15 måste läsa böcker för marknadsförare

marknadsföringsböcker

Det finns gott om discipliner och ämnen som är värda att lära sig om inom marknadsföring, men de bästa marknadsförarna är inte mästare på dem alla. Istället studerar de varje aspekt av marknadsföring för att förstå hur de påverkar varandra. De känner till sina styrkor, erkänner sina svagheter och bygger lag runt dem för att komplimentera båda.

Dessa femton böcker täcker de primära discipliner och färdigheter som varje marknadsförare bör lära sig om om de vill bli experter inom sitt område.

Marknadsföring

Om vi ​​ska ha en lista över böcker som marknadsförare bör läsa, bör vi nog börja med några böcker som handlar om marknadsföring. Dessa tre böcker hjälper dig att förstå moderna marknadsföringskoncept och hur branschen nådde sitt nuvarande tillstånd.

Inkommande marknadsföring, reviderad och uppdaterad: Attrahera, engagera och glädja kunder online
av Brian Halligan och Dharmesh Shah

inbound_marketing

Synopsis:

Inkommande marknadsföring, reviderad och uppdaterad: Attrahera, engagera och glädja kunder online är en omfattande guide för att öka synlighet och engagemang online. Boken är skriven av bästa marknadsförings- och startupbloggare och innehåller den senaste informationen om kundernas beteende och föredragna digitala upplevelser. Från de senaste insikterna om att utveckla potentiella kunder och visuell marknadsföring till råd om att producera anmärkningsvärt innehåll genom att bygga verktyg, kommer läsarna att få den information de behöver för att förändra sin marknadsföring online.

Alla marknadsförare är lögnare: den underjordiska klassikern som förklarar hur marknadsföring verkligen fungerar – och varför autenticitet är den bästa marknadsföringen av alla
av Seth Godin

alla_marknadsförare_är_lögnare

Synopsis:

Eftersom Seth Godin har undervisat hundratusentals marknadsförare och studenter runt om i världen, pratar fantastiska marknadsförare inte om funktioner eller ens fördelar. Istället berättar de en historia – en historia vi vill tro, oavsett om den är saklig eller inte. I en värld där de flesta människor har ett oändligt antal val och ingen tid att göra dem, är varje organisation en marknadsförare, och all marknadsföring handlar om att berätta historier.

Konversationsmarknadsföring: Hur världens snabbast växande företag använder chatbots för att generera potentiella kunder 24/7/365 (och hur du också kan)
av David Cancel och Dave Gerhardt

konversationsmarknadsföring

Synopsis:

Onlineformulär, e-postförfrågningar och uppföljande säljsamtal ger inte den omedelbarhet som moderna konsumenter förväntar sig. Konversationsmarknadsföring och försäljning är en del av en ny metodik centrerad kring en-till-en-konversationer i realtid med kunder via chatbots och meddelanden. Genom att låta ditt företag kommunicera med kunder i realtid – när det är mest bekvämt för dem – förbättrar konversationsmarknadsföring kundupplevelsen, genererar fler leads och hjälper dig att omvandla fler leads till kunder.

Beteende

Varje affär ditt företag sluter är kulmen på tusentals om inte miljontals beslut som fattas av många olika människor. Detta gör det viktigt för marknadsförare att förstå hur och varför människor fattar beslut. Några av de bästa marknadsförarna i världen ägnar år åt att finslipa denna färdighet för att bli mästare i sitt hantverk, och dessa böcker är ett bra ställe att börja.

Inflytande: The Psychology of Persuasion
av Robert B. Cialdini

inflytande

Synopsis:

I denna mycket hyllade New York Times bestseller, Dr. Robert B. Cialdini – den framstående experten inom området för inflytande och övertalning – förklarar psykologin för varför människor säger ja och hur man tillämpar dessa principer etiskt i affärs- och vardagssituationer.

Pre-Suasion: Ett revolutionerande sätt att påverka och övertyga
av Robert B. Cialdini

pre_suasion

Synopsis:

Den hyllade New York Times och Wall Street Journal bästsäljare från Robert Cialdini – “den främsta experten på effektiv övertalning” (affärsrecension från Harvard) — förklarar hur det inte nödvändigtvis är själva meddelandet som ändrar uppfattning, utan nyckelögonblicket innan du levererar det meddelandet.

Förutsägbart irrationellt: De dolda krafterna som formar våra beslut
av Dr Dan Ariely

förutsägbart_irrationellt

Synopsis:

Dan Ariely motbevisar det vanliga antagandet att vi beter oss på ett i grunden rationellt sätt. Från att dricka kaffe till att gå ner i vikt, från att köpa en bil till att välja en romantisk partner, vi betalar konsekvent för mycket, underskattar och skjuter upp. Ändå är dessa missriktade beteenden varken slumpmässiga eller meningslösa. De är systematiska och förutsägbara – vilket gör oss förutsägbart irrationella.

Data

Det är lättare att spåra, mäta och optimera dina marknadsföringsinsatser än någonsin tidigare. Detta har gett upphov till dagens datadrivna efterfrågegenererande marknadsförare. Nu betyder det inte att du behöver vara en datajunky för att bli framgångsrik, men du bör vara bekant med begreppen som introduceras i dessa böcker.

Lean Analytics: Använd data för att bygga en bättre start snabbare
av Alistair Croll och Benjamin Yoskovitz

lean_analytics

Synopsis:

Boken, skriven av Alistair Croll (Coradiant, CloudOps, Startupfest) och Ben Yoskovitz (Year One Labs, GoInstant), beskriver praktiska, beprövade steg för att ta din start från första idé till produkt/marknadspassform och mer. Fullpackad med över 30 fallstudier och baserad på ett års intervjuer med över hundra grundare och investerare, är boken en ovärderlig, praktisk guide för Lean Startup-utövare överallt.

Lurad av slumpmässighet: chansens dolda roll i livet och på marknaderna
av Nassim Nicholas Taleb

lurad_av_slumpmässighet

Synopsis:

Luras av Randomness är en fristående bok i Nassim Nicholas Talebs landmärke Incerto-serie, en undersökning av opacitet, tur, osäkerhet, sannolikhet, mänskliga fel, risker och beslutsfattande i en värld vi inte förstår. De andra böckerna i serien är Den svarta svanen, Antibräcklig, Hud i spelet och Procrustes säng.

Branding

Värdet som ett starkt varumärke kan ge ett företag är omätligt — bokstavligen och bildligt talat. Sättet någon tycker om ditt företag börjar med ditt varumärke och det är det som dina konkurrenter inte kan stjäla från dig. Även om det finns mycket mer med varumärkesbyggande än bara design, är det fortfarande en lång väg att hjälpa till att bygga en koppling till din publik.

Logo Design Love: En guide till att skapa ikoniska varumärkesidentiteter
av David Airey

Synopsis:

Författaren David Airey delar inte bara med sig av sina erfarenheter av att arbeta med kunder, inklusive skisser och slutresultat av hans framgångsrika design, utan använder också många välkända designers arbete för att förklara varför välgjorda varumärkesidentitetssystem är viktiga, hur man skapar ikoniska logotyper och hur man bäst arbetar med kunder för att nå framgång som designer. Bidragsgivare inkluderar Gerard Huerta, som designade logotyperna för Tid tidskrifter och Waldenbooks; Lindon Leader, som skapade det nuvarande FedEx varumärkesidentitetssystem samt CIGNA-logotypen; och många fler.

Modern designs A-Ö
av Bernd Polster, Claudia Neumann, Markus Schuler och Frederick Leven

Synopsis:

Detta uppslagsverk är den mest omfattande guiden som finns tillgänglig för internationell produktdesign under det tjugonde och tjugoförsta århundradena. Den innehåller mer än 300 bidrag om inflytelserika designers och studior och de viktigaste designledda tillverkarna över hela världen, både tidigare och nu, från Frank Lloyd Wright, Raymond Loewy och Philippe Starck till Apple, Ikea och BMW. Produkterna som presenteras sträcker sig från klassiska bilar, möbler och keramik till de senaste MP3-spelarna. Varje inlägg innehåller en informativ profil, en biografi eller företagshistoria och en produktkronologi och åtföljs av färgfotografier.

Innehåll

Vad är marknadsföring utan innehåll? Eftersom marknadsföring har utvecklats under åren, är det enda som förblir konsekvent att innehållet är kung. Oavsett om det är en e-bok, video, blogginlägg eller podcast, är det viktigt för marknadsförare att hitta sätt att dela sitt budskap med sin tilltänkta publik. Dessa böcker hjälper dig att bli en bättre kommunikatör och innehållsskapare.

The Copyeditor’s Handbook: A Guide for Book Publishing and Corporate Communications
av Amy Einsohn

handboken_copyeditor's

Synopsis:

Copyeditorns handbok är en livlig, praktisk manual för nykomlingar i publicering och för erfarna redaktörer som vill finjustera sina kunskaper eller bredda sin förståelse för hantverket. Den här boken kan användas för självinstruktion eller som en lärobok i kopieringskurser. Övningarna åtföljs av svarsnycklar och detaljerade rad för rad förklaringar.

Innehållsregler: Hur man skapar mördarbloggar, podcaster, videor, e-böcker, webbseminarier
av Ann Handley och CC Chapman

content_rules

Synopsis:

Bloggar, YouTube, Facebook, Twitter, Google+ och andra plattformar ger alla en “röst”, inklusive organisationer och deras kunder. Så hur skapar du de berättelser, videor och blogginlägg som odlar fans, väcker passion för dina produkter eller tjänster och tänder ditt företag? Innehållsregler utrustar dig för framgång online som en enda källa för konsten och vetenskapen att utveckla innehåll som människor bryr sig om. Denna täckning är sammanvävd med fallstudier av företag som framgångsrikt sprider sina idéer online – och använder dem för att skapa trovärdighet och bygga en lojal kundbas.

Försäljning

Även om du aldrig hoppar på ett samtal som marknadsförare, bör du veta vad som krävs för att sälja eftersom marknadsföring i slutet av dagen bör resultera i försäljning. Dessa böcker av Trish Bertuzzi och Mark Roberge hjälper dig att förstå hur säljteam tänker och vikten av marknadsföring och försäljning.

The Sales Development Playbook: Bygg repeterbar pipeline och accelerera tillväxten med internförsäljning
av Trish Bertuzzi

the_sales_development_playbook

Synopsis:

Den här boken handlar inte bara om tillväxt, utan om högtillväxt, explosiv tillväxt, den sortens tillväxt som vädersatelliter kan se från rymden. Framgången för alla företag till företag är direkt kopplade till hur effektivt de förvärvar ny pipeline. För att skjuta i höjden är försäljningsutveckling svaret. Den här boken kapslar in författaren Trish Bertuzzis tre decennier av praktisk, praktisk erfarenhet. Den presenterar sex element för att bygga ny pipeline och accelerera intäktstillväxten med internförsäljning.

Försäljningsaccelerationsformeln: Använd data, teknik och inkommande försäljning för att gå från $0 till $100 miljoner
av Mark Roberge

formeln_försäljningsacceleration

Synopsis:

Formeln för försäljningsacceleration ger ett skalbart, förutsägbart tillvägagångssätt för att öka intäkterna och bygga ett vinnande säljteam. Alla vill bygga nästa affär på 100 miljoner dollar, och författaren Mark Roberge har faktiskt gjort det med en unik metod som han delar med sina läsare. Som MIT-alun med ingenjörsbakgrund utmanade Roberge de konventionella metoderna för att skala försäljningen med hjälp av den måttstyrda, processorienterade linsen genom vilken han tränades för att se världen. I den här boken avslöjar han sina formler för framgång.

Förvaltning

Alla marknadsförare behöver inte veta hur man hanterar, men marknadsföringsteam kör alltid med snäva budgetar och tidslinjer. Detta innebär att en grundlig förståelse för verksamheten kan räcka långt för att få mer resultat från en liten insats. Den här boken av Andy Grove är en fantastisk resurs för alla chefer eller team som vill minska avfallet och öka effektiviteten.

High Output Management
av Andrew S. Grove

high_output_management

Synopsis:

Den väsentliga färdigheten att skapa och underhålla nya företag – entreprenörens konst – kan sammanfattas i ett enda ord: att leda. Född av Groves erfarenheter på ett av USA:s ledande teknikföretag, High Output Management är lika lämpligt för försäljningschefer, revisorer, konsulter och lärare, såväl som VD:ar och startupgrundare. Grove täcker tekniker för att skapa högproduktiva team, och demonstrerar metoder för motivation som leder till toppprestationer – genomgående, High Output Management är en praktisk handbok för att navigera i verkliga affärsscenarier och ett kraftfullt ledningsmanifest med förmågan att revolutionera vårt sätt att arbeta.

Takeaway

Denna lista är bara en startpunkt för dig att utöka din marknadsföringsexpertis. Det här är inte på något sätt en heltäckande lista över alla marknadsföringsrelaterade böcker du bör läsa under din livstid. Jag uppmuntrar alla att fortsätta att utbilda sig och diversifiera sina kunskaper genom att lära sig om så många områden som möjligt.

Om du vill fortsätta att lära av oss, prenumerera på vår blogg, där vi publicerar nytt innehåll relaterat till inkommande marknadsföring, försäljning och efterfrågegenerering varje vardag.

Relaterade Artiklar

Back to top button