Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

12 sätt att maximera din e-handelsförsäljning under (och efter) semestersäsongen

Redaktörens anmärkning: Har du svårt att sälja? Kan du inte ta reda på vad som orsakar den nedåtgående trenden? Läs då detta underbara inlägg av Martin. Han delar med sig av 12 värdefulla tips om var man ska börja och hur man fixar. Och ifall du vill få bollen i rullning utan att slösa längre tid, anlita ett bra företag som EbizON som erbjuder det bästa Magento e-handelswebbplatsutvecklingstjänster. De kommer att sätta dig på rätt spår, sakta men säkert.

Så hur når du dina intäkter i år? Vad händer efter semestern?

I det här inlägget presenterar vi dig 12 fantastiska sätt som du kan använda för att maximera intäkterna som du genererar under och efter semesterperioden:

1. Jul & säsongstema

Juldekoration får folk på humör att börja spendera pengar. I samma ögonblick som de ser det börjar de tänka på alla presenter de vill köpa till familj och vänner.

Se till att designa om ditt e-handelstema på ett sätt så att folk vet att det är högtid nu och jul och nyårsafton är nära.

Använd färger som vitt, rött och guld för att uppnå detta. Gör om din hemsidas banner så att den inkluderar semestererbjudanden på din hemsida.

2. Erbjud exceptionell telefon- och chattsupport

Vid denna tid av människor behöver stor hjälp med sina shopping. De har säkert frågor och de skulle vilja fråga dig innan du köper.

Om du inte svarar i tid kan de helt enkelt byta till en annan e-handelsbutik. Folk har bråttom så de väntar inte mycket.

Se till att du har tillräckligt med personer för att svara i telefonen inom några sekunder efter att du ringt också via chatt och på sociala medier.

3. Gör din webbplats mobilvänlig

Förra säsongen gjordes cirka 30 % av alla onlineköp från mobilen. Så om du vill maximera din vinst från den här kanalen måste du göra din e-handelswebbplats mobilvänlig.

För att göra det behöver du:

  • Design för mobilskärmarna (upplösningen varierar mellan 320 px till 400 px tvärsöver; surfplattor är 480 px till 800 px tvärsöver när de hålls som en bok och 1280 px i diameter när de hålls som en tv)
  • Skapa en separat mobilwebbplats (detta innebär att även visa olika HTML-filer)
  • Ersätt bilder med CSS3-filer (de laddas snabbare)
  • Dela innehåll mellan flera sidor

4. Merförsäljning & Korsförsäljning

Merförsäljning och korsförsäljning är bra strategier för att öka dina intäkter året runt, men de är ännu mer effektiva under semesterperioden.

Det är då människor naturligt lossnar och de är lätta villiga och övertygade om att spendera mer pengar.

Kan du sälja en bättre modell till dina kunder? Vad sägs om en annan vara som är relevant för vad de än köper?

Se till att alltid merförsälja en produkt som kostar 60 % eller mindre än originalet för att maximera försäljningen du kan få. Annars kan du irritera folk och de kan besluta att avbryta sina beställningar.

5. Använd Scarcity

När det finns ett begränsat antal produkter tillgängliga måste du agera snabbt om du vill skaffa en. Speciellt under semesterperioden när kunderna vet att alla andra handlar.

Detta tvingar dem att agera nu istället för att fördröja sitt beslut.

För att använda det korrekt, visa helt enkelt antalet artiklar som finns kvar på din produktsida.

Tänk på att detta måste vara ett lågt antal för att knappheten ska fungera. Annars kommer detta inte att tvinga människor att vidta åtgärder.

6. Skicka e-postmeddelanden om beteendeinriktning

E-post är en av de bästa kanalerna du kan använda för att konvertera och avsluta fler försäljningar.

Självklart ska du inte skicka samma reklammeddelanden till alla eftersom de inte kommer att konvertera lika bra.

Du måste förstå din publik och skicka dem personliga erbjudanden baserat på deras intressen och beteende online.

Du kan använda GetResponses autosvarare att skapa och skicka automatiserad massage baserat på öppna, klick, slutföra transaktioner, kontaktregistreringar, etc.

7. Ta itu med övergiven kundvagn

Om du inte har en strategi för att hantera att kundvagnen överges, skulle du förlora majoriteten av dina intäkter under semesterperioden.

Enligt Baymard Institute 67,44% av kundvagnarna överges på nätet.

För att minska detta antal för din e-handelswebbplats föreslår vi att du lägger till en uppföljningssekvens av e-postmeddelanden för att påminna dina potentiella kunder om att komma tillbaka och avsluta sin beställning.

Vi föreslår att du läser mega guide för att minska varukorgen övergiven av VWO.

8. Marknadsför produkter på sociala medier

Enligt en nyligen genomförd MarketLive-undersökning kommer sociala medier att stå för hälften av semestershopparna den här säsongen. Så om du ignorerar den här kanalen går du miste om enorma möjligheter att maximera dina intäkter i år.

Se till att du delar dina mest populära produkter med din publik på sociala medier, schemalägg betalda annonser och gör snabba erbjudanden.

Att ha speciella dagliga erbjudanden kommer att utlösa brist och brådska i publiken och de kommer att tvingas fråga om de vill få specialerbjudandet.

9. Optimera för hastighet

Hälften av webbanvändarna är villiga vänta inte mer än 2 sekunder på att en webbplats ska laddas innan du lämnar den.

Människor har ännu mindre tålamod under semestern, så om du misslyckas med att göra din webbplats snabb att ladda skulle du förlora många kunder.

Enligt Amazon kan en sekunds fördröjning minska dina konverteringsfrekvenser med 7%.

För att undvika det, se till att:

  • Optimera dina bilder för din webbplats för snabbhet
  • Använd PageSpeed ​​Insights för att hitta problem med din webbplats och åtgärda dem
  • Använd CDN för snabbare leverans
  • Begränsa och undvik omdirigeringar
  • Minimera CSS och JavaScript

10. Anpassa innehållet

Vet du att 74 % av kunderna är frustrerade eftersom innehållet de ser på webbplatser inte har något att göra med deras intressen?

Det beror helt enkelt på att dessa webbplatser aldrig förstått kraften i innehållsanpassning och hur man gör det rätt för sina besökare.

Ditt bästa alternativ är att använda Handelsvetenskaper. Det är ett av de mest sofistikerade verktygen som finns när det kommer till innehållsanpassning och det är speciellt skapat för e-handelsföretag.

Du kan segmentera och rikta in dig på dina kunder baserat på deras plats, webbhistorik, trafikkällor, använda sökord, etc.

Du kan rikta in dig på dessa besökare med personliga meddelanden, erbjudanden, meddelanden, e-postmeddelanden, etc.

11. Erbjudande Free Frakt

Att ta betalt för frakt är den främsta anledningen till att människor överger kundvagnarna. Detta orsakar friktion som får dem att tänka om om de verkligen vill ha produkten eller inte.

Studier visar istället att när man erbjuder free fraktfolk är faktiskt redo att köpa fler saker. 60 % är redo att lägga till fler saker i kundvagnen för att kvalificera sig för det.

80 % av människorna är till och med villiga att vänta mer än 2 dagar om frakten är det free. Vilket gör det till nästa punkt.

Användbart inlägg : Guide till innehållsmarknadsföring för e-handel

12. Tillhandahåll premium fraktalternativ

Under semestern (och inte bara) vill många lägga vantarna på sina beställningar så snart som möjligt.

Naturligtvis kommer det ibland att kosta dig mycket att leverera samma dag eller nästa dag så du kan inte riktigt erbjuda det för free till kunder. Men du kan ta betalt för det.

Ge alternativet för en standard free frakt men också ge dina kunder en premiumfrakt för leverans samma dag eller nästa dag.

På så sätt kan de som vill få tag på sina produkter snarast och andra som inte vill betala kan vänta några dagar.

Användbart inlägg : E-handel Traffic Woes? Tillgripa dessa tekniker

Sammanfattningsvis

Ge inte upp din marknadsföring när semesterperioden är slut.

Faktum är att detta är ögonblicket då alla andra kommer att bli lugna och det kommer att vara en fantastisk möjlighet för dig att lysa upp med några fantastiska erbjudanden och erbjudanden.

Använd tipsen från det här inlägget så ser du skillnaden.

Hur planerar du att öka din e-handelsförsäljning under och efter semesterperioden? Låt oss veta i kommentarerna nedan.