2018 är året för kvartalets livskris. Så här hanterar du.

2018 är året för kvartalets livskris. Så här hanterar du.

Under ett hektiskt år av rapportering på TechCo framstår en statistik för mig som den mest imponerande. Och om du är mellan 25 och 33 år 2018 är det troligtvis en som kommer att påverka dig.

Enligt en LinkedIn-undersökning som undersökt över 6 000 respondenter har hela 75 procent av årtusenden mellan dessa åldrar redan drabbats av en kvart livskris. Det tryck som de citerade för att driva sin ångest – osäkerhet om deras karriär, oro över deras låga intjäningsförmåga eller helt enkelt känna sig “fast i ett spår” – kommer sannolikt inte att förbättras under 2018.

Och det ligger inte i ditt huvud: Kvartalslivskrisen är verkligen värre för denna generation än för tidigare, som den kliniska psykologen Dr Alex Fowke har förklarat för Business Insider.

“Numera”, sa Fowke till dem, “tjugo somingar är under intensivt tryck för att komma in på bostadsmarknaden, navigera i det alltmer komplexa yrkeslandskapet, kämpa för att upprätthålla relationer och utsätts ofta för en förvrängd uppfattning om livet genom sociala medier.”

Med ökningen av kriser kommer en ökad hälsoteknik för att hantera dem. Under de första 11 månaderna 2017 hanterade 10 av de största amerikanska teknikföretagen vårdaktier på totalt 2,7 miljarder dollar, enligt en CB Insights-rapport som nyligen behandlades i New York Times – ett tal upp från bara 277 miljoner dollar 2012. Det enormt uppgång är inte spekulativt: Konsumenterna blir alltmer oroade över sin hälsa och hur man kan förbättra den.

Men hälsoprogram och appar kommer sannolikt inte att lösa problemet, eller åtminstone inte själva. Här är de bästa sätten att ta itu med din egen inkommande livskris när du tar itu med ytterligare ett år som inte verkar vara en signifikant förbättring jämfört med det senaste.

Göra en plan

Oklara mål är den värsta stressfaktorn på en arbetsplats, så det är inte konstigt att de också är orsaken till stress resten av livet.

Livscykeln för en kris – kvartal eller mitten – tenderar att börja med en känsla av förlust eller riktningslöshet, vilket leder till ett steg tillbaka, vilket leder till en ny riktning i livet. Genom att ta lite tid att skriva ner dina rädslor och förhoppningar kommer du att kunna starta den processen. ”Krisen” i en kris kommer att vara över så mycket snabbare om du tar itu med det. Det är som när Luke går in i den här grottan under sin Jedi-träning i Empire Strikes Back: Du måste förstå och besegra din egen rädsla innan du kan göra ditt nästa drag. Försök bara att inte förlora din hand under processen.

Ta en ledig dag och sätt dig ner, helst med en vän som är känslomässigt intelligent för att hjälpa dig genom processen. Börja sedan arbeta igenom hur du mår. Här är en lista med frågor för att starta dig.

  • Vad får dig att känna dig fast i ett spår?
  • Vilket övergripande mål tycker du att du måste uppfylla?
  • Vilka konkreta mål kan hjälpa dig?

Att skapa en “handlingsplan” är ett av de bästa sätten att ta itu med allvarlig depression, och även om din kvartalskris inte är en klinisk sjukdom, kan en liknande metod också hjälpa dig. Ditt första omedelbara mål bör vara att ta ett steg tillbaka och koppla av en liten stund, och att överväga hur du vill att din framtid ska se ut kan ge dig det välbehövliga steget tillbaka.

Var snäll, varva ner

Att skylla på dig själv för dina problem är ett ganska vanligt misstag. Alla vill känna sig ansvariga för sina liv, och om de inte gillar sitt liv måste det göra dem ansvariga. Millennials kan dock ha det värsta, med tanke på den kulturella stereotyp som de arbetar med. De får ständigt höra att de är lata, berättigade och bortskämda – alla stereotyper som säger mer om de människor som kom fram till dem än de gör om tusenåriga själva.

Så skär dig lite slack. När du fångar din inre monolog som skyller på dig för dina problem, ta några djupa andetag och sätt på en meditationsapp. När allt kommer omkring, som den statistiken jag började den här artikeln med klargör, är du inte ensam. Kvartalslivskrisen verkar vara den nya normalen.

Arbeta med din EQ

Din känslomässiga intelligens, eller känslomässiga kvot, är en oförklarligt förbisedd aspekt av ditt allmänna välbefinnande. Det är viktigt på jobbet – även om 90 procent av de bästa artisterna har en bra EQ, tycker 21,5 procent av IT-personal att det är den svåraste kvaliteten att identifiera i sin organisation. Och det är viktigt att arbeta med din EQ om du hoppas kunna förstå dina personliga mål.

Om du upptäcker att du får panik som svar på din brist på livsplaner eller bedövar dig själv för dem, bör du komma i kontakt med dina känslor. Prata med dina vänner om hur du mår, be om självhjälpsläsningar och börja försöka identifiera dina känslomässiga svar för alla och allt i din dagliga rutin.

Sluta jämföra dig själv

LinkedIn-undersökningen fann en viktig orsak till kvartalslivskriser som du kan ta itu med ganska snabbt: Millennials förkärlek för att jämföra sig med sina mer framgångsrika vänner. Alla gör det. Men tack vare Facebook och Instagram jämför du dig själv med en höjdpunktrulle över de coolaste sakerna dina vänner gör. Så kanske din natt ensam med Netflix och boxade makaroner och ost inte är lika imponerande som dykning i Bahamas. Att jämföra sig med andra kommer alltid att känna dig stressad eftersom det alltid finns någon mer imponerande.

Och tack vare Instagram har de den perfekta bilden av det för att påminna dig. Vilket leder mig till nästa förslag om att hantera en kvart livskris …

Ta en paus på Internet

Kommer du ihåg när klinisk psykolog Dr Fowke nämnde förvrängningen av sociala medier högst upp i denna artikel? Förvrängningen kommer att bli lika dålig som någonsin 2018. Twitter blir ständigt galen över de senaste nyheterna, som mer än troligt ingen av dina verkliga vänner kommer att ha tänkt två gånger om. Det är bra att hålla dig informerad, men om du avsätter en timme eller två för att dekomprimera, kommer du att kunna göra bättre information om vilka nyheter som är viktiga och vilka nyheter som bara höjer ditt blodtryck.

Dessutom, även på bara en fysisk nivå kan det vara ett uppenbart problem att stirra på en skärm hela dagen. Du bör åtminstone undvika blått ljus under två timmar före sänggåendet. Studier visar att nästan hälften av alla amerikaner inte får tillräckligt med sömn, och deras tekniska vanor är till stor del ansvariga. Hur dåliga är vi? 177,7 miljoner amerikanska vuxna kontrollerar till och med en andra skärm medan de tittar på TV på den första.

I slutändan kan du inte stoppa en kvart livskris. Du behöver bara vara medveten om det och använda den kunskapen för att vidta åtgärder för att utnyttja det du känner. Kom bara ihåg: 75 procent av 25- till 33-åringar är där med dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button