14 Sci-Fi-filmer som fick oss att vilja flyga bilar, smarta klockor och Bionic Limbs

0 Shares

Livet imiterar konst. Det Ă€r Ă„tminstone vad min chef berĂ€ttar för mig varje gĂ„ng jag bĂ€r min Iron Man -mask under viktiga möten. Ärligt talat mĂ„ste tekniska entreprenörer dock erkĂ€nna att mĂ„nga av deras fantastiska idĂ©er drömdes upp av filmregissörer för 50 Ă„r sedan. FrĂ„n Dick Tracy’s smartwatch till Rosie, Jetsons artificiellt intelligenta robot, Ă€r popkulturens förflutna vĂ€rld fylld med spĂ„domsliknande tekniska förutsĂ€gelser som skulle imponera Ă€ven de mest skeptiska av naysayers.

Trenden stĂ„r dock förnuftig. Det Ă€r trots allt ganska lĂ€tt att komma med en innovativ idĂ© nĂ€r saker som hĂ„rdvara, programvara och pengar inte spelar in i ekvationen. Är inte författare bara entreprenörer som inte Ă€r bundna till nĂ€ringslivet, utan bara till sin vildaste fantasi? Har de inte till synes obegrĂ€nsade resurser till sin hjĂ€lp för att skapa nĂ€sta smartphone eller den senaste sociala medieplattformen? Allt som krĂ€vs Ă€r en tanke och en penna; eller i det hĂ€r fallet, en Macbook Air.

Har du undrat vilka filmer jag syftar pÄ hela tiden? Tja, du har tur, för GetVoIP har sammanstÀllt en omfattande lista över 14 sci-fi-filmer och tv-program som förutsÀger innovativ teknik, som smarta klockor, flygande bilar och ja, till och med bioniska lemmar, Ärtionden före deras uppfinning.

Du hittar militÀra robotar frÄn Short Circuit 1986, sjÀlvkörande bilar frÄn Total Recall 1990 och till och med virtuella assistenter som hittades 2001: A Space Odyssey 1968 pÄ denna lista, liksom mÄnga andra. Ta en titt pÄ infografiken nedan för fler sci-fi-förutsÀgelser Är framÄt i vÀrlden:

LÀs mer om underhÄllning och teknik pÄ TechCo

0 Shares