Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

16 Samsung Galaxy S9 och S9 + dolda funktioner, tips och tricks du borde veta

Samsung uppgraderade nyligen sin Galaxy S-serie med lanseringen av nästa generations Galaxy S9 och S9 +. Medan båda enheterna pryder en liknande S8-design, uppgraderar Samsung vederbörligen inre av Galaxy S9 och S9 + med de senaste specifikationerna, innovativ hårdvara och en mer förfinad programvara.

Den här artikeln handlar om den sista biten. Galaxy S9-duon kör Samsungs anpassade användargränssnitt, Experience 9.0, som används ovanpå Android Oreo ur lådan. Användargränssnittet är en av de bäst modifierade versionerna av Android som erbjuder en mängd anpassningsalternativ och funktioner för sina användare.

Medan vissa funktioner är lätta att hitta, är andra svåra att hitta. Så för att hjälpa dig att behärska din telefon har vi sammanställt några tips och tricks för Samsung Galaxy S9 och S9 Plus:

Läs också: Samsung Galaxy S9 + första intryck – Förbättrar kärnstyrkan

1. Aktivera AR Emoji

Detta bildspel kräver JavaScript.

Förutom statiska emojis erbjuder Galaxy S9 och S9 + också AR Emoji, som är en animerad emojis av dig själv. För att skapa din emoji-avatar skjuter du bara din S9-kamera, sveper till AR Emojioch slå på Skapa din Emoji i den blå bubblan till vänster på skärmen.

Klicka nu bara på en bild av dig, välj ditt kön och telefonen kommer att bearbeta för att skapa en Emoji i ditt ansikte. Du kan ytterligare anpassa AR Emojis hudton, hår och kläder och slå OK, när du väl är nöjd med hur din emoji-avatar ser ut.

2. Justera ljusstyrkan för alltid på skärmen

Både Galaxy S9 och S9 + tillåter användare att kontrollera ljusstyrkan för Always-on-Display direkt från låsskärmen. Detta hjälper dig att bättre kontrollera batteriets tömning. Du kan till exempel ändra ljusstyrkan till ett minimum under natten eller trycka på den maximalt när du är utomhus och kommer att checka ut tid etc. ofta.

För att göra det, utlösa Bixby och beordra att öppna inställningar för Alltid på skärmen, därifrån stäng av funktionen för automatisk ljusstyrka. Lås nu din telefon och vänta på att alltid visas och dubbelklicka på klockan så får du ljusstyrkan.

3. Pop-up-vy Multitasking

Med Galaxy S9 och S9 + kan du multitaska på två sätt. Först är den vanliga “Split-screen multitasking” där du delar skärmen för att använda två appar samtidigt. För det andra är bilden i bild (PiP), som Samsung kallar den popup-vyn som låter dig öppna en app ovanpå en annan app.

För att aktivera popup-vy på Galaxy S9, gå till inställningar > Avancerade funktioner > Flerfönstrat och tryck på strömbrytaren för Pop-up-vy. Efter detta sveper du diagonalt från skärmens övre hörn och appen som du använder öppnas i ett litet fönster.

4. App-par för enkel multitasking

Nu, om du ofta använder två samma appar i multitasking kommer du att älska den här funktionen på Galaxy S9 och S9 +. App-Pair-funktionen låter dig permanent para ihop dina favoritappar med delad skärm tillsammans så att du kan komma åt dem med en enda tryckning. Funktionen tar bort belastningen från dig genom att para ihop apparna om och om igen.

För att göra Appparning på din S9, dra ut Edge launcher, Skapa appparKantinställningar och välj appar, och genvägen skapas.

5. Förbättra videokvaliteten

Din Galaxy S9 och S9 + har en underbar skärm. Båda telefonerna har en QHD + (2560 × 1440 pixlar) skärm med bildförhållandet 18,5: 9. Att konsumera multimediainnehåll kommer att vara bra på dessa enheter, men det finns alltid utrymme för förbättringar.

Med Video Enhancer, under Avancerade funktioner, kan du göra videorna mer berikande och ljusa. Förvänta dig dock inte att den ska uppskalera en video med låg upplösning till en HD-ström.

6. Liggande läge för hemskärm och app-låda

I de flesta smartphones är applådan eller startskärmen bara porträtt, men det är inte fallet med Galaxy S9 och S9 +. Båda telefonerna främjar liggande läge för hemskärm och app-lådskärm också. Med funktionen kan du snabbt ta smyg-topp på din startskärm utan att ändra orienteringen på telefonen medan du spelar spel eller tittar på film.

För att njuta av den här funktionen, gå över till inställningar > Visa > Hemskärmoch växla mellan Endast porträttläge Stäng av.

Läs också: Samsung Galaxy S9 + VS Apple iPhone X Jämförelse av specifikationer

7. Förbättra ljudutgången

Både Galaxy S9 och S9 + levereras med stereohögtalare i kombination med Dolby-Atmos för en överlägsen ljudupplevelse. Av någon anledning är funktionen dock avstängd som standard. För att aktivera det, gå till Ljud- och vibrationsinställningar > Ljudkvalitet och effekter och slå på Dolby Atmos.

Och av en slump är du en musikälskare, du kommer att älska att spela med equalizer-inställningarna. Den har också flera lägen – UHQ Upscaler, Surround eller Tube Amplifier Pro – för att ytterligare berika ljudutgången på din Galaxy S9 och S9 +.

8. Hantera appaviseringar

Aviseringsvarningarna på Galaxy S9 och S9 + kan enkelt hanteras. Du behöver inte längre hoppa från fönster till fönster för att tysta en appavisering. Allt du behöver göra är att sakta skjuta meddelandet tills du ser två alternativ: inställningar och Snooze. Klicka på Snooze-alternativ och välj hur länge du vill hålla meddelandet borta.

Men om du permanent vill stänga av appmeddelandet, tryck på ikonen Inställningar och välj apt-alternativet.

Kontrollera också: Få ut mesta möjliga av meddelandekanaler i Android Oreo

9. Anslut till WiFi automatiskt

Både din Galaxy S9 och S9 + har en funktion som slår på din WiFi på platser som du besöker ofta.

För att göra det, tryck länge på Wi-Fi-knappen och gå till Avancerade inställningar från de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet. Därifrån slå på Aktivera Wi-Fi automatiskt alternativ.

10. Anpassa kantpanelen

Samsung Edge-panelen är en praktisk funktion som ger dig snabb åtkomst till flera saker som dina favoritappar, kontakter, nyheter du följer, senast använda appar och en mängd andra genvägar.

Utöver detta kan du också anpassa kantpanelen utifrån dina behov. Du kan antingen placera den till höger eller vänster på skärmen baserat på din komfort eller lägga till / ta bort alternativet i din kantpanel.

För att anpassa kantpanelen på din Galaxy S9, ta fram Edge-panelen genom att dra från skärmens kant och knacka på Inställningsikon i högra hörnet. Uppföljningsskärmen låter dig lägga till eller ta bort panel enligt dina krav.

11. Öka din nätverkshastighet

Download Booster ger Samsung-enheter, inklusive Galaxy S9 och S9 +, en fördel när du måste öka nedladdningshastigheten. Läget gör att telefonen kan kombinera både Wi-Fi och mobilnätet för att öka nedladdningsstabiliteten och hastigheten.

För att uppnå det, gå till Anslutningar, knacka på Fler anslutningsinställningar och slå på Ladda ner Booster.

12. Skapa GIF

Du kan också skapa en GIF med Galaxy S9- och S9 + -telefoner. Båda enheterna har en funktion som kallas Smart Välj som låter dig skapa ett ögonblick Grafikutbytesformatfil vad du än spelar på din skärm.

För att fånga en GIF, svep från kanten av skärmen för att starta Edge Panel> Gå till Smart Select och tryck på Animering. Ett litet förhandsgranskningsfönster visas som låter dig spela in video för att skapa en gif.

13. Anpassa navigeringsfältet

Galaxy S9 och S9 + har båda en navigeringsknapp på skärmen för att ge plats för oändlig skärm med minimala ramar. Till skillnad från det kapacitiva knappfältet kan du på navigationsfältet på skärmen anpassa det efter din personliga smak. Du kan antingen ändra färg på fältet eller layout på knappen.

För att lägga till din personliga smak på navigationsfältet på din Galaxy S9, hoppa till inställningar > Visa > Navigeringsfält och justera det enligt dina behov.

14. Anpassa statusfältet

Båda Galaxy S9-enheterna ger dig möjlighet att till och med ändra några av alternativen i det övre displayfältet. För att göra det, gå över till inställningar > Visa > Statusfältet. Skärmen ger dig flera alternativ, inklusive att begränsa aviseringsikonerna till de tre sista eller slå på / av batteriprocenten.

15. Översätt främmande språk

Din Galaxy S9 och S9 + har förmågan att översätta texten som är främmande för dig på ditt modersmål. Skjut bara på din kamera och tryck på det lilla Ikon för ögat till vänster på skärmen och välj Text alternativ. Du kan antingen trycka på T-knappen längst ner på skärmen eller hålla kameran på texten som du vill översätta och den gör automatiskt jobbet åt dig. Funktionen heter Bixby Vision.

Du kan också använda Bixby Vision för att identifiera massor av andra saker som vinetiketter, mat och djur etc.

16. Aktivera / inaktivera fingeravtrycksgest

Om du inte gillar fingeravtrycksgester på din Galaxy S9 och bara vill använda den för skanningsändamål, gå till inställningar > Avancerade funktioner > Fingersensor gester och slå växeln till PÅ / AV enligt ditt samtal.

Bästa Samsung Galaxy S9 och S9 + tips och tricks du borde veta

Även om det finns tusentals funktioner på Galaxy S9 och S9 +, kommer dessa tips och tricks åtminstone att komma igång. Under tiden kan du också utforska de olika alternativen för skärmupplösningar, nya Alltid visade widgetsoch delning av filer via WiFi Direct på båda prylarna. Funktionerna i Galaxy S9 och S9 Plus kan enkelt nås via sökfältet högst upp i inställningsmenyn.

Senast uppdaterad: 16 mars 2018

8 saker som Bixby gör bättre än Google Assistant och Siri