20 efterfrågegenererande villkor för marknadsförare

0 Shares

Har du någonsin varit i ett möte och hört någon spotta ut ett virrvarr av bokstäver som du aldrig hört förut? Naturligtvis nickar du bara med och förfalskar din förståelse tills du kan komma in på Google så fort som möjligt för att ta reda på det. Det är skrämmande att höra dessa okända akronymer och inte ha någon aning om vad de egentligen betyder. Så vi har goda nyheter: vi har samlat ett gäng akronymer så att du inte behöver känna dig som C-3PO.

efterfrågegenereringsvillkor-C-3PO

Här är 20 viktiga efterfrågegenereringsvillkor för marknadsförare

1. A/B-testning

“Split Testing” jämför två versioner (version A och version B) av något för att se vilken som presterar bäst. Du kan till exempel se vilken ämnesrad som presterar bättre genom att skicka samma e-postmeddelande med två separata ämnesrader. Vissa program för e-postsändning väljer vinnaren åt dig efter en viss tidsperiod och marknadsför den vinnaren under sändningen, medan vissa låter dig fatta beslutet efter att ha skickat till ett definierat nummer (vanligtvis hälften av din lista) och fått dina resultat . Den som får fler öppningar, svar etc. (oavsett vad ditt mål är) vinner.

2. CERT: Kundförvärvskostnad

Avser hur dyrt det blir att teckna en ny kund. En tydlig förståelse för nödvändiga utgifter för förvärv är avgörande för att förutse marknadsföringsutgifter och övergripande företagstillväxt. Det är också ett mått som investerare vill veta om och när du kontaktar dem för finansiering.

3. CCR: Customer Churn Rate

Ett mått som används för att mäta kundbehållning och värde. CCR = (# kunder vid början av mätperioden – # kunder vid slutet av mätperioden) / (# kunder vid början av mätperioden).

4. CTV: Kundens livstidsvärde

Avser värdet av din kund under hela deras livstid med ditt företag. Dessa mätvärden gör det möjligt för dig att avgöra hur lönsamma dessa kunder kommer att vara för verksamheten totalt sett, istället för bara i förväg, så att du kan fatta större beslut om vilket kapital du är villig att eller behöver investera i förvärv.

5. CMS: Content Management System

Den här är ganska självförklarande. Ett CMS är ett program och/eller en uppsättning av alla relaterade program som du kommer att använda för att hantera digitalt innehåll.

6. CRM: Customer Relationship Management

En term som syftar på de strategier och tekniker företag använder för att hantera kundrelationer och data. Du kan också använda termen CRM för att hänvisa till programvara som hjälper dig att uppnå målet att förbättra affärsrelationer med kunder, hjälpa till att behålla kunder och driva försäljningstillväxt.

7. CRO: Optimering av omvandlingsfrekvens

Processen att förbättra din webbplats omvandlingsfrekvens med hjälp av designtekniker, viktiga optimeringsprinciper och testning. Det innebär att skapa en upplevelse för dina webbplatsbesökare som omvandlar dem till kunder. CRO tillämpas oftast på webbsida- eller målsidesoptimering, men det kan även appliceras på sociala medier, CTA:er, e-postmeddelanden och andra delar av din marknadsföring.

8. CPA: Kostnad per förvärv eller kostnad per åtgärd

Ett mått på kostnaden per konvertering från början till slut, inklusive allt från sökmotorresultat till målsidor.

9. DNS: Domännamnsserver

En server som översätter en webbadress till en eller flera IP-adresser.

10. L2RM: Lead to Revenue Management

En kundengagemangsmodell som integrerar mätvärden, processer och mål för att skaffa nya kunder, sälja upp nuvarande kunder och öka den totala intäkterna.

11. LTV:CAC: Livstidsvärde till kundförvärvskostnad

Detta mått framhålls ofta som ett av de viktigaste måtten för SaaS-företag eftersom det ger dig insikt på hög nivå om vad som krävs för att få en kund. Den talar om för dig också vad du kan förvänta dig som avkastning under hela livstiden för ditt engagemang med den kunden, så att du verkligen kan avgöra om anskaffningskostnaden är vettig.

12. KARTA: Marketing Automation Platform

En hänvisning till mjukvarumarknadsförare använder för att automatisera kommunikation, inklusive e-postsändningar, leadscoring och leaddistribution/routing.

13. NPS: Net Promoter Score

Ett kundnöjdhets- och lojalitetsmått som mäter, på en skala från 0-10, hur sannolikt det är att kunder rekommenderar ditt företag till andra. En enkel undersökning för att fastställa NPS kan hjälpa dig att identifiera hur lojala dina kunder är mot ditt varumärke och din verksamhet.

14. PPC: Betala per klick

Kan också vara pris per klick, eller hur mycket pengar som spenderas för att få ett enda klick på en annons. Vanligtvis hänvisar PPC till själva internetannonseringsmodellen, där annonsörer betalar en utgivare (vanligtvis en sökmotor, sociala medier eller webbplatsägare) en viss summa pengar varje gång deras annons klickas. För sökmotorer visar PPC-annonser en annons när någon söker efter ett sökord som matchar annonsörens sökordslista (som annonsören skickar in till sökmotorn i förväg). PPC-annonser används för att dirigera trafik till annonsörens webbplats, och PPC som ett mått används för att bedöma kostnadseffektiviteten och lönsamheten för dina betalda reklamkampanjer.

15. SaaS: Software as a Service

Tjänster som erbjuds via programvara som du kan komma åt antingen online eller via en nedladdad version. Används vanligtvis för att referera till branschen eller verksamheten för dessa tjänster. Till exempel är HubSpot ett SaaS-företag.

16. SLA: Service Level Agreement

För marknadsförare är en SLA ett avtal mellan ett företags sälj- och marknadsföringsteam som definierar de förväntningar som Sales har på marknadsföring och vice versa. Marknadsförings-SLA:n definierar förväntningar som försäljning har på marknadsföring när det gäller att leverera leads och förväntningarna på kvantitet och kvalitet kring dessa leads. Försäljnings-SLA:n definierar förväntningarna som marknadsföring har på försäljningen på hur djupt och ofta försäljningen kommer att följa varje kvalificerad lead, så marknadsföring vet att deras ansträngningar matchas.

17. SMB: Små till medelstora företag

Ett företag med 100 eller färre anställda anses generellt vara litet, medan ett med 100-999 anställda anses vara medelstort. “SMB” används vanligtvis i motsats till “Enterprise”.

18. SMM: Social Media Marketing

Internetmarknadsföring som använder webbplatser för sociala nätverk som verktyg. Målet med SMM är att öka medvetenheten och exponeringen genom distribution av mycket delbart och engagerande – helst “viralt” – innehåll.

19. UX: Användarupplevelse

Syftar på upplevelsen någon har när han använder en viss produkt eller tjänst, i många fall en webbplats. Användarupplevelsen lyfter fram de känslomässiga aspekterna av att använda eller äga en produkt – dvs kan beskriva hur användaren känner.

20. MARTECH: Marknadsföringsteknik

MARTECH är blandningen av orden marknadsföring och teknik i dagens digitala värld. Det är överlappningen mellan de två som fokuserar på att skapa, hantera och använda teknik för att hjälpa marknadsförare att automatisera uppgifter och fatta datadrivna beslut. Begreppet gäller särskilt verktyg och initiativ som utnyttjar teknik för att nå marknadsföringsmål.

0 Shares