13 hemliga Google-funktioner som du förmodligen inte känner till

0 Shares

Google är den mest använda sökmotorn i världen, tillsammans med denna fantastiska funktionalitet erbjuder den så mycket mer. Så låt oss titta på 13 hemliga funktioner som Google erbjuder som du kanske inte känner till.

I den här artikeln hittar du:

13 hemliga Google-funktioner

1.Smal med Google

Att gå ner i vikt är något som många vill, speciellt i denna tid av isolering där många har gått upp i vikt. Vill du själv lägga om din kost och se vad som är bäst kan du hitta näringsinformation för många livsmedel med hjälp av Google.

Lär dig näringsfakta med Google

Sök efter ett livsmedel och nedan ser du diverse information som samlats in av det amerikanska jordbruksdepartementet. Detta är förvisso en funktion som få människor känner till, men det kan hjälpa dig med din kost.

2. Surfa med Google

På sin webbplats Google Maps ger sökjätten mycket detaljerad information som kan hjälpa dig på dina resor. På kartan visas olika prickar och små landmärken som kan hjälpa dig att upptäcka butiker, marknader, tågstationer och mer.

Använd kartmarkörer och lokalisera dig själv

Du kanske redan har märkt detta, men du har aldrig använt den här funktionen. När du är vilse, använd dessa resurser så blir det ännu lättare att hitta rätt.

3. Google Auto Translate i Chrome

Visste du att Google Chrome har en integration med Google Translate? Alla sidor du kommer åt kan du använda den här funktionen utan problem. Högerklicka på sidan och välj alternativet Översätt till portugisiska.

Därefter kommer Googles artificiella intelligens automatiskt att skanna hela texten och översätta åt dig utan några svårigheter. Denna integration hjälper användaren som inte behöver byta skärm flera gånger.

4. Google Doodle

doodles ändras alltid

Du har säkert redan märkt att Googles logotyp ändras vid minnesdatum. Namnet på denna konst är Google Doodle, många av dem visar en berättelse eller video vid vissa minnesdatum. Det fanns redan några doodles, som till och med var spel, som var fallet med OS. Var alltid uppmärksam och ha kul med de olika doodlesna.

5. Jag har tur

Jag har tur är en känd resurs

Den här funktionen är mycket välkänd och kan till och med vara intressant, knappen Jag har tur låter den stora forskaren ta dig till det du forskar på utan att behöva skriva färdigt. Den här funktionen använder mycket artificiell intelligens, och det blir inte alltid rätt. Så termen jag har tur.

6. Exakt kollektivtrafik

När du använder Google Maps för att ta reda på hur du tar dig till platser och väljer kollektivtrafik istället, visas bussinformation för dig. Denna information är korrekt och visar numret på transporten som kommer att passera och till och med tiderna. Du kan lita på informationen och komma till din destination i tid.

7. Aviseringar från Google Nyheter

Bli alltid aviserad med Google News

Google News är sökjättens verktyg som samlar all information du behöver. Du kan gå in på hemsidan eller installera appen på din mobil. Där hittar du flera informationskällor som kan vara dina favoriter. Genom att följa nyhetskällor kommer du att få senaste nyheter och därmed hålla dig välinformerad.

8. Google Phone Synch

Detta är ett verktyg som få människor känner till, eftersom det inte är särskilt lättillgängligt, men det fungerar på alla mobiltelefoner. Om du aktiverar din mobilsynkronisering och anger ditt konto sparas olika uppgifter automatiskt på det kontot. När du sedan blir stulen eller rånad kan du återställa informationen genom att sätta kontot på mobilen igen.

9. Upptäck innebörden

Den här har du säkert redan använt, men när du behöver veta innebörden av något, skriv bara ordet och skriv innebörden framför. Därefter kommer du att visas i detalj vad ordet du sökte verkligen betyder.

10. Samarbeta kring dina dokument

Visste du att med hjälp av Dokument-dokument kan du samarbeta med andra i själva filen. Du kan mejla tillståndet och efter det kommer flera personer att kunna samarbeta om dokumentet med dig. Enkelt att radera, redigera eller lägga till.

11. Valutaomvandling

Om du reser mycket och alltid vill veta omräkningen av en valutas värde kan du enkelt ta reda på det. Gå till Google och skriv konvertering med önskade valutor. Då kommer du att se en tabell med mynten och värden. Det kommer att vara möjligt att upptäcka allt lätt.

12. Google Trender

Ta reda på vad världen letar efter på Trender

Ett viktigt verktyg för att känna till rörelsen i sökning och vad som finns i de mest omtalade ämnena är Google Trends. Det är möjligt att fördjupa sig i många ämnen och upptäcka vad som forskats mest på. Detta hjälper många människor, särskilt de som arbetar med SEO. Upptäck webbplatsen genom att klicka här.

13. Gör en fatrulle

Den stora sökmotorn har många spel som kan göras, varav ett är att skriva från en fatrulle och utföra sökningen. När sökningen väl är utförd roterar hela sidan 360 grader, detta är en referens till Nintendos klassiska Star Fox-spel. Använd detta trick och spela med dina vänner.

Visste du alla dessa hemliga knep och funktioner vi såg här? Finns det någon som du redan använder och som hjälper dig i ditt dagliga liv? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares