15 inspirerande citat från kraftfulla kvinnor i affärer

0 Shares

Som TIME Magazine så kraftfullt förklarade tidigt i morse i tillkännagivandet av sin Person of the Year-utgåvan är kvinnor framtiden. Mellan den världsförändrade # MeToo-kampanjen till antalet innovativa kvinnor som påverkar näringslivet är det ingen hemlighet att det “rättvisare” könet är gjort med den löjliga etiketten och har syn på att göra världen till en bättre plats. Och det är något vi alla kan komma ombord med.

Medan könsskillnaden fortfarande är upprörande i näringslivet finns det många mäktiga kvinnor med starka positioner i några av de mest framgångsrika företagen i världen. Om du behöver lite kvinnlig inspiration idag, ta en titt på några av deras mest inflytelserika citat nedan:

Kathleen Murphy, vd för personlig investering på Fidelity Investments

“Bara gör det. För ofta har kvinnor en förtroendeklyft som får dem att pausa och sakta ner medan män dyker in och lär sig när de går. Bara gör det!”

Indra Nooyi, VD för PepsiCo

”Som ledare är jag tuff mot mig själv och jag höjer standarden för alla; emellertid är jag mycket omtänksam eftersom jag vill att människor ska utmärka sig på vad de gör så att de kan sträva efter att vara jag i framtiden. ”

Sheryl Sandberg, COO på Facebook

“Ta alltid på dig nya utmaningar – även om du inte är säker på att du är helt redo.”

Karen Lynch, president för Aetna

”När jag övervägdes till en seniorroll fick jag veta att jag under en utvärdering skulle undvika att ha på mig rosa eftersom det fick mig att se för” flickaktig ut “… Indirekt fick jag veta att min kvinnlighet var ett hinder. På grund av mitt yttre utseende kunde de inte se min inre styrka. Oavsett, jag slogs tillbaka och fick jobbet. Ända sedan dess har jag gjort det till en poäng att bära rosa. ”

Mary Barra, styrelseordförande och VD för General Motors

”Klipp inte av dina karriärgrenar för tidigt. Gå inte bort från din karriär baserat på vad som “kan” hända. “

Rosalind Brewer, VD och koncernchef för Sam’s Club

”Du kan och bör sätta dina egna gränser och tydligt formulera dem. Det kräver mod, men det är också befriande och bemyndigande och tjänar dig ofta ny respekt. ”

Susan Wojcicki, VD för YouTube, Google / Alphabet

“Tala högre. Var inte rädd för att säga vad du tänker på eller be om vad du vill. ”

Margaret Keane, VD och koncernchef för Synchrony Financial

”Livet händer och de motstridiga kraven från arbete och hem förändrar ofta din” ursprungliga ”väg. Lateral rörelse, eller till och med flyttar till mindre positioner, kan skilja på färdigheter och erfarenheter på sätt som så småningom leder till större roller. ”

Geisha Williams, VD och koncernchef för Pacific Gas and Electric Company

”Jag tänkte aldrig på mig själv som en kvinnlig ledare eller en Latina-ledare; Jag tänkte bara på mig själv som en ledare. ”

Cathy Engelbert, VD för Deloitte

“Lyft handen, ta risker och frukta inte misslyckande – det är en av de största hindren för framgång.”

Michele Buck, VD och koncernchef för Hershey

“Låt ditt liv fungera för dig – du kan ha en givande karriär och vara en fantastisk mamma.”

Ginni Rometty, ordförande, VD och koncernchef för IBM

”Var beredd att upptäcka tillväxtmöjligheter när de presenterar sig själva – för de är de viktigaste inlärningsmöjligheterna. Du kommer att veta eftersom de gör dig obekväm, och din första impuls kan vara att du inte är redo. Men kom ihåg: Tillväxt och komfort existerar aldrig. ”

Amy Hood, EVP och CFO för Microsoft

”Du kommer sannolikt inte ha samma plan på några år som du har idag. Liv och prioriteringar förändras – och det kommer också dina val att göra. ”

Ruth Porat, SVP och CFO i Google / Alphabet

”Se till att du arbetar för någon som är säker som är villig att ta risker på dig, ger dig stretchmöjligheter och är där för att stödja dig om det blir svårt. Och gör detsamma för personer i ditt team. ”

Ursula Burns, VD för Xerox

“Nittio procent av det här är inte så seriöst, vi blir bara galen på det.”

Flickr / TechCrunch

0 Shares