20 coola saker du kan göra med S Pen på Samsung-telefoner

0 Shares

2020 finns det ingen brist på stora och kraftfulla telefoner. Det som främst skiljer Noter-serien från alla andra telefoner är främst den tunna plastremsan den rymmer i – S Pen. S Pen on Note-serien får nu en unibody-design och en 6-axlig gyroskoprörelsesensor. Det behåller också Bluetooth-anslutning som introducerades med Galaxy Note9.

Men hur stor skillnad gör den förhärligade S Pen? Är det något som du aldrig skulle dra ut ur din telefon, eller är det verkligen ett produktivitetsverktyg? Svaret beror på hur du använder din telefon. Här är saker du kan göra med S Pen på Galaxy Note 10 plus eller andra enheter i Note-serien.

Läs också: 5 Apple iPhone X-funktioner som Samsung Galaxy Note 8 redan hade

18 häftiga saker du kan göra med Samsung S Pen

1. S Pen Gester

Du kan nu tilldela S Pen-rörelsegester till olika appåtgärder. Du kan till exempel zooma in genom att cirkulera S Pen medurs eller zooma ut genom att cirkulera S Pen moturs när kameraappen är öppen.

S Pen-gester fungerar när du trycker på S Pen-knappen, varför de kan störa en enda tryckning och dubbeltryckning. Tilldela dina gester klokt.

2. AR Doodle

Med AR Doodle kan du klotter saker i kamerans sökare eller rita AR-objekt i virtuellt utrymme. När din sökare rör sig förblir dessa klotter. Detta fungerar förvånansvärt bra och är ganska kul.

AR Doodle-alternativet kan nås i Air Command-menyn.

3. Starta din favoritapp snabbt

Med Bluetooth kan S Pen användas som fjärrkontroll. Gå bara till Inställningar >> Avancerade funktioner >> Spen och öppna Air-kommandon. Tilldela nu en lång tryckåtgärd till en S Pen-funktion som du ofta använder eller en app som du ofta använder med din S Pen.

4. Lås upp med S Pen Remote

Du kan också låsa upp din telefon genom att trycka på S Pen-knappen. Detta fungerar dock bara om S Pen var ur höljet när telefonen låstes.

För att aktivera eller inaktivera S Pen-upplåsning kan du gå till Inställningar >> Avancerade funktioner >> S Pen-funktioner. Aktivera nu alternativet “Lås upp med S Pen Remote”.

När du väl är aktiverad kan du helt enkelt trycka på S Pen-knappen för att låsa upp din telefon. Detta fungerar bara när din telefon låses med S Pen utdragen. Alternativet är ganska användbart när dina S Pen-användningssessioner har lång tid.

Tips: Kombinera S Pen och Face Unlock

Ett annat knep du kan använda är att stänga av skärmlåsmemor och konfigurera ansiktslåsning. Nu kan du helt enkelt dra ut din S Pen (endast delvis) för att väcka telefonskärmen och sedan låta ansiktsigenkänning slutföra processen.

5. Live-meddelanden

Detta är en av de mest populära S Pen-funktionerna i år. Du kan använda Live Messages för att klottra ett ord eller uttryckssymbol eller något annat och sedan dela GIF över olika meddelanden eller sociala medier.

6. Text för röstläsning

Du kan också använda översättningsverktyget i Air-kommandot och din S Pen för att läsa upp text på telefonens skärm. Välj bara översätt, välj komplett språköversättningsalternativ och tryck sedan på volymikonen. Du hittar de fullständiga stegen för att göra det här.

7. För att läsa dolda aviseringar och meddelanden

Du kan också hålla din S Pen över meddelandelistan eller meddelandelistan för att läsa hela meddelandet i ett popup-fönster.

8. Blick

Blick är för när du behöver fortsätta kontrollera en app eller en sida. Du kan till exempel arbeta i en annan app men vill hålla koll på liveuppdateringar av en pågående cricketmatch eller när du är på en betalningssida men vill hålla ett öga på meddelandeappen för den inkommande OTP.

Med Blick kan du minimera alla appar till en miniatyr i det högra hörnet. Du kan sedan hålla din S-Pen över den för att expandera den eller dra minifönstret till borttagningsikonen för att bli av med blickskärmen helt.

9. Smart Välj

Detta är ett annat verktyg som exemplifierar kraften i Samsungs S Pen-penna. Du kan använda den för att smart eller bekvämt ta en del av skärmen eller till och med en video som spelas på din telefon (som GIF), för att skriva på vad du har tagit (screengrab eller GIF) och dela den med vänner via olika appar.

Om du stöter på en intressant video och vill dela bitar av den är det ett ganska bekvämt sätt att göra det.

10. Ta anteckningar – Med skärmen låst och olåst

En annan uppenbar användning av S Pen är att ta anteckningar. Samsungs Note-app fungerar mycket bra. Du kan dra ut pennan, ta anteckningar och sedan sätta in den igen. Anteckningen minimeras till en genvägsikon ovanpå. Du kan senare dra ut pennan igen och börja där du lämnade.

Du kan också skrapa på appar som One Note med din S Pen, eller till och med dra ut S Pen när telefonen är låst och skriva ner anteckningar på själva skärmen. Du kan också fästa dessa anteckningar på alltid visas.

11. Översätt och kontrollera uttal

Genom att välja översättningsalternativet i Air-kommandot får du översätta specifika ord eller hela meningen bara genom att sväva pennan över ett ord.

Om du inte översätter så ofta kan du helt enkelt sväva pennan över ett visst ord och be ett Google-uttal.

12. Förstora

Din S Pen kan också fungera som ett förstoringsglas. Du kan bara hålla den över allt på skärmen och förstora objekt under den upp till 300 procent.

Detta kan vara särskilt användbart för designers och andra yrkesverksamma som behöver noggrant titta igenom mönster och andra detaljer. Eller helt enkelt om du vill förstora och titta närmare på saker som inte är korrekt markerade.

13. Skärmskrivning eller skärmdumpar gjort rätt

Oftast när du tar en skärmdump är det att markera och dela en del information på din skärm. Detta är något du kan göra sömlöst med din S Pen.

Klicka bara på skärmens skrivalternativ i luftkommandot för att ta en skärmdump och rita på den på vilket sätt som helst.

Läs också: Topp 8 Samsung Galaxy Note 8-funktioner

14. Frukt Ninja

Yup, att skära dessa bananer och meloner med ditt samurai-svärd, aka S Pen, kan vara oerhört glädjande. Om du inte har spelat Fruit Ninja på ett tag, prova det med S Pen.

15. Navigera och bläddra bland röriga appar

Har du någonsin stött på en app som fick dig att känna att jag hellre skulle göra det på en bärbar dator? Till exempel är WordPress-appen som vi ofta måste använda på våra telefoner inte lätt att manövrera. När tangentbordet dyker upp är det mycket lite utrymme kvar för dig att visa textredigeraren, och att bläddra genom sidan kan leda till oavsiktliga beröringar.

Det är här S Pen kommer till nytta. Dess fina tips hjälper till med exakt markörplacering, att välja text är väldigt bekvämt och du kan enkelt bläddra igenom (bara för din S-penna mot nedre kanten för att bläddra neråt). Rulla ner-funktionen fungerar också i appar som WhatsApp, Gallery, etc.

På samma sätt är det enklare att använda saker som att dra klistermärken, rotera bildobjekt etc. med din S Pen.

16. Galleri-app

Att bläddra genom Galleri-appen med S Pen har också sina fördelar. Du kan bara hålla den över valfri bild för att se en större miniatyr av bilden. Du hittar också alternativen direkt redigera, ta bort eller dela bilden i denna större bildförhandsvisning. Du kan också trycka på för att öppna en bild och rita direkt på den med en S Pen innan du delar den.

Även med S Pen-fjärrkontroll kan du använda S Pen-knappen för att navigera genom ditt galleri.

17. Inmatning från Google handstil

Google har ett mycket effektivt tangentbordsverktyg för handinmatning. Om du använder Gboard kan du växla till det genom att länge trycka på mellanslagstangenten och klottra dina meningar istället för att skriva.

Inmatning av handstil fungerar bra om inmatningsspråket är engelska. Så om du fortfarande är tråkig att skriva långa meningar på en telefon kan du istället använda S Pen, åtminstone för avslappnade samtal.

18. Ritning och färgläggning

Om du brinner för att rita och måla kan du ha mycket kul med S Pen. Appar som Art flow, Auto Desk och Samsungs egen målarbok har gott om alternativ för att utöva dina kreativa färdigheter

19. Undertecknande av dokument

Att underteckna dokument är en praktisk nödvändighet för professionella användare. Och S Pen är det bästa sättet att sätta din signatur på digitala dokument. Du kan använda appar som Sign Easy för att spara dina signaturer och lägga dem på dokument som du kan importera från Gmail, Google Drive, Evernote och Dropbox.

20. Bixby Vision

Alternativet Bixby Vision kan nås från Air-kommandot. Detta alternativ fungerar i princip som ett praktiskt OCR-verktyg. Du kan använda den för att extrahera text från en bild, skanna QR-koder på telefonens skärm eller leta efter liknande bilder till vilket objekt som helst på din hemskärm (fortfarande pågår).

Det kan vara en bild du stöter på på internet, en bild i ditt galleri eller helt enkelt en hamstring som du bara klickade för att få veta mer om området omkring dig. Så här kallar du till Bixby (som kommer att bli bättre med tiden) med din S Pen.

Det här är saker du kan använda din S Pen för

S Pen är inte en gimmick. Det är ett mycket produktivt verktyg för kraftanvändare som bär sina personliga och professionella världar på sina telefoner. Det här är några av de häftiga sakerna du kan göra med din S Pen på Samsung Galaxy S21 Ultra eller andra enheter i Galaxy Note-serien

0 Shares