20 bästa tips för iPhone 8 och iPhone 8 Plus

0 Shares

Till allas förvåning såg inte årets iPhone-modeller (utan att räkna med iPhone X) mycket förändring designmässigt jämfört med sina föregångare. Men Apple lagde vederbörligen in några lysande nya funktioner som förbättrade kameror, snabb processor och trådlös laddning inuti iPhone 8 som ska hjälpa till att hålla saker fräscha. Vi har sammanställt 20 coola tips och tricks som du kan utföra på din iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Läs också: Oroliga Romeos på iPhone X Face ID kan leda till leveransbrist

Kloning av din senaste iPhone

Bildkredit: Toms hårdvara

Om du uppgraderar din gamla iPhone till den nya iPhone 8 eller iPhone 8 Plus kan du klona den genom att följa den här enkla proceduren. Uppdatera först din befintliga iPhone till iOS 11, så kan du dra nytta av Apples nya snabbinstallationsfunktion. Rikta nu din gamla iPhones kamera mot din nya iPhone 8 och de två enheterna kommer att anslutas, och när du har angett din gamla telefons lösenord på din nya telefon startar snabb dataöverföring.

Siri DJ för dig

Apple har lagt till nya funktioner i sin röstassistentplattform, Siri. I den nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus kan det vara en riktig DJ-mästare för dig. Från att spela en musik av en viss genre till att skapa en spellista åt dig har Siri fått alla färdigheter täckta. Siri kan också diktera mer information om den aktuella låten som spelas på din telefon.

Två kranar för att byta appar

Snabbapp-omkopplaralternativet kanske inte är tillgängligt för närvarande i iOS 11, men du kan fortfarande kolla in det här dubbeltrycksalternativet för att byta appar. För att utföra det, dubbelklicka på var som helst på iPhone-skärmen och du kommer att ha en lista över nyligen öppnade appar.

Loop Live Photos

Apples iOS 11 kommer med en slinga i livefoton. IPhone 8 och iPhone 8 Plus spelar in video före och efter att en stillbild är mer flexibel: du kan dra bilderna för att se effektalternativen, vilket gör att du kan slinga eller studsa ditt livefoto eller använda lång exponeringseffekt.

Kontrollera din videoupplösning

Både iPhone 8 och iPhone 8 Plus kan spela in videor av hög kvalitet bättre än tidigare iPhones. Som standard kommer kamerorna att spela in videor med 4K-bilder med 30 bilder per sekund, vilket du kan motverka antingen genom att gå upp till 4K och 60 bilder per sekund eller genom att gå ner till en filmliknande 24 bilder per sekund. Detta kan resultera i en justering av filstorleken.

Hanterbart tangentbord

Den stora iPhone 8 och en ännu större iPhone 8 Plus kan hanteras med en enda hand. Du kan klämma på tangentbordet för att göra justeringar efter din palmstorlek. För att göra det, tryck länge på emoji-knappen på tangentbordet och tre alternativ dyker upp: ett tangentbord till vänster, det nuvarande standardtangentbordet och ett högra tangentbord. Prova vad som passar dig bäst!

Bokeh-läge Ljuseffekt

I iPhone 8 Plus kan användare leka med dina porträttbilder med fyra nyligen införda kameraeffekter. Det har nu två ljuseffekter och två dramatiska spotlight-effekter som döljer bakgrunden bakom motivet.

Lägg till filter i dina foton

Kamerakvaliteten på både iPhone 8 och iPhone 8 Plus har förbättrats mycket och de kan nu klicka på bilder i verkligaste väsen och hålla dem mer naturliga. Men det är inte allt. Vi har nu olika filter för att göra bilder ännu mer tilltalande. IOS 11 erbjuder en rad filter, tre variationer på olika stilar: Vivid, Dramatic och Balck and White.

Läs också: Topp 6 iPhone X-funktioner som du kan uppleva på Android-telefoner

Den förstärkta verkligheten

En av de markanta förbättringarna på årets iPhone är Augmented Reality. Förutom sin jubileumsutgåva iPhone X, erbjuder Apple också AR i iPhone 8 och iPhone 8 Plus, som stöds av ett kraftfullt A11 Bionic-chip. Med Augmented Reality kan du ta ut ditt digitala innehåll i den verkliga världen.

Dela din lagring

Med den uppdaterade iOS 11 kan du nu dela ditt iCloud-utrymme med dina familjemedlemmar. Du behöver inte oroa dig, du kommer bara att dela lagringen, ditt innehåll kommer att vara privat för dig. Du kan göra detta genom att gå till inställningen sedan, iCloud och hantera lagring.

Spara GIF på iPhone

I iPhone 8 kan du nu ladda ner och spara alla GIF-filer i ditt fotobibliotek och dela dem senare. Fotoappen lagrar och visar alla dina favorit-GIF-filer.

SoS

iPhone 8 och iPhone 8 Plus har en nödfunktion där du skyddar telefonens data mot datastöld. När den väl är aktiverad låser den din enhet genom att trycka kontinuerligt på sömn / väckningsknappen. Detta inaktiverar ditt touch- och ansikts-ID och håller din telefon låst.

Skanna QR-koder

Håll din iPhone 8 och iPhone 8 Plus-kamera till valfri QR-utskriven kod så upptäcker och skannar den automatiskt åt dig.

Läs också: Jämförelse mellan iPhone X och Samsung Galaxy Note 8: Sanna flaggskepp 2017

Anpassa kontrollcenter

Den nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus levereras med en uppdaterad iOS 11, som nu rymmer alla nödvändiga genvägar som Alarm, Bluetooth, Wifi, Ljusstyrka, Volymkontroll och andra inställningar, under en enda skärm. På det här sättet behöver du inte dra runt eller besöka olika skärmar och leta efter samma inställningar.

iPhone är personlig: det stör dig inte

IPhone 8 och iPhone 8 Plus känner av när händerna är på ratten, för att sätta din iPhone i Stör ej-läge (när den är ansluten till bil-Bluetooth). När detta är aktiverat tystar iOS alla meddelanden så att din uppmärksamhet alltid förblir på vägen framåt.

Dölj varningar

Nu kan du stänga av ljudet för konversationer i iPhone 8 och iPhone 8 Plus i Apples meddelandeapp: svep åt vänster i en konversation och tryck på Dölj varningar.

Stäng av True Tone-funktionen

IPhone 8 och iPhone 8 Plus har också en nypa iPad’s True Tone-funktion. Telefonerna kan nu justera skärmens färgtemperatur och ljusstyrka baserat på de ljusförhållanden du befinner dig i.

Men om du inte vill ha den här funktionen kan du enkelt växla mellan inställningar> Display och ljusstyrka eller genom att trycka hårt på reglaget för ljusstyrka i Kontrollcenter.

Trådlös laddning

Den splittrade glaspanelen utanför iPhone 8 och iPhone 8 Plus håller funktionen för att ladda din telefon utan trådlös anslutning. Båda stöder Qi-laddningsstödet, en första för Apple-produkter, vilket innebär att du kan köpa en Qi-laddningsplatta och bara släppa din iPhone 8 på den så börjar den laddas utan att fästa några strängar på den.

Långsam synk

Slow Sync är ett sätt att få mer balanserade bilder i mörkret med hjälp av blixt. Funktionen exponerar inte motivet för mycket med hjälp av kameraficklampan och försöker få motivets faktiska silhuett, perfekt balanserad med dess bakgrund genom att hålla slutaren öppen under längre tid.

Offentliga platser på Apple Maps

Uppdateringen av Apple Maps på iOS 11 rymmer nu en karta över köpcentra och flygplatser. Nu kan du navigera till närmaste marknad med flera våningar och navigera i dess olika våningar med din iPhone.

Samsung Galaxy Note 8 Review – För dem som gör mycket på sina telefoner

0 Shares