13 ekosystembyggare som ökar starttillväxten

0 Shares

Om du är en tidig entreprenör har tekniken tjänat dig bra. Inträdeshindren när det gäller att starta ett företag kräver mindre spänning och mycket mindre kapital. Faktum är att för det mesta är allt du behöver en bärbar dator och Wi-Fi-anslutning.

Men när grundare söker finansiering, ”går 75 procent av riskkapitalet till tre stater: Massachusetts, New York och Kalifornien,” sa Steve Case i en intervju med Recode. Lyckligtvis syftar programmet Startup of the Year till att göra det lättare för grundarna att få kontakt med resurser.

2006 växte en passion för att hjälpa nystartade företag till Tech Cocktail, ett företag vars uppdrag var att visa upp växande företag i barer runt om i landet. Denna rörelse utvecklades så småningom till Årets start programmet, som fortsätter att upptäcka nya startups i samhällen runt om i världen och strävar efter mångfald och inkludering.

Idag har programmet ett antal spelförändrande företag bland sina alumner, inklusive Uber, Groupon, GrubHub, Living Social, Desk och många fler.

Det som driver den här framgången är de fantastiska organisationerna och människorna från hela världen som anpassar och stöder uppdraget att bygga företag. Dessa organisationer arbetar outtröttligt med att vägleda och stödja startteam till framgång, oavsett deras affärsnivå, och fortsätter att uppmuntra innovation över hela världen.

Möt några av de fantastiska organisationer som samarbetar med Startup of the Year-programmet och kan vara en värdefull resurs för dig att hjälpa till att bygga ditt företag.

BlackTech Week skapades 2014, och på fyra korta år har de fått över 2700 deltagare, 150 talare och 3 tonhögtävlingar. BlackTech Week skapades av ledarteamet från Code Fever för att påskynda och stödja innovationen i svarta samhällen genom utbildning, nätverk och finansiering.

“Jag var väldigt glad över hur inkludering var en sådan prioritering i rymden. Årets start ville samarbeta med oss ​​för att se till att evenemanget speglade vårt samhälle”, säger Denayja Reese, partnerskap och produktionschef för BlackTech Week.

Case Foundation investerar i människor och idéer som kan förändra världen. Stiftelsen skapades 1997 av tekniska pionjärer, Jean och Steve Case. De tror att vara orädd i sitt uppdrag är ett måste för att hantera brådskande sociala utmaningar.

Med fokus på impact-investering bygger deras ansträngningar för att driva social förändring på tre viktiga pelare: revolutionerande filantropi, släppa lös entreprenörer och antända medborgerligt engagemang.

Se vår videoserie på SXSW 2018 med The Case Foundation.

digitalindelad (New York, NY, San Francisco, CA och Washington, DC)

Digitalundivided grundades 2013 och leder kvinnliga grundare med hög potential i svart och latino genom startpipelinen med fokus på kunskap, forskning och samhälle. På fem korta år har de hjälpt till att bygga 52 företag, samlat in 25 miljoner investeringar och nått över 2000 grundare.

“[It] är super konkurrenskraftigt och bra för företag som inte bara vill få exponering utan att lära av och se andan från andra nystartade företag och grundare i rymden, säger Darlene Gillard, direktör för gemenskapen och partner för digitalundivided, om Startup of the Year-tävlingen .

GFMEDC påskyndar skapandet av jobb och välstånd i delar av North Dakota och Minnesota. Ideell organisation skapar samarbetsvägar mellan offentlig och privat sektor och fortsätter strategiskt att skapa arbetstillfällen och locka nya företag med tonvikt på entreprenörsekosystemet.

”Att ha platser och visa upp som en del av konferensen är en trevlig funktion för nystartade företag, så det hela handlar inte bara om planen. Våra lokala startups har alltid kunnat skapa några fantastiska kontakter på Innovate Celebrate, säger John Machacek, SVP Finance and Entrepreneurial Development av GFMEDC, om Startup of the Year-programmet.

Indiegogo (San Francisco, CA och New York, NY)

Indiegogo har förverkligat mer än 800 000 idéer sedan 2008. Indiegogo är en plattform för banbrytande teknik och där du kan hitta intressanta produkter som inte har nått den vanliga marknaden.

Det finns mer än nio miljoner stödjare på Indiegogo som engagerar och stöder entreprenörer i över 19 000 kampanjer på plattformen varje månad. De skapade ett utrymme där du kan följa dina drömmar.

Denna crowdfunding-plattform har ett mål att ge kvinnodrivna nystartade företag möjlighet att växa bättre företag. Deras uppdrag är utformat för att leda med en pay-if-forward-modell genom att tillhandahålla expertcoaching, support för pitch-tävlingar och ett privat samhälle där entreprenörer kan träffa mentorer och få kontakt med värdefulla resurser.

”Att driva finansiering till nystartade företag och småföretag är vad vi gör här och att vara en del av Årets start-upp-tävling var ingen idé för oss. Även om det är fantastiskt att vinna tävlingar är det inte det viktigaste med Årets start. Erfarenheten av att pitcha din produkt och nätverk med dina andra företagare är ”, säger Karen Cahn, grundare och VD för iFundWomen.

Ewing Marion Kauffman byggde ett arv som drivs av hans passion för att vara en entreprenör och humanitär. Hans innovation gynnade miljontals människor i hans hemstad Kansas City och han ville att hans arv skulle fortsätta för att stödja hans samhälle och ekonomi. Kauffman Foundation centrerar sitt arbete kring program för entreprenörer och utbildningsprogram riktade till studenter från förskola till college.

“Alla pengar i världen kan inte lösa problem om vi inte arbetar tillsammans”, säger Ewing Marion Kauffman.

Pipeline Angels mantra är ”Ändra ansiktet på ängelinvesteringar”, och de åstadkommer det genom att skapa kapitaltilldelning och mottagningsmöjligheter för kvinnor och icke-binära kvinnliga sociala entreprenörer. Deras investerarkupcamp hjälper till att utbilda nya investerare om due diligence, värdering och mer. Och deras toppmöten förbinder dessa investerare med kvinnor och icke-binära femme-företagare med sociala startups för vinstsyfte.

Start av Årets webbplats understryker varför det var vettigt för Pipeline Angels att stödja detta initiativ. Vi tror att innovation sker överallt, hela tiden, säger Lisha Bell, Dealflow Lead of Pipeline Angels.

De fortsätter att utöka sitt nätverk och kommer snart att erbjuda sin signatur ängel investera bootcamp i San Juan, Puerto Rico för att stödja öns grundare och ekonomi.

Löfte 1% (San Francisco, Kalifornien)

Medan vissa organisationer fokuserar på geografi, kön eller specifika vertikaler samlar Pledge 1% företag som förstår vikten av filantropi och hjälper dem att göra det till en del av företagskulturen, även i de tidigaste stadierna.

Tusentals företagare från hela världen ingår i det växande nätverket Pledge 1%, och det kan du också!

Med acceleratorprogram för IoT, smarta hemtjänster och kvinnliga grundare byggde Start Co en imponerande organisation i Sydost. De anpassar sig också till företag som Amazon-webbtjänster, IBM och många andra.

Dessutom erbjuder de ett Sky High-program som tillhandahåller läroplaner och resurser till K-12-studenter som bygger IT-lösningar, samt Upstart, en accelerator för kvinnliga grundare som vill komma in i världen av entreprenörskap.

”Årets start stämmer överens med vår tro att stora startups kan byggas i Mellanamerika, och konkurrenskraftiga startups bör inte begränsas till ett geografiskt område. Årets start-tävling skapar möjligheter för vårt team att komma i kontakt med kamrater över hela landet genom att dela framgångar, möjligheter till tillväxt och sätt att bättre samarbeta, säger Eric Mathews, VD och Andre Fowlkes, VD för Start Co.

Startup Champions Network (Nationellt nätverk)

Startup Champions Network har åtagit sig att bygga ett starkt nätverk av ekosystembyggare från alla stater runt om i landet. De förstår värdet av att ansluta människor, resurser och evenemang till var och en av deras samhällen.

Startup Champions Network har skapat en stark konstellation av framåtblickande ledare för att tjäna företagare överallt.

SANDBOX är ett samarbetsutrymme som har sitt eget Airstream-konferensrum. Kreativiteten pumpar genom ventilerna när du går genom dörren och fylls med kommande startups. Det är också huvudkontoret för StartupSB som driver en myriad av evenemang för lokalsamhället.

”Vi fortsätter att leta efter möjligheter för nystartade företag i Santa Barbara-området utanför vår region. Årets start-tävling gav en plattform för några av våra lokala företag att bli erkända på en större marknad och få kontakt med potentiella partners, investerare och mer talang för sina satsningar. Samlingen av nystartade företag från hela USA och världen förra året var imponerande och oerhört mångsidig, säger Kyle Ashby, grundare av THE SANDBOX och StartupSB.

Tampa Bay Wave är en ledande techaccelerator i sydost, som stödde över 150 tech startups och 250 entreprenörer, och en stolt medlem i Global Accelerator Network. Deras samarbetsutrymme är utformat för att hjälpa teknikföretag av alla storlekar, och de lanserade nyligen ett Tech Diversity Accelerator-program med Nielsen Foundation.

“Att ha en chans att lära mig om Startup of the Year-programmet från organisationens chefer såväl som från de konkurrerande startups fick mig att inse hur stor inverkan det kan ha på företag och lokala tekniska ekosystem”, säger Dr. Richard Munassi MD MBA, Tech Diversity Cohort Director, i Tampa Bay Wave.

Även om detta bara är ett urval av dessa fantastiska organisationer som samarbetar med Startup of the Year-programmet, hjälper dessa människor oss att skapa den mest mångsidiga och största publiktävling i världen.

Grundare! Vi inbjuder dig att följa med oss ​​för spänning, synlighet och kontakter vid Årets starttävling och träffa våra partners!

ANSÖK HÄR I DAG! TIDFRIST ÄR 31 MAJ!

Vi vill tacka våra samhällspartners och andra som har varit en inspiration och påverkat våra Startup of the Year-team, inklusive: Mass Challenge, TechStars, Rise of the Rest, LAUNCH KC, VATOR, THE DEC, LAUNCH DFW , MOTOR, MeetROI.Com, 1804, Bunker Labs – Austin, Co-LABS, Startup Grind – Houston, GEN, CoVort och F6S.

Om du är en organisation som ansluter sig till vårt uppdrag, vänligen kontakta Årets start-team.

0 Shares