Så här kopierar du låtar och videor trådlöst:

 1. Se till att ansluta din iPhone och Mac till samma Wi-Fi.
 2. Ladda ner VLC på din iPhone.
 3. Öppna VLC-appen, tryck på Nätverk, och aktivera Dela via WiFi. Du kommer att se två webbadresser här.
 4. Öppna valfri webbläsare på Mac och ange någon av webbadresserna du ser i steg 3.
 5. Dra låtar och videor från Finder till den här webbläsarskärmen för att överföra dem till VLC-appen på din iPhone eller iPad.

Hur man använder VLC i webbläsaren för att synkronisera musik från Mac till iPhone eller iPad

Så här kopierar du låtar och videor via kabel:

 1. Anslut din iPhone till Mac med en Lightning-kabel.
 2. Leta upp din iPhone i Finder eller iTunes.
 3. Klick Filer.
 4. Dra låtar från ett annat Finder-fönster till VLC:s namn.

Hur man använder VLC i Finder eller iTunes för att synkronisera musik från Mac till iPhone eller iPad

Så här kan du enkelt överföra och synkronisera musik från Mac till iPhone. Det finns utan tvekan andra metoder du kan prova. Som att använda Waltr-appen eller AnyTrans.

Vilken av ovanstående metoder är bäst för dig?