13 Bästa OnePlus 7T dolda funktioner, användbara tips och tricks

OnePlus 7T är en ganska intressant telefon som drar ner några av de viktigaste styrkorna i 7 Pro till en relativt mer tillgänglig prispunkt. OnePlus 7T är också den första Android-telefonen som levereras med Android 10-baserat Oxygen OS ur lådan.

Om du redan har köpt OnePlus 7T (recension) eller om du har samma programvara som körs på någon tidigare generation OnePlus-telefoner, här är några av de funktioner du måste prova.

13 bästa tips och tricks för OxygenOS 10 (Android 10)

1. Prova Android 10 Focus-läge

En av de nya Android 10-funktionerna är fokusläge. Detta är inte en så strikt disciplinär som Zen-läget men kan vara ett användbart verktyg för att införa självmoderering och undvika distraktioner. När fokusläget är aktiverat kommer appar som du har listat under läget nedtonade och inte tillgängliga tills du aktiverar fokusläget.

Fokusläget finns inte på 7T som standard. För att prova fokusläget måste du öppna Digital Wellbeing i Play Store och sedan gå med i beta-programmet. När du är klar uppdaterar du Digital Wellbeing-appen och startar om telefonen. Du kommer nu att se fokusläge listat under Digital välbefinnande i menyn Inställningar. Du kan också placera en fokusläge i snabbinställningar för att slå på eller av fokusläget.

2. DC-dimning

Alla AMOLED-skärmtelefoner använder PWM för att dimma ljusstyrkan. Det handlar om att hålla skärmen på och av under korta intervaller för att skapa en illusion av låg ljusstyrka. PWM resulterar i en flimmer, mer märkbar vid låg ljusstyrka. De flesta känner inte skillnaden men det är en enorm irritation för personer med känsliga ögon.

OnePlus har möjlighet att växla till DC-dimning som anges nedan Verktyg >> Laboratorium. Eftersom färgnoggrannheten slår till är den här funktionen ännu inte listad under de primära skärminställningarna. Om du ofta känner dig grogg efter att ha använt din telefon vid sänggåendet eller inomhus kanske du vill prova DC Dimming.

Läs också: Vad är DC-dimning? Stöder din telefon den här skärmtekniken?

3. Dela eller återställ ditt Wi-Fi-lösenord

Med Android 10 kan användare nu dela Wi-Fi med hjälp av QR och kan enkelt hämta eller se lösenordet för nätverk de är anslutna till.

Gå bara till Inställningar >> Wi-Fi och tryck på Dela Wi-Fi-lösenord. Efter att ha autentiserat begäran genom att ange upplåsningsnålen eller mönstret kan du se Wi-Fi-lösenordet eller dela det med vänner med hjälp av QR-kod.

4. Justera skärmfärger och uppdateringsfrekvens

OnePlus har avsevärt förbättrat standard “Vivid” färgprofil på sina telefoner, men du kan också växla till “Natural” -läget eller prova alternativ för varmare toner som är ljusare på ögonen.

OnePlus 7T har en uppdateringsfrekvens på 90Hz för skärm som gör rullning och UI-övergångar extremt smidiga. Du kan dock byta till 60Hz på dagar du behöver spara batteri.

5. Anpassningsalternativ: Mörkt läge, Accentfärg etc.

Med OxygenOS 10 har OnePlus kombinerat alla UI-anpassningsalternativ under en flik “Anpassningsalternativ”.

Alternativ som mörkt tema och accentfärg är inte längre klubbade under visningsinställningar. Du kan växla till mörkt läge antingen genom att ändra temat till Nuanced Black eller genom att trycka på alternativet “Tone” och välja “Dark” -ton.

Från anpassningsalternativ kan du också ändra animationer för upplåsning av fingeravtryck och Ambient display-klocka.

6. Snabbgenvägar för snabbstart

Med snabbstartgenvägar kan du direkt komma åt systemgenvägar, appar och appgenvägar medan du låser upp din telefon med hjälp av fingeravtryckssensorn på skärmen. Fortsätt bara att trycka på visningsområdet en stund till så kommer genvägarna till snabbstart att dyka upp.

För att hantera snabbstart, gå till inställningar >> verktyg och välj alternativet Snabbstart längst upp i listan.

7. Fnatic-läge för tävlingsspel

OnePlus 7T har ett fnatiskt spelläge där alla systemresurser är anpassade för att gynna spel. Fnatic-läget kan ge dig en fördel inom konkurrenskraftigt spel och alternativet finns när du kommer åt dina spel via spelutrymme.

8. Ställ in strömbrytaren som Google Assistant-knapp

Smarta hem och smarta IoT-enheter blir allt vanligare. Som ett resultat blir allt fler människor vana vid att interagera med sina enheter med hjälp av röstkommandon.

Om du är en sådan konsument som ofta kallar till smarta assistenter som Google Assistant eller Alexa, kan du programmera långt tryck på strömbrytaren för att utlösa Google Assistent. Du hittar alternativet under Inställningar >> Knappar och gester.

9. Få åtkomst till dolt utrymme i applådan

Applådan i OxygenOS-startprogrammet har också ett dolt utrymme där du kan dölja appar av säkerhets- och sekretessskäl. Dessa appar är inte låsta med ett lösenord men försvinner helt enkelt från det vanliga applådutrymmet.

För att komma åt dolt utrymme måste du svepa från vänster kant. Det dolda utrymmet är endast tillgängligt när du använder navigeringsknappar. Med navigationsgester kan du inte komma åt dolt utrymme i applådan.

10. Hantera statusfält: Nätverkshastighet, batteriprocent

Skåran på 7T är mindre än den på OP 6 eller 6T men biter fortfarande i det dyrbara statusfältet. Du kan anpassa vad du ser där uppe genom att gå till Inställningar >> Display >> Statusfält.

Härifrån kan du växla mellan alternativet att visa batteriprocent, byta batteriikon och mer.

11. Aktivera eller inaktivera samtalsinspelning

För att aktivera eller inaktivera samtalsinspelning, gå till uppringningsappen. Tryck på menyn med tre punkter längst upp till höger och välj samtalsinställningar.

Från nästa skärm kan du komma åt alla möjliga alternativ för samtalsinspelning. Du kan aktivera automatisk samtalsinspelning för specifika kontakter för alla inkommande samtal. Från samtalsinställningarna kan du också komma åt alternativ som samtal väntar eller vända svepriktningen för att svara på samtal.

12. Parallella appar

Om du behöver köra flera konton i samma app kan du gå till Inställningar >> Verktyg >> Parallella appar och duplicera de appar du behöver använda med olika konton.

13. Prova navigationsgester med Android 10

OnePlus 7T har också förbättrat navigationsgester för Android 10. Dessa fungerar riktigt bra och är ganska lätta att vänja sig vid. Och de låter dig få ut det mesta av den uppslukande skärmen.

Om du vill prova dessa, gå till Inställningar >> Knappar och gester. Det finns också ett alternativ att inaktivera bottenfältet.

13 OnePlus 7T Tips och tricks att prova

Det finns många andra intressanta funktioner att se fram emot att inkludera Zen-läge som brutalt begränsar telefonfunktioner, Smarta svar i meddelandeskärmen, ny delningsmeny, Ambient-skärm som är en lösning för att alltid visas, digitalt välbefinnande, nya sekretessreglereller alternativet att direkt länka telefonen till kromboken. Vi har också diskuterat några av dessa funktioner i vår OnePlus 7 Pro Android 10-recension.

Relaterade Artiklar

Back to top button