1Password – Är det säkert att använda en lösenordshanterare?

1Password – Är det säkert att använda en lösenordshanterare?

Det är inte lätt att komma ihåg lösenord för flera konton. Det är därför så många människor använder samma lösenord för alla sina konton, eller skriver ner dem i ett anteckningsblock. Även om båda har sina egna negativa och positiva egenskaper, föreslår vi ändå att du ska prova något som är mer bekvämt och säkert. Du bör använda en lösenordshanterare för att vara säker och spara dina lösenord. Idag kommer vi att granska 1Password, en lösenordshanterare som låter dig lagra alla dina lösenord i ett krypterat valv. iIt gör också mer än bara lösenordshantering. 1Password är också en säker plats för att lagra dokument, kreditkortsnummer och mycket mer.

Läs recensionen av 1Password nedan för att lära dig hur användbart det här verktyget kan vara för att generera och lagra starka lösenord.

Vad är 1Password?

Med många extrafunktioner av hög kvalitet är 1Password en exceptionellt användarvänlig lösenordshanterare.

Lösenordshanteraren innehåller värdefulla funktioner som reseläge, lösenordsgranskning, övervakning av dataintrång och virtuella betalkort.

1Password erbjuder också olika planer för individer, familjer och företag, som är överkomliga.

Höjdpunkter i 1Password

  • Anpassningsbara valv – Skapa separata valv för olika ändamål som resor, personligt, ekonomiskt, arbete och familj.
  • Lösenordsövervakning — 1Password varnar dig när dina lösenord är svaga, äventyrade, sårbara eller duplicerade.
  • Reseläge — Håll lösenord dolda när du reser utanför ditt land (1Password är den enda lösenordshanteraren som tillhandahåller den här funktionen).
FördelarNackdelar
Lösenordshanterarens app för flera plattformarDu kan inte dela säkra anteckningar med, eller bjuda in, icke-användare
Den stöder multifaktorautentisering.14 dagars provperiod, nej free version & ingen livechatt eller telefonsupport.
Det hjälper till att dölja känslig information när du reser
En webbapplikation som kan nås när som helst och var som helst.
Säker lösenordsdelning
1 GB krypterad fillagring
Varnar dig om dataintrång
Flexibla prisplaner

Prissättning

1 Lösenord – $2,99 per månad, faktureras årligen.

1Lösenordsfamiljer – $4,99 per månad, faktureras årligen. Den omfattar fem familjemedlemmar. Du kan lägga till extra användare för $1 per månad.

För att kontrollera mer information klicka här.

Importera lösenord

Du kan enkelt byta till 1Password genom att importera dina lösenord från en annan lösenordshanterare.

Logga in på 1Password och importera CSV-filen för att använda importalternativet.

Lösenordsgenerator

För att hjälpa dig att skapa ett solidt lösenord tillhandahåller 1Password en lösenordsgenerator som producerar autentiseringsuppgifter med en längd på 20 tecken (standard). Du kan också välja en annan teckenlängd.

Det är svårt och tidskrävande att själv komma på ett riktigt säkert lösenord. Så vi rekommenderar att du låter 1Password skapa och spara lösenord som innehåller en kombination av bokstäver, siffror och specialsymboler.

Säkerhetsfunktioner

1Password innehåller många säkerhetsfunktioner, som t.ex

  • Tvåfaktorsautentisering (2FA).
  • Övervakning av lösenordsstyrka.
  • Appar över plattformar
  • Reseläge.
  • Hemlig nyckel
  • Virtuella betalkort via Sekretess.
  • Maskerade e-postadresser via Fastmail.

För att säkra din data från attacker använder 1Password AES-256-bitars kryptering tillsammans med dessa funktioner. Banker och statliga myndigheter använder samma kryptering. Dessutom använder 1Password ett SRP-protokoll (Secure Remote Password) för att skydda ditt 1Password-kontolösenord. För ytterligare skydd ger den också en 34-teckens hemlig nyckel som måste användas första gången du loggar in på ditt 1Password-valv. Verktyget följer också nollkunskapspolicyn, vilket innebär att det inte håller reda på användardata.

Flera valv

1Password låter dig skapa separata valv för att organisera och hantera dina data. Med hjälp av den här funktionen kan du hålla personliga, ekonomiska och arbetsuppgifter separat.

Med 1Password Families kan du ha en kombination av privata och delade valv. Det senare är ett utmärkt sätt att dela viktiga kontouppgifter med dina nära och kära. Du kanske till exempel vill ge dem tillgång till vissa streamingtjänster eller en prenumeration på en onlinepublikation.

Behöver du dela ett lösenord med någon som inte använder en lösenordshanterare? Inga problem. Du kan använda 1Passwords objektdelning för att skapa en säker länk som du kan skicka till andra personer.

Vakttorn

Detta är en utmärkt säkerhetsfunktion som tillhandahålls av 1Password. Med hjälp av det kan du veta om ditt lösenord är svagt, sårbart, återanvänt eller har blivit utsatt för ett dataintrång.

Förutom att övervaka lösenord, kontrollerar Watchover också kreditkorts utgångsdatum.

Reseläge

Föreställ dig att du korsar en gräns till ett annat land. Du är inte bekant med landets lagar, så du bestämmer dig för att dölja några av dina lösenord tills du kommer. Men hur kan du göra detta? Med reseläget som erbjuds av 1Password kan du dölja känslig information som krypteringsnycklar på arbetsplatsen och inloggningar till sociala nätverk.

När reseläge är aktiverat i ditt 1Password-onlinekonto är bara valven taggade som “Safe for Travel” synliga, och annan data döljs tills reseläget inaktiveras.

Virtuella betalkort

Obs: Den här funktionen är endast tillgänglig för amerikanska medlemmar.

För att skapa ett sekretesskort som hjälper till att dölja din debetinformation när du gör en onlinebetalning, samarbetar 1Password med programvara från tredje part. Sekretesskortet ersätter ditt ursprungliga kort med en ny uppsättning siffror som hjälper till att skydda den riktiga kortinformationen, även när det finns ett dataintrång. Sammantaget är sekretesskort ett intelligent sätt att förbättra säkerheten när du handlar online.

Urklippsalternativ

Du bör permanent ta bort ditt urklippsinnehåll så snabbt som möjligt eftersom de exponerar dina känsliga data för hackare och skadliga webbplatser.

1Password tar automatiskt bort kopierade lösenord från ditt urklipp. Även om detta är en komplex funktion att använda i andra appar, är det enkelt med 1Password.

1Lösenord i webbläsaren

1Password erbjuder en webbläsartillägg som ger kompletta skrivbordsprogramfunktioner i din föredragna webbläsare. 1Password stöder alla större webbläsare inklusive Chrome, Safari, Edge, Firefox och Brave. Den är enkel att använda och förenklar automatisk ifyllning och autosparing. Den har också en inbyggd lösenordsgenerator som hjälper dig att skapa starka och unika lösenord.

Du kan också lägga till 2FA och söka i dina valv direkt från din webbläsare utan att öppna 1Password-appen.

Ställ in 1Password

Att ställa in 1Password är enkelt. För att komma igång, besök 1Password-webbplatsen och välj en plan. Efter det anger du din e-postadress och du kommer att bli ombedd att ange ett sexsiffrigt autentiseringsnummer innan du fortsätter med kontoskapandet. Koden levereras omedelbart till den e-postadress du anger.

När du har verifierat din e-postadress anger du ditt namn och lösenordet för 1Password-kontot. Detta är det enda lösenordet du behöver komma ihåg om du använder 1Password.

Kundsupport

1Password har en omfattande uppsättning vanliga frågor online och ett sökbart användarforum där du kan hitta svar på vanliga frågor.

För mer komplexa frågor underhåller 1Password e-post-, Twitter- och forumsvarskanaler.

1 Lösenordsalternativ

NordPass

Dashlane

Sammanfattning

1Password är en lösenordshanterare som är säker, pålitlig och enkel att använda. Dess primära mål är datasäkerhet, och 1Password utför ett utmärkt jobb med att hålla din information säker.

Den använder militärklassad AES-256-kryptering och en noll-kunskapspolicy. 1Password går också längre genom att komplettera ditt kontolösenord med en hemlig nyckel som krävs för att logga in på en ny enhet eller webbläsare.

Även om det inte finns free version, kvaliteten på tjänsten 1Password erbjuder är utmärkt.

Vi hoppas att denna 1Password-recension har hjälpt dig att förstå varför att använda en lösenordshanterare är både ett bekvämt och säkert sätt att hantera ditt digitala liv. Om du har några frågor, lämna oss en kommentar.

Relaterade Artiklar

Back to top button