13 webbplatser där du kan ladda ner musik gratis och lagligt

0 Shares

På den tiden att ladda ner gratis musik, många människor vädjar till piratkopiering. Men lite vet de om att det finns fria och lagliga sätt att göra detta. I den här artikeln kommer vi att titta på flera webbplatsalternativ som kan hjälpa dig och hur du gör det med YouTube-musik.

I den här artikeln hittar du:

Topp 10 webbplatser att ladda ner gratis musik

1. Bandcamp

bandcamp bra alternativ för att ladda ner gratis musik

Bandcamp är en webbplats tillägnad oberoende artister som kan ladda ner gratis musik från den. Sajten erbjuder möjligheten att lyssna på musik gratis via streaming, förutom att ladda ner och ladda ner hela album var du vill.

När du går in på webbplatsen kommer du att kunna söka efter låtar som har taggen Free Ladda ner, och hitta på så sätt flera olika genrer och kategorier av musik. Låtar kan laddas ner i MP3, AAC, Flac och olika andra format som erbjuder hög kvalitet. För att komma åt sidan klicka här.

2. ReverbNation

En annan sida dedikerad till oberoende artister där du kan ladda ner gratis musik är ReverbNation. Med den kan du hitta global musik från olika kategorier. Den har ett fantastiskt sökverktyg för ny musik, och det ger dig ett område där du kan upptäcka nya band och sångare.

Du kan ladda ner dessa gratis låtar genom att se en liten spelarikon som plattformen visar. Klicka bara på den och ladda ner musiken i MP3-format, den här funktionen fungerar på datorer och mobila enheter. För att känna till sidan klicka här.

3. Soundcloud

ljudmoln är populärt och enkelt

En mycket populär plattform är Soundcloud, på den kan du hitta många artister från helt olika musikgenrer. På hemsidan hittar du musik av högsta kvalitet, som alla är fullt tillgängliga i MP3-format.

Den enda nackdelen med sidan är att du bara kan ladda ner låtar individuellt, detta är dåligt för de som gillar och laddar ner flera musikalbum eller olika spellistor. Gå till hemsidan genom att klicka här.

4. Audiomack

Mycket likt SoundCloud, Audiomack är en plattform dedikerad till människor i tidiga karriärer som börjar i nya genrer. Förutom att erbjuda streaming-alternativet låter sajten dig ladda ner alla låtar i MP3-format. Gå in på sidan nu genom att klicka här.

5. Jamendo musik

jamendo har en bra sökmotor

Jamendo Music har också möjlighet att föra nya musiker närmare en bredare publik och låter dig ladda ner gratis musik från själva plattformen. Alla låtar på sajten har ingen Creative Commons-licens. Med andra ord, de har inga upphovsrättsliga problem, du kan dela fritt gratis.

För att göra det till ett mer intuitivt verktyg har webbplatsen spellistor och radioapparater för allmänheten. Om du gillar musiken mycket kan du trycka på nedladdningsknappen och sedan ladda ner MP3-musiken på din dator utan problem. Gå till hemsidan genom att klicka här.

6. SoundClick

Förutom att SoundCloud är väldigt populärt är SoundClick också ganska populärt. Det är en heltäckande gratis streamingplattform som låter oberoende musiker vara värd för sitt arbete. Så oberoende konstnärer kan börja någonstans och dela med sig av sina verk.

Sajten har ett bra sökfilter, med spellistor du kan anpassa, alla med gratisspår från olika genrer. Om lite musik behagar dig är det möjligt att ladda ner den i MP3-format utan svårigheter. Klicka här för att besöka sidan.

7. Last.fm

last fm är enkel och har kända låtar

En annan plattform som blandar gratis musik med sociala nätverk är Last.fm, på den kan du ladda ner musik på ett helt lagligt sätt och njuta med dina vänner.

När du kommer åt sidan måste du scrolla ner till slutet, längst ner hittar du länken Gratis nedladdning av musik. Efter det kommer du redan att ha tillgång till en enorm lista över låtar tillgängliga i MP3. Upptäck webbplatsen genom att klicka här.

8. Amazon

Amazon är känt för många tjänster och verktyg, en sak som du kanske inte visste är att sidan döljer den kostnadsfria musiknedladdningsfunktionen inom själva plattformen. Där kan du ladda ner och lyssna på allt inom lagen. Sajten är inte så bra på att hantera det, men med tålamod kan du hitta låtar från kända band som Foo Fighters.

För att kunna lyssna på låten måste du lägga till den i din varukorg och göra köpet, även om det kostar 0,00 R$. När du slutför processen, direkt efter att du får en länk och du kommer att kunna ladda ner den, lyssna även offline, utan problem. Upptäck Amazons gratismusiksektion genom att klicka här.

9. DatPiff

tillägnad rap och hiphop

Låt oss ha en tratt inom musikgenrerna, DatPiff är en sida med gratis musik dedikerad till rap och hiphop, och självklart: det är också möjligt att ladda ner gratis musik inom plattformen. På hemsidan gör rapsångare som börjar sin karriär sina singlar och till och med mixtapes tillgängliga, helt gratis.

Sökningen är enkel och erbjuder flera funktioner, som att filtrera efter de mest nedladdade eller de mest lyssnade på. Det erbjuder också kända sångarlåtalternativ, som involverar sångare som Lil Wayne, Wiz Khalifa och Tyler, The Creator. Upptäck webbplatsen genom att klicka här.

10. Musopen

Fortsätter att se låtar efter kategori hittar vi Musopen, där du kan ladda ner gratis musik, men speciellt för dig som letar efter klassisk musik. Sajten erbjuder en ansenlig mängd noter och musik helt gratis, utan problem med upphovsrätt och högupplöst musik.

Sajtens sökmotor är komplett, och du kan söka efter klassiska kompositörer, format, årtal och till och med humör. Det är nödvändigt att skapa ett gratiskonto för att använda tjänsten. Nedladdningen är begränsad till fem låtar per dag. För att känna till sidan klicka här.

Vi har sett många alternativ för sajter med musikbibliotek, men du kanske har hört en du gillade på Youtube. Låt oss titta på alternativ för webbplatser som kan hjälpa dig att ladda ner dessa låtar.

Hur man laddar ner gratis musik från Youtube

1. Y2mate

Y2 matt perfekt för YouTube-videor

Den mest populära sidan när det gäller att ladda ner gratis YouTube-musik är Y2mate. I den kan du göra gratis nedladdningar, och om du vill kan du konvertera till olika format, inklusive MP3 och MP4. Sajten är inte bara begränsad till Youtube, den är även kompatibel med Dailymotion, Facebook och mer.

För att ladda ner, gå till webbplatsen genom att klicka här. Kopiera adressen till webbplatsen där din Youtube-video finns och klistra in den i Y2mate. Sedan är det bara att välja format och ladda ner. Då kommer du att kunna lyssna på din musik även när du är offline.

2. Snappea

En annan bra sida är Snappea, den låter dig ladda ner ljud och video från Youtube, utan behov av datorprogram. Du behöver inte skapa konton och kan göra processen även från din mobiltelefon. Låt oss se hur du laddar ner det från webbplatsen nedan.

Mycket likt det vi såg tidigare, kopiera länken från Youtube-videon du tänker ladda ner MP3:n. Gå till Snappea genom att klicka här och klistra in länken. Välj sedan önskat format och vänta tills nedladdningen är klar. Nu kan du lyssna på låtarna utan problem.

3. Savefrom.net

save from net är enkel att använda

Det sista alternativet på vår lista är Savefrom.net, det är ett bra verktyg när det kommer till att ladda ner musik från Youtube. Metoden är densamma som de andra, kopiera önskad videolänk och klistra in den på hemsidan genom att klicka här. Välj sedan formatet och ladda ner det. I slutet av processen kommer du att kunna njuta av musiken utan problem.

Slutsats

Vi såg flera alternativ för webbplatser där du kan ladda ner gratis musik inom själva plattformarna, en riktig hand på ratten! Av alla steg och webbplatser vi har sett här, kände du redan till någon? Hade du svårt att använda några verktyg? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares