20 000 dollar och mycket arbete för att återställa den här Super Mario-filmen

0 Shares

Det här är kärlek till Super Mario

Att vara ett riktigt fan av Super Mario betalar inte beloppet en och en halv miljon dollar för en patron av videospelet Super Mario 64 som släpptes för några år sedan för Nintendo 64. Tja, det är också ett fan, men när du går in i en auktion av denna typ och slutar betala ett sådant belopp behöver många ekonomiska problem inte ha nämnda person.

Men när du investerar så många timmar och pengar i fickan för att återställa en Super Mario Bros-tecknad film som släpptes 1986 tror vi att du kan säga att din beundran för Nintendo-karaktären går mycket längre. Och det är vad Stian Schultz har gjort i flera år.

Princess Peachs stora räddning Det var en animerad film som släpptes 1986, innan den andra filmen som trots sin kritik för vissa redan är en kultfilm där Bob Hoskins och John Leguizamo spelade rollen som Mario och Luigi i en live-actionfilm.

Tja, den tecknade filmen under alla dessa år kunde fortsätta att erhållas genom nedladdningsportaler, men med en mycket dålig kvalitet eftersom de kopior som bevarades var från VHS. Så omkring år 2000 fanns de som trodde att de skulle arbeta med en restaurering för att kunna bevara den som den borde vara, av bästa möjliga kvalitet.

Det restaureringsarbete som utförs av den person som ansvarar för Carnivol-kanalen tillsammans med andra människor som har hjälpt honom har inte bara kostat honom många timmar och ansträngning utan också mycket pengar. 20 000 dollar är vad de säger att han var tvungen att investera för att få The Great Rescue of Princess Peach till 4K-upplösning. Även om det inte bara är en ökning av upplösningen som har uppnåtts efter att ha skannat VHS-band och 16 mm-versioner av filmen, har den också tagit bort ljud från bilden, rensat brister och även gjort färgkorrigeringar för att få den att se lika bra ut. han har publicerat på själva kanalen.

I den bästa videon har du 4K-versionen, men den missfärgade korrigeringen har ännu inte tillämpats. För även om de är väldigt nära det mål de sätter upp sig själva, finns det fortfarande lite extra arbete att göra.

Det som är bra är att när han är klar har han redan kommenterat att han kommer att ladda upp filmen både i originalversionen och den nya återställda versionen till Internetarkivet så att alla intresserade kan se den. Och den gesten bör redan vara mer än tillräckligt för alla som ser det och anser sig vara ett Mario-fan för att hjälpa honom att återhämta den otroliga investeringen, åtminstone den ekonomiska delen. Eftersom tiden i sig inte kan återlämnas.

Mario är den största videospelkaraktären som någonsin skapats

Super Mario 64

Utan tvekan är Super Mario universell och en av de största videospelkaraktärerna som någonsin skapats. Dessutom kan vi säga att det är direkt det största. Vad han har kunnat åstadkomma sedan födseln är otroligt.

Nintendo-karaktären uppnår inte bara rekordvärden i videospelauktioner utan också att praktiskt taget alla märken vill göra något med honom. Detta leder till samarbeten som Tag Heuer och hans nya anpassade klocka med den populära rörmokaren, tofflor, Super Mario Lego-set och mycket mer. Förutom gemenskapsprojekt som det här är restaureringen av filmen eller förbättringarna av Super Mario World till ett widescreen-format etc.

0 Shares