24- och 43-tums Smart Monitor, Samsung PC-TV

0 Shares

Monitorn som blev en Smart TV

Samsung lanserade för en tid sedan ett mycket intressant förslag för datorskärmar, eftersom de inte är enkla skärmar som vi brukade se och använda fram till nu. Dessa smarta monitorer är, som namnet antyder, smarta. Det innebar att den koreanska tillverkaren tyckte att det skulle vara intressant att integrera den nödvändiga elektroniken för att ge dem samma fördelar som sina tv-apparater: Tizen, deras plattform för Smart TV.

Tack vare detta integration med Tizen, de nya bildskärmarna kunde användas som vilken annan skärm som helst som är ansluten till en PC eller vilken annan videospelare som helst, såsom en konsol, digitalbox, etc., eller användas som om det vore en TV med ett system. som tillåter åtkomst till streamingplattformar som Netflix, HBO, Disney+, etc., utan någon extra enhet.

En väldigt intressant funktion för när du inte ville sätta på din dator var du bara tvungen att aktivera den där smarta delen av skärmen och det var allt. Något som för övrigt är ganska vanligt bland användare som köper en Smart TV och aldrig får ställa in signalen som kommer från DTT. Och allt detta samtidigt som man bibehåller de tekniska egenskaperna som gör en bildskärm till en bildskärm och inte en tv trots att den har samma skärmdiagonal och upplösning.

För att koppla en dator till en tv är inte en garanti för att få samma upplevelse eftersom sättet att rendera texter vanligtvis är annorlunda. Därför har många tv-apparater PC-läge så att bildkvaliteten blir bättre och enligt datoranvändarens behov.

Ny Samsung Smart Monitor

Nåväl, nu lanserar Samsung två nya smarta monitorer som utökar katalogen som var tillgänglig hittills. Dessa nya skärmar täcker större och mindre diagonaler: 43 och 24 tum . Självklart finns det skillnader i upplösning mellan de två skärmarna och det bör du ta hänsyn till när du köper dem.

Å ena sidan finns det ny 43-tums M7 som erbjuder en panel med 4K-upplösning . Medan den nya 24-tums M5-modell faller till 1080p . Men det är det enda som förändras mellan de två förutom designdetaljer, eftersom de annars är identiska och erbjuder samma alternativ.

Naturligtvis, även om det kan vara meningsfullt att ha en mindre diagonal för att minska upplösningen om det inte kommer att ges en krävande användning i foto-, video- eller liknande redigeringsfrågor och ett stort skrivbord inte krävs. Men om inte så hade det varit jättebra att både med den diagonalen och med den 27-tums så erbjöds även 4K. För att samma 32 eller 43 tum för de som letar efter en bildskärm att arbeta, spela och njuta av innehåll kanske inte alltid är så intressant.

Nu är Samsung Smart Monitor-erbjudandet som följer:

  • Smart Monitor M7 32 tum och 43 tum : skärm med 4K UHD-upplösning, stöd för HDR10 och alla fördelar med Tizen för användning av streamingappar och till och med DeX-läge tillgängligt på Samsung-telefoner
  • Smart Monitor M5 27 ″ och 32 ″: skärm med FHD-upplösning och även tillgänglig i två färger (svart och vit)
  • Smart Monitor M5 24 tum: panelmonitor med 24 tums upplösning och alla fördelarna med sina andra bröder

Det är dock sant att även detta scenario är väldigt speciellt och den som söker 27 ″ med högsta möjliga upplösning kommer att välja skärmar för mycket mer professionella eller specifika foto- och videoämnen. Här är värdet som Samsung tillför med sina smarta bildskärmar mångsidighet.

0 Shares