Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

17:e Hong Kong International Computer Expo – Computer 2001

Varje år finns det en hel del datormässor runt om i världen, med en av de största Computex i Taipei. Computex äger rum i juni och lockar ett stort antal människor eftersom många företag tar chansen att presentera sina senaste produkter och teknologier, precis som på Comdex. Skillnaden är att det tenderar att vara mer fokus på datorkomponenter hos Computex än på Comdex eftersom många av dessa företag är baserade från Asien.

En viktig bieffekt av Computex i Taipei är att flera städer i Asien också håller sina egna datorshower ungefär samtidigt, så att personer som deltar på Computex också kan passera dessa städer, vilket potentiellt kan öka sin egen marknad. Det finns datorshower i Taiwan, Japan, Korea och Hong Kong.

Som tur var råkade vi vara i Hong Kong i år när de höll sin årliga internationella datormässa, så vi tog en stund för att ta en titt. Showen var helt annorlunda än de vi har deltagit i och täckt tidigare, som Computex och Comdex.

Ändå kunde vi samla en hel del intressant information om framtida produkter och vad som är hett i Hong Kong just nu. Eftersom showen hålls två veckor före Computex i Taipei, kunde vi få en slags förhandstitt på några av de saker vi kan se där. Vill du veta hur annorlunda showen var och vilken information vi samlade in? Läs vidare för att ta reda på det.