Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

25 bästa exempel på LinkedIn-rekommendationer

Du kommer knappast att se människor som går från kontor till kontor på jakt efter jobb i dagens värld. Världen har blivit digital med distansjobbansökningar och till och med distansarbete som norm. LinkedIn är den sociala plattformen i framkant av denna utveckling med över 660 miljoner användare.

När det gäller jobbansökningar är referenser och rekommendationer alltid viktiga. Arbetsgivare är mer benägna att anställa någon som andra säger bra saker om. På LinkedIn kan du ge och ta emot rekommendationer för att förbättra din profil.

I den här artikeln är vårt fokus dock på att ge. Jag kommer att lista de 25 bästa LinkedIn-rekommendationsexemplen för olika användningsfall.

Först och främst, hur förbereder du en bra LinkedIn-rekommendation? Här är några tips:

  • Beskriv ditt professionella förhållande till introt för din rekommendation. Oavsett om det är en långvarig medarbetare, en chef, en direktrapport, en byråkontakt eller något annat, hjälper det läsaren att förstå varför du skriver den här rekommendationen.
  • Beskriv rollen du föreslår personen för. Rekommenderar du personen för ett jobb? Eller skriver du om de många gånger du arbetat med dem? I båda fallen, dela några av höjdpunkterna i deras arbete.

Detta är otroligt användbart för alla som läser rekommendationen och vill veta vad de gjorde när de arbetade. Men skriv inte upp för mycket av deras uppgifter. Du kan fråga personen om vilka roller du ska lyfta fram.

  • Beskriv deras professionella utveckling. Den här typen av LinkedIn-stöd kan räcka långt om personen rapporterar till dig. Hur personen du föreslår har utvecklats i sina roller från en till en annan kan visa anpassningsförmåga när organisationen växer.
  • Beskriv hur de hjälpte laget eller företaget att blomstra. Deras prestation kan förklaras i termer av hårda mått, eller så kan det vara mer abstrakt, som att vägleda lagkamrater eller främja nya projekt.
  • Beskriv personens prestationer. Du har berättat hur de hjälpte ditt team eller företag att växa, du måste nu gå in på detaljer om deras professionella prestationer. Koppla deras prestationer till deras egenskaper.
  • Avsluta med ett personligt meddelande om att arbeta med dem. I den här delen uttrycker du hur du känner att arbeta med personen, vad du vill att de ska uppnå, eller bara en förutsägelse om deras framtid.

Att skriva en rekommendation är som att skriva en recension så det finns ingen speciell standardformel; allt handlar om upplevelsen. Kolla in listan nedan för användbara exempel.

Exempel på bästa LinkedIn-rekommendationer

1. LinkedIn-rekommendation för studenter

”Christopher var en flitig elev. Han höll upp sina betyg och tog examen nära toppen av sin klass. Hans färdigheter finns inte bara i skriftliga tentor utan även i klassdebatter och diskussioner. Han utmärkte sig i muntliga prov och utlöste viktiga intellektuella debatter både inom och utanför klassrummet.

Hans förmåga att tala inför publik gjorde honom till studentrådets ordförande på college. Jag är övertygad om att Chris har vad som krävs för att överträffa i vilken akademisk miljö som helst. Han kommer att bli en hårt arbetande student och professionell och jag rekommenderar honom helhjärtat.”

2. LinkedIn-rekommendation för VD:ar

“Jag har arbetat med Helen i 10 år och hon har varit avgörande för att hjälpa mig att få ut det mesta av min karriär. Jag har sett hennes exekutiva talang många gånger. Hon är en visionär inom sitt område, men ändå väldigt lättillgänglig.

Hon lyssnar regelbundet på frontlinjepersonalens idéer och använder sina erfarenheter för att utveckla framgångsrika initiativ som har hjälpt vårt företag att bli och förbli en branschledare. Hon besitter visdom utöver sina år, en hård konkurrenskraft och envishet och respekt för alla på arbetsplatsen. Det är ett nöje att rekommendera henne”

3. LinkedIn-rekommendation för partners

“I enlighet med sitt ord som affärspartner letar John konsekvent efter nya sätt att öka företagets intäkter samtidigt som han alltid upprätthåller etiska standarder. Hans uthållighet i att följa upp möjliga partners, personal och affärskontakter överträffar till och med hans envishet och passion för företaget.

Hans skarpa öga för detaljer och affärskänsla gör honom till en värdefull tillgång för alla företag som han arbetar med. Jag ser fram emot att arbeta med honom igen i framtiden och tvekar inte att rekommendera honom till någon av mina affärspartners.”

4. LinkedIn-rekommendation för produktchefer

“Linda är inget mindre än en fantastisk manager. Vårt team blev mer produktivt under hennes ledning eftersom alla var mer fokuserade och kunniga om produkten. Hennes förmåga att motivera människor utan att förolämpa eller avskräcka dem är imponerande.

Hon är alltid villig att ge en hjälpande hand till de som behöver och underhåller. Under hennes ledarskapsstrategi var vårt team inte bara mycket produktivt, utan det var också väldigt roligt. Även under de mest utmanande förhållanden lyckas hon bevara ett sinne för humor utan att tappa fokus på slutprodukten.”

5. LinkedIn-rekommendation för digitala marknadsförare

“En utmärkt digital marknadsförare, ständigt redo att lära sig nya färdigheter och visa sin entusiasm för den digitala världen, Pete är väl bevandrad i ett brett utbud av digitala marknadsföringsnischer.

När det kommer till digitala marknadsföringsstrategier är han lika passionerad som han är utbildad. Han hjälpte till att utveckla nya, kreativa marknadsföringsstrategier samt bistå med genomförandet av befintliga.

Pete vet hur man lockar nya kunder eftersom han förstår vad de behöver. Han var omtyckt av sina medarbetare, överordnade och till och med kunder. Överväg att anställa honom som en medlem av ditt digitala marknadsföringsteam om möjligheten dyker upp.”

6. LinkedIn-rekommendation för innehållsutvecklare

“Katherine är vår första uppmaning för allt nytt innehåll. Att få arbeta med henne och bidra till att skapa fantastiskt innehåll var ett sant nöje.

Tankarna hon kom på var fantastiska. Det är lovvärt att hon är så inställd på att lägga ut grejer av hög kvalitet som kan delas. Jag vet verkligen inte hur hon gör, men hon har ett speciellt sätt att förstå målgruppen.

Dessutom är hennes idéer alltid aktuella. Katherine levererar konsekvent högkvalitativt skrivet och kreativt innehåll före schemat. Jag skulle kunna ge 101 anledningar till varför hon är en av de bästa innehållsutvecklarna.”

7. LinkedIn-rekommendation för webbdesigners/utvecklare

“Elizabeths webbdesign och varumärkesförmågor hjälpte både våra kunder och vår egen verksamhet. Det var hennes idé att göra om vår företagslogotyp, marknadsföringsmaterial och webbplatser. Hon uppdaterade mycket innehåll och optimerade vår hemsidas informationsstrukturer.

Resultatet är en vacker, fungerande webbplats med tydlig navigering. Hennes höga självinlärningsförmåga och utmärkta kommunikationsförmåga med vår tekniska supportpersonal gjorde att hon enkelt kunde byta från webbdesigner till webbutvecklare.

Hon är skicklig på att interagera med andra och samordna sitt eget uppdrag med kollegor. Elizabeth är den typ av medarbetare jag skulle anställa igen.”

8. LinkedIn-rekommendation för HR

“Att komma på och implementera fungerande HR-strategier och initiativ för att passa affärsstrategier kan vara svårt för toppchefer. På något sätt lyckades Daniel göra detta utan ansträngning.

Han besitter en mångfald av talanger, inklusive förmåner, anställningsledning och myndighetsefterlevnad. Daniel är ett medkännande proffs som söker lösningar som gynnar både medarbetaren och organisationen.

Han kan vara strikt ibland när tillfället kräver det. Hans kompetens inom personalledning bidrog till att öka vår produktivitet och resultaten fortsatte att komma. Om någon förstår vad en personalchef förväntas göra så är det Dan och jag rekommenderar honom varmt.”

9. LinkedIn-rekommendation för medicinska assistenter

”Nancy är mild och omtänksam när hon arbetar med patienter i alla åldrar. Hon gör inte bara sitt jobb felfritt utan hon är också en riktigt sympatisk person med en positiv attityd. Patienter som besöker oss regelbundet har blivit ganska förtjusta i henne.

Trots alla långa arbetstider, dag och natt, har Nancy alltid kunnat hålla sig uppe. Hon är en utmärkt mångsysslare som sällan gör ett misstag. Hon har utomordentligt tålamod med både kroniskt sjuka patienter och de med mindre skador.

Hon har varit ett nöje att ha att göra med under de senaste två åren och jag stödjer hennes framtida ansträngningar starkt.”

10. LinkedIn-rekommendation för sjuksköterskor

“Emerald var en av de mest pålitliga och begåvade sjuksköterskorna jag har arbetat med på St. John’s Hospital. Jag har känt henne i över fem år och kan med tillförsikt säga att hon är precis den professionella sjuksköterska du kan förvänta dig.

Hon arbetade inom en mängd olika discipliner, inklusive kirurgi såväl som geriatrik. Hon hade också en stark relation med patienterna, byggde starka band med dem och gick utöver deras behov.

Hon bidrog i hög grad till utvecklingen av behandlingsprogram genom att vara observant och noggrann. Hennes strategier och bedömningar var alltid till nytta. Emerald var en framstående medarbetare som jag mer än gärna rekommenderar.”

11. LinkedIn-rekommendation för ingenjörer

“Mike hade ett enastående arbetsrekord på vårt företag under sin tid där, vilket gav honom företagets högsta pris för år 2023.

De senaste tre åren har han stått under min överinseende och tillbringat totalt nio år i vårt företag. Han är en hård arbetare som lyfter humöret hos sina medarbetare och uppmuntrar dem att ge allt.

Vi gjorde honom till en mentor för nya teammedlemmar på grund av hans stora erfarenhet av de flesta av våra ingenjörsprojekt. Många människor har dragit nytta av hans mentorskap och gått vidare för att nå framgång i sina karriärer.”

12. LinkedIn-rekommendation för utbildningsproffs

“Brown undervisade i historia med mig på Stafford High School och rapporterade till mig som rektor. Han var en pålitlig och organiserad personal som alltid var den första som arbetade med sin läroplan och identifierade de bästa undervisningsstrategierna för var och en av hans klasser.

En gång arrangerade han en historietävling där eleverna fick skriva och repetera dialog mellan två historiska personligheter. Eleverna älskade det och lärde sig mycket om historia. Dessutom har jag alltid uppskattat integritet och ärlighet, och Brown har aldrig svikit mig. Brown är en engagerad pedagog med ett positivt förhållningssätt. Jag skulle gärna arbeta med honom igen om jag fick chansen.”

13. LinkedIn-rekommendation för författare

“Carol är en mycket kvalificerad och erfaren författare. Hon är en grammatikvisare, en begåvad författare och en kommunikatör. Hon har förmågan att använda språket för att kommunicera sina idéer och tankar i sitt skrivande.

Carols personlighet inkluderar både kreativitet och flyt och tydlighet. Att skriva blogginlägg, artiklar och manus faller naturligt för henne, och hon har också ett fast grepp om SEO. Hon är en hängiven individ på alla sätt.

Jag betalar alltid gärna för hennes arbete eftersom det är värt varenda krona. Carol arbetade på distans åt mig så jag fick aldrig chansen att personligen tacka henne. Att rekommendera henne är det minsta jag kan göra.”

14. LinkedIn-rekommendation för försäljningsrepresentanter

“Under loppet av sina fem år som en stor säljare på mitt företag, samlade Walter det bästa försäljningsresultatet av någon i teamet.

Han är en hårt arbetande och en utmärkt säljare. Som medlem av säljteamet var Richard ansvarig för att överträffa försäljningsmål, kalla samtal och bygga relationer.

För att lyckas med försäljning måste man ha en naturlig förmåga att kommunicera med andra och veta precis vad man ska säga vid rätt tidpunkt. Richard hade dessa färdigheter i spader. Kunderna gillade honom eftersom han kunde etablera verkliga kontakter med dem. På grund av hans förmågor och den framgång han har haft, rekommenderas han varmt.”

15. LinkedIn-rekommendation för SEO-chefer

“Vi anlitade David för att arbeta med vår webbplats SEO eftersom vi tappade trafik och han bokstavligen räddade oss. Han optimerade vår affärswebbplats och underwebbplatser och på mindre än fem månader började vi se resultat i SERP.

Det var en allsidig optimering inklusive sökordsstrategi, länkbyggande, marknadsföring, analys och innehållsstrategi. David var ett nöje att arbeta med. Han gjorde ett fantastiskt jobb med att bredda våra marknadsföringsinsatser.

Hans SEO-strategier återspeglades inte bara på vår webbplats enbart utan fick också följare på Facebook, Twitter och Instagram. Om du har möjlighet att anställa honom, ta den!”

16. LinkedIn-rekommendation för barnomsorgsleverantörer

“Stella som barnomsorgsgivare rekommenderas starkt av mig och min familj. Under flera år arbetade Stella som barnomsorg för våra barn, och de har inget annat än positiva minnen av henne.

Hon deltog aktivt i att förbättra barnens utbildning och se till att de fick tillräcklig fysisk aktivitet.

Våra barn var trygga med Stella eftersom hon är certifierad i HLR och första hjälpen. Stella är bra med barn i alla åldrar och skulle passa bra för alla familjer som behöver en barnomsorgspersonal.”

17. LinkedIn-rekommendation för sociala influencers

“Sociala medier är så trånga nuförtiden att det är hårt arbete att hitta en bra influencer. Vi behövde stärka vår sociala mediekampanj för vår nya produkt och någon rekommenderade Mark.

Ärligt talat var jag något skeptisk till att ge honom spelningen eftersom jag inte litar så mycket på – min dåliga. För att göra en lång historia kort överträffade Mark mina förväntningar med sin tjänst. Vårt mål var att nå minst 500 prenumeranter under den första månaden och vi fick över 800.

Nu rekommenderar jag honom till alla andra som letar efter en social influencer. Han är en mer effektiv influencer på Instagram och sedan Twitter.”

18. LinkedIn-rekommendation för fotografer

”Varje gång vi har behövt Donalds service har han alltid dykt upp i tid och pålitligt. Från hans arbetslivserfarenhet blev han undervisad av de bästa fotograferna i landet, vilket jag håller med om eftersom det är uppenbart i hans arbete.

Hans fotografier är alltid fulla av liv och hans affärsmässiga uppförande är körsbäret på toppen. Modeller på vår byrå älskar att arbeta med honom eftersom han alltid fångar de bästa ögonblicken i tiden.

Donald är en flitig, hårt arbetande och gemytlig person som tror stenhårt på att njuta av det arbete han gör. Flera av hans fotografier har dykt upp i nationella och internationella publikationer.”

19. LinkedIn-rekommendation för mentorer

“Jag är mer än hedrad över att rekommendera min mentor, Anne Coffey. Jag har haft förmånen att lära känna henne under de senaste fyra åren och jag har verkligen lärt mig mycket.

Anne är en fantastisk person, professionellt och personligt. Av vad jag har lärt mig om henne var hon alltid en snäll och inbjudande person. Att ta alla tillsammans och hjälpa dem alla var hennes vana.

Att säga att hennes mentorskap har påverkat min karriär positivt skulle vara en underdrift. Hennes uppmuntran och motivation är ovärderlig. Jag tror att alla borde få chansen att lära av henne som jag gjorde.”

20. LinkedIn-rekommendation för livscoacher

“Joe är personen du vill ha vid din sida medan du tar dig an dina viktigaste uppgifter. Joe var alltid vid min sida och påminde mig om mina åtaganden och höll mina visioner vid liv trots mina sabotageförsök.

Han är en stor lyssnare och coach; det visar sig i hans kreativitet och fokus. Han är orubblig i sin tro att jag är kapabel att uppnå mina mål och leva mina drömmar och han misslyckas aldrig med att påminna mig.

Joes råd och uppmuntran har betytt världen för mig, och jag kommer att vara evigt tacksam. Han är väl värd pengarna och rekommenderas varmt.”

21. LinkedIn-rekommendation för dataforskare

“Catherine är en förebild för alla datavetare, och jag är hedrad över att ha haft möjligheten att arbeta med henne under de senaste två åren.

Hon använder rigorös dataanalys för att hantera tvetydiga affärssituationer. Hon var avgörande i utvecklingen av flera av vårt företags stora dataprodukter och spelade en nyckelroll i bildandet av datavetenskapsteamet.

Slutligen är hon en utmärkt talare, vilket gör henne till en perfekt representation av datavetenskap för både teknisk och icke-teknisk publik. Catherine har gjort otroliga saker, och jag är säker på att det kommer att bli många fler i hennes framtid.”

22. LinkedIn-rekommendation för juridiska konsulter

“Fredric representerade mina intressen på ett professionellt, effektivt och kunnigt sätt. I varje kritiskt skede av diskussionen var han noggrann med att söka min input och mitt samtycke.

Fredric var verkligen hjälpsam med att använda sin juridiska erfarenhet för att erbjuda sunda juridiska rekommendationer samtidigt som han använde sunt förnuft och humor när situationen så krävde.

Jag skulle inte bara rekommendera Fredric, utan jag skulle också använda hans tjänster om och om igen. Det är sällan lätt att hitta någon man kan lita på som besitter alla de egenskaper man behöver, och jag anser mig vara lyckligt lottad som har hittat Fredric.”

23. LinkedIn-rekommendation för fastighetskonsulter

”Under de senaste fem åren har jag haft nöjet att arbeta med Jonathan och kan intyga både hans professionalitet och hans ledarskapsförmåga som konsult.

Jag arbetade med Jonathan i projekt som sträckte sig i storlek från 3 500 kvadratmeter till 30 000 kvadratmeter. Han kunde man alltid räkna med. Jonathan har en stark arbetsmoral, uppmärksamhet på detaljer och en noggrann organisationsstil.

En fantastisk chef, han har en förmåga att leda högpresterande tvärfunktionella team för att leverera utmärkta resultat i tid. Som ett resultat av Jonathans ansträngningar har alla mina projektteam varit framgångsrika. Det är bara naturligt att jag rekommenderar honom.”

24. LinkedIn-rekommendation för kundtjänstombud

“Sharon är en kundtjänstagent som går utöver det för sina kunder när det är möjligt. Hon tror att riktig kundservice kräver uppriktighet och integritet som inte kan köpas eller bedömas i termer av penningvärde.

Sharon prioriterade alltid kundens behov och hittade sätt att hålla dem engagerade genom att tillhandahålla mervärdestjänster. Genom att sätta sig in i kundens situation förstår hon exakt vad problemet handlar om och kommer på sätt att lösa det. Hennes kunder och medagenter uppskattar henne högt. På grund av hennes orubbliga engagemang för att ge utmärkt kundservice kommer jag alltid att rekommendera henne.”

25. LinkedIn-rekommendation för en kollega

“Varje dag lär jag mig något nytt av Cynthia, som har arbetat med mig på Peterson and Sons de senaste fem åren. Cynthias rykte och engagemang har ökat kundbehållningen med ungefär 20 %, och det kan jag intyga.

Cynthia är en medarbetare som generöst delar med sig av sin tid och kompetens, som sträcker sig från hennes tidigare chefsposition på 10 år till hennes nuvarande som expert.

Till råga på allt kan jag som arbetskamrat intyga att hennes sinne för humor och goda attityd gör även de mest krävande deadlines lite lättare att bära.”

Slutsats

Sammanfattningsvis är LinkedIn-rekommendationer viktiga för att öka en persons profil. Bra rekommendationer gör att du sticker ut och ökar dina chanser att få jobb.

Om du vill få bra rekommendationer måste du också ge dem. Du kan använda de 25 bästa LinkedIn-rekommendationsexemplen som jag listade i den här artikeln där de är tillämpliga.

Bilder från Pexels