Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

15 bästa Free Amazon Product Research Tools 2023

Att ha en kvalitetsprodukt är halva jobbet gjort när du försöker sälja den på den största marknadsplatsen på internet, Amazon.

Att känna till marknaden och statistiken är viktigt eftersom det kan hjälpa dig att förutsäga om din produkt kommer att sälja, hur mycket av den du kan sälja och till och med hur mycket konkurrens det finns. Men om du inte ens har en produkt att sälja, finns det inget att oroa sig för!

Dessa verktyg kostar vanligtvis hundratals dollar, men med så många konkurrenter i Amazons marknadsplatsindustri har du turen att dra nytta av några av dessa verktyg för free att veta exakt vad man ska sälja för en vinst.

Så om du letar efter det bästa free Amazon produktforskningsverktyg, 15 av de bästa valen nedan är mer än sannolikt att passa bra!

Bäst Free Amazon produktforskningsverktyg

1. Sökordsverktyg

Sökordsverktyget är en free sökordsforskningsverktyg som hjälper till att hitta vad folk söker efter på Amazon genom att använda autoslutförandefunktionen.

Genom denna autoslutförandefunktion på Amazon kan sökordsverktyget visa dig många sökord i alla produktkategorier. Dessa sökord återspeglar de produkter som människor söker efter, så det finns två sätt du kan dra nytta av det här verktyget.

Du kan antingen använda dessa sökord för att hitta produkter att sälja eller sökord att använda i din produktinformation för att öka exponeringen. Du kan bestämma om en produkt är värd att sälja med information som sökvolym, trend, CPC och konkurrens.

Detta free men mäktigt verktyg fungerar bra för Amazon FBA och Amazon affiliate marknadsföring.

Naturligtvis kan en betalversion ge dubbelt så många produktsökord, vilket är värt att överväga om du hittar free version fördelaktig. Tänk också på att sökordsverktyget också kan hjälpa dig att hitta produktsökord som folk söker i Google och andra sökmotorer.

2. FBA-kalkylator

Om du har en lista med produkter eller alldeles för många produkter i bakhuvudet som du kan sälja på Amazon, kan FBA Calculator vara till hjälp.

FBA Calculator är ett officiellt verktyg från Amazon där du kan skriva in ditt produktnamn, ASIN eller någon annan produktkod för att hitta produkten du har i åtanke.

Därifrån kan du uppskatta mått för en ny produkt, såsom paketdimension och vikt. Slutligen får du välja produktens kategori innan Amazon visar dig en uppskattning av hur lönsamt du kan vara att sälja den här produkten på Amazon.

Anta att du bara sålde produkter på Amazon utan att göra fullständig efterforskning i förväg. I så fall är detta enkla men mycket effektiva, och viktigast av allt, officiella Amazon-verktyget vad du behöver för att öka dina siffror.

Även om det här verktyget inte kan berätta för dig vad du ska sälja på Amazon, kan det ge dig en ledtråd om en produkt du har i åtanke kan vara lönsam och till och med ge en ganska nära uppskattning. Därför är det bäst att kombinera detta verktyg med ett av de andra produktforskningsverktygen från listan.

3. AMZBase

AMZBase är en free Amazon produktforskningsverktyg som hjälper dig att påskynda forskningen och hitta nya produkter som du kanske inte tänker på på egen hand.

Det fungerar som ett Chrome-tillägg som du enkelt kan lägga till i din webbläsare. När du surfar på Google med AMZBase kommer det här verktyget att ta tag i olika ASIN:er för lönsamma produkter, generera en lista åt dig, koppla dig till leverantörer som AliExpress, Alibaba och andra och till och med beräkna en uppskattning av vinster du potentiellt kan göra.

Därför är AMZBase en av de mest mångsidiga, free Amazon produktforskningsverktyg som integrerar andra Amazon produktforskningsverktyg som CamelCamelCamel för att generera en historik över produktpriser.

Allt detta kan hjälpa dig att påskynda produktsökningsprocessen och hitta lönsamma produkter där nästan allt arbete görs åt dig. Naturligtvis rekommenderas det alltid att dubbelkolla uppskattningarna och göra lite ytterligare forskning för att säkerhetskopiera informationen från AMZBase.

4. Unicorn Smasher

Unicorn Smasher är ett annat Chrome-tilläggsverktyg som kan hjälpa dig att sortera och upptäcka all Amazon-produktdata så att du kan bestämma om du vill sälja en viss produkt eller inte inom några minuter.

Om du säljer mer än ett par produkter på Amazon, kan det vara svårt att undersöka och hitta nya produkter medan du är översvämmad med en nuvarande hög volym av produkter eller beställningar. Detta är dock något som Unicorn Smasher gör för dig.

Unicorn Smasher kan samla in och samla in produktdata och klokt kategorisera den för att ge intäktsuppskattningar, vecko- eller månadsuppskattningar, produktdataanalys och mycket mer.

Till och med verktygets instrumentpanel är utformad på ett sådant sätt att säljare enkelt kan hitta den data de letar efter och bara spendera en minimal tid på att söka efter nya produkter eller ta reda på om en viss produkt kan vara lönsam.

Unicorn Smasher är free, men tänk på att det också finns en Pro-version. Båda versionerna får dock hjälp av AMZ Tracker-verktyget, vilket säkerställer endast pålitlig och uppdaterad produktinformation.

Utforska: Unicorn Smasher vs Jungle Scout

5. Ekolod

Sonar är en free Amazon produktforskningsverktyg där du kan hitta nyckelord som kan hjälpa dig att upptäcka nya produkter, hitta lönsamma produkter, förbättra synligheten av produktlistor för produkter du redan säljer och till och med förbättra Amazon SEO.

I sin databas innehåller Sonar över 180 miljoner sökord där du kan spendera timmar på att leta och komma på nya lönsamma produkter att sälja. Men du kan också vända uppslagnings-ASIN för att kontrollera din konkurrents sökord.

Även om detta verktyg är free, det är ganska komplicerat eftersom det kombinerar två faktorer till en. Amazons produktdatabas och funktionalitet för sökordsverktyg ger dig en ganska exakt uppskattning av sökvolymen för produktsökord. Även om den är baserad på förutsägelsealgoritmen är det fortfarande information som du kan lägga timmar på att beräkna på egen hand och ändå kan hjälpa dig att börja sälja snabbare.

En annan bra funktion är att Sonar kan täcka alla Amazons marknadsplatsregioner, så du kan använda den för att hitta möjligheter på alla marknader och till och med sälja en produkt i mer än en region.

6. Keepa

Keepa är ett Amazon prisspårningsverktyg som hjälper dig att ta reda på vilka produkter du ska sälja genom att använda en historik över pristabeller för alla produkter du kan hitta på Amazon.

Enbart diagrammet är tillgängligt för över två miljarder produkter på Amazon, och i verktyget kan du till och med ställa in prisvarningar för att få meddelande när de sjunker.

Det finns till och med en funktion som låter dig spåra priser på alla Amazon-marknader, vilket innebär att du kan ta reda på och spåra internationella priser för samma produkt.

Även om detta verktyg främst är gjort för alla som handlar på Amazon, är det också ett utmärkt verktyg för alla som säljer på Amazon. Du kan snabbt se vad dina konkurrenter gör och hur konkurrenskraftigt de prissätter samma produkt.

Om du också vet att ett sådant verktyg finns, kan du till och med sätta några av dina produkter du säljer till en rabatt eftersom detta kommer att meddela folk via det här verktyget om de har ställt in sina aviseringar, vilket innebär mer försäljning.

Keepa kommer som ett webbläsartillägg, och du behöver inte ens ett konto för att använda det, vilket är väldigt bekvämt.

Läs det här inlägget för att upptäcka de bästa Keepa-alternativen.

7. CamelCamelCamel

CamelCamelCamel är ett verktyg för att spåra produktpriser från Amazon som kan hjälpa dig att spåra aktuella produktpriser, vilket är fördelaktigt för både köpare och säljare.

Som shoppare kan CamelCamelCamel hjälpa dig att meddela dig när priserna för vissa produkter sjunker så att du kan göra en bra affär. Men om du är en säljare kan du veta exakt när det är en bra tid att sätta en liten rabatt på dina produkter, så att de säljer bättre, men du kan också hålla ett öga på dina konkurrenter mycket lättare.

CamelCamelCamel har också ett historiskt prisdiagram där du kan ta reda på hur en produkt såldes tidigare och hur bra priserna följde genom åren. Detta är superbekvämt när du funderar på att sälja en ny produkt men inte är säker på hur du ska prissätta den och vad du kan förvänta dig snabbt.

Viktigast av allt, CamelCamelCamel stödjer alla Amazon-marknader så att du kan hålla koll på internationella produktpriser hela tiden.

Även om du inte har någon aning om vilka produkter du ska sälja på Amazon eller om du letar efter en present till någon, med hjälp av CamelCamelCamels dagliga prissänkningar, kan du snabbt hitta idéer att sälja eller köpa från Amazon.

Ta reda på liknande verktyg som CamelCamelCamel.

8. Helium 10

Helium 10 är ett verktyg gjort med ett syfte i åtanke, och det är att hjälpa säljare att snabbt hitta produkter de kan sälja för vinst för att driva ett framgångsrikt företag genom att sälja på Amazon.

Därför hjälper detta verktygs databas med över 450 miljoner ASIN dig att snabbt lära dig om produkten kommer att bli en succé på Amazon. Med kraftfulla analyser som är lätta att förstå, tack vare en mycket bekväm och minimalistisk instrumentpanel, kan du lära dig allt du behöver veta om produkten och till och med få en vinstuppskattning.

Om du inte har någon aning om vilka produkter du vill sälja på Amazon kan Helium 10 hjälpa dig att hitta produkter genom att ange nyckelord som hjälper dig att utforska och undersöka produkter.

Helium 10 kan till och med hjälpa dig att skapa robusta produktlistor eller hantera alla produkter du säljer på Amazon med en inbyggd non-stop övervakningsfunktion.

Men det bästa är att du kan få Helium 10 för freeoch även om det finns betalda prismodeller, behöver du inte prenumerera på någon av dem för att använda de grundläggande funktionerna i det här verktyget.

9. AmazeOwl

Anta att du bara börjar sälja på Amazon och att du möjligen letar efter den första produkten att sälja för vinst. I så fall är AmazeOwl ett utmärkt verktyg idealiskt för alla, inklusive nybörjare.

AmazeOwl kan hjälpa dig att undersöka marknaden samtidigt som du letar efter en produkt att sälja och sedan leverera en lista över produkter som är rankade, så det tar dig bara en blick för att förstå vilka produkter som skulle sälja bäst.

Även efter att AmazeOwl hjälper dig att undersöka och hitta en idealisk produkt att sälja, kan den fortfarande hjälpa dig med insikter om hur du ställer in rätt prisstrategi, hur många recensioner skulle du behöva för vissa produkter, och till och med vilka är de bästa bilderna du kan användas för produktlistan.

Med dagliga marknadsförändringar, varningar för nya konkurrenter på marknaden och sökordsövervakning hjälper AmazeOwl dig att ligga steget före alla så att du kan sälja flest produkter till priser som ger vinst.

Även om AmazeOwl har betalda prisplaner kan du komma igång för free och dra nytta av verktygets grundläggande funktioner.

10. Vetenskaplig säljare

Oavsett om du letar efter nya produkter att sälja eller om du vill förbättra försäljningen för de produkter du redan säljer, handlar Scientific Seller om att hjälpa dig att uppnå ett bättre resultat med produkter på Amazon genom att arbeta smartare istället för hårdare.

Scientific Seller består av två verktyg, ett är ett free sökordsforskningsverktyg, och det andra är en Amazon-forskningsblogg. Med ett sökordsforskningsverktyg kan du hitta produkter att sälja utifrån antalet sökningar och popularitet, men du kan också hitta kvalitetssökord som kan hjälpa dina produktannonser att få mer exponering.

Medan du använder Amazons forskningsblogg kan du hålla dig uppdaterad med den senaste informationen som kan hjälpa dig att sälja effektivt på Amazon och få råd och tips från Scientific Seller.

Scientific Seller kan till och med hjälpa dig att testa dina titeltaggar, eftersom bara detta kan förbättra klickfrekvensen. Därför kommer du inte bara att kunna hitta nya produkter med Scientific Sellers hjälp, utan du kommer också att kunna optimera produktlistorna för att öka exponeringen och försäljningen.

11. Ahrefs Amazon nyckelordsverktyg

Ahrefs är känt som ett av de bästa marknadsföringsverktygen som är alldeles för dyra, men många förbiser dess dolda pärla, en free Amazon nyckelordsverktyg.

Ahrefs Amazon Keyword Tool kan hjälpa dig att ta reda på vad folk söker efter på Amazon för att få idéer på produkter att sälja eller nyckelord som du kan placera i dina befintliga produktannonser för att förbättra deras exponering.

Även när du hittar en produkt som du är säker på att du kan sälja för vinst, kan Ahrefs Amazons sökordsverktyg fortfarande hjälpa dig att hitta nyckelord att använda i din annons och till och med lära dig vad du kan förvänta dig av en produkt, till exempel vinstuppskattningen.

Med Ahrefs hjälp kan du få värdefull information som klick, klickfrekvens, klick per sökning, returfrekvens och annan produktrelaterad information som kan hjälpa dig att veta om du kan göra vinst genom att sälja en viss produkt och t.o.m. bedöma nivån på konkurrensen.

Ta reda på de bästa konkurrenterna och alternativen till Ahrefs i det här inlägget.

12. ZonGuru

ZonGuru är vanligtvis ett betalt verktyg för att hjälpa Amazon-säljare att upptäcka lönsamma produkter, maximera försäljningen och växa en Amazon-verksamhet. Men många människor förbiser deras free verktyg, inklusive Keywords on Fire, ASIN Index Checker, FBA Calculator och Product Tracker Sheet.

Keywords on Fire är ett sökordsforskningsverktyg som kan hjälpa dig att hitta produkter som folk söker efter för att börja sälja produkter som är mycket efterfrågade. Men samtidigt kan du hålla ett öga på konkurrenterna, så att du inte börjar sälja mycket konkurrenskraftiga produkter.

Med Keywords on Fire kan du hitta en enastående balans mellan efterfrågan och konkurrens så att du kan sälja produkter som folk letar efter och tjäna pengar på det. Utöver det kan det här sökordsverktyget hjälpa dig att hitta sökord för att fylla i dina produktannonser för bästa optimering.

I kombination med ASIN Index Checker, FBA Calculator och Product Tracker Sheet kan du hantera produkter du säljer, se hur lönsam du kan vara på Amazon och till och med kontrollera produkter snabbt via ASIN.

Intressant jämförelse: Jungle Scout vs ZonGuru

13. KinWords

KinWords är ett sökordsforskningsverktyg för produkter som är en enkel sökmotor som låter dig söka efter produktnamn eller andra termer.

När du letar efter en term kommer KinWords att visa dig de mest sökta sökorden, listade efter en KIN-poäng (potential), släktskap och till och med försäljningspotential.

Ett enkelt men effektivt verktyg, KinWords är ganska effektivt eftersom det låter dig filtrera bort nyckelord eller sortera dem efter en av de tillgängliga mätvärdena.

Du kan använda KinWords för att söka efter produkter som är mycket efterfrågade genom att antingen skriva i produktkategorin, eller genom att söka efter en specifik produkt för att se om den är efterfrågad eller hur hård konkurrensen är. Det som också är bra med KinWords är att det innehåller relaterade sökord som också kan vara idéer för fler produkter att undersöka och sälja.

Du kan till och med exportera informationen, så att du har den på din dator, eller om du bara använder verktyget i din webbläsare kan du använda ytterligare funktioner som en jämförelse av två nyckelord.

Så inte bara kommer du att kunna hitta produkter som folk söker efter och produkter som säljer, utan du kommer också att kunna stjärnmärka nyckelord i en lista och sedan jämföra dem för att se vilken produkt som skulle vara bäst att sälja härnäst.

Även om KinWords är lätt att använda, kommer det med en snabb och okomplicerad videohandledning som lär dig hur du kan dra full nytta.

14. Google sökordsplanerare

De flesta glömmer att inte bara människor söker efter produkter på Amazon, utan de söker också efter produkter med hjälp av sökmotorer.

Google är den mest populära sökmotorn globalt, och Google Keyword Planner är deras officiella free verktyg som kan hjälpa dig att hitta produktsökord.

Hela syftet med verktyget är att hjälpa dig att välja rätt sökord som kan hjälpa dig med dina annonser eller ranka webbplatser, men intressant nog kan du ta reda på vilka produkter folk söker mest efter.

Du kan använda Googles sökordsplanerare för att gräva fram de mest populära produkterna som folk söker efter genom att infoga kategorier i verktyget. Därifrån kommer det här verktyget att lista produkter som du kan använda för idéer och till och med visa dig relaterade produkter så att du bara behöver vara uppmärksam på sökvolymen och konkurrensen.

Med denna information kan du använda dessa nyckelord på Amazon för att börja sälja dessa produkter eftersom Google kommer att göra jobbet med att hänvisa kunderna till Amazon. Och så länge du säljer produkten kommer du att få kunder.

Google Sökordsplanerare kan visa dig de mest populära sökorden folk söker efter, sökordets volym för varje månad, och visar till och med liknande sökord som ger många fler produktsökord som du kan dra nytta av.

Därför hjälper det här verktyget dig att göra produktforskning, se vad folk letar efter och sedan positionera dig för att sälja de produkter som är mycket efterfrågade.

15. Google Trender

Om du inte har någon aning om vilka produkter du ska sälja och andra produktforskningsverktyg inte ger dig något du kan använda, kan Google Trender vara det näst bästa verktyget för att hitta idéer för produkter att sälja på Amazon.

Google Trends ger dig ett sätt att utforska vad folk söker efter, och genom att fokusera på de senaste trenderna kan du nästan förutsäga vad folk vill köpa baserat på trenderna i olika kategorier.

Du kan använda Google Trends för att hitta vilka produkter du ska sälja på Amazon genom att ange produkttyp eller namn och kontrollera trenddiagrammet. Trendgrafer kommer att berätta exakt när produkten var efterfrågad genom att bedöma sökvolymen, men också när den sålde minst.

Detta är väldigt användbart för att hitta säsongsprodukter eftersom du kan söka efter nyckelord under specifika månader på året och till och med kolla in trender från år tidigare.

Med all denna information kan du förutsäga vilka produkter som kommer att säljas under sommaren eller vintern eller för specifika tillfällen. Du kan dock till och med förutsäga nya produkter som kan sälja på grund av trender som kan ta tid men som kan ge högst avkastning om du upptäcker det bland de första säljarna.

Slutsats

Det finns fortfarande ett anständigt urval av free Amazon produktforskningsverktyg som kan hjälpa dig att hitta produkter, ta reda på om de är lönsamma och till och med hjälpa dig att optimera produktlistor för bästa exponering.

Det bästa verktyget är sökordsverktyget eftersom det ger korrekt statistik för Amazon bland andra sökmotorer och webbplatser, så att du kan veta exakt vilka produkter folk söker efter, vilka produkter som säljer bra och hur hård konkurrensen är med bara ett par klick.

Men varje verktyg är olika, så om sökordsverktyget inte passar bra kommer en av de återstående 14 valen med största sannolikhet att hjälpa dig att hitta produkter du kan sälja (eller till och med köpa) på Amazon.