12 frågor att ställa innan du bygger en mobilapp

0 Shares

I en rapport från Go-Globe spenderar folk 52 procent av sin tid på en mobilapp. Medan mobilappar ger ett annat sätt att interagera med din kund är att skapa en som verkligen är nödvändig för ditt företag? Nedan ger 12 företagare från YEC praktiska råd som du kan använda för att avgöra om en app krävs för att driva ditt företag framåt.

Hur hjälper det dina kunder?

Jag ställer alltid mina kunder följande frågor när de inte är säkra på om deras företag behöver en mobilapp: Skulle en app ta med nya kunder eller hjälpa befintliga kunder, skulle det bidra till att öka den interna produktiviteten, skulle det hjälpa konkurrensen, skulle jag bli bra ROI? Om svaret på någon av dessa frågor är ”ja” bör du bygga en app för ditt företag.

– Piyush Jain från SIMpalm

Var handlar din publik och forskning?

Om din publik använder sin telefon för att undersöka, handla vad du erbjuder eller behöver ta del av det du erbjuder när du är på språng, måste du skaffa en mobilapp för att underlätta dessa uppgifter för dina kunder. Speciellt om du tar en betalning från dem, borde du verkligen få en mobilapp.

– John Rampton från Kalender

Vad är sammanhanget med användning?

Tänk på användarens ”sammanhang”. De är troligtvis på språng och letar efter omedelbar information / handling och har inte tid för komplicerade flerstegsupplevelser. Om ditt företag kan spela med dessa kontextuella ledtrådar kan en app vara till hjälp. Om ditt företag emellertid inte kan ge ett enkelt och omedelbart värde är en mobilapp sannolikt inte det bästa verktyget för att interagera med kunderna.

– Ross Beyeler från Tillväxt Spark

Finns det en nisch för det?

Med miljontals tillgängliga appar och skapas varje år blir konsumenterna trötta på att ha en app för allt. Innan du investerar i en app, överväga om den här appen kommer att ge betydande unik funktionalitet. Finns det andra appar där ute som gör något liknande? Skulle du ha en bättre version av din webbplats? Se till att det finns en nisch för din app!

– Marcela De Vivo från Briljans

Kommer det att ge mervärde till kundupplevelsen?

Även om det kan vara snyggt att ha det, om det inte riktigt tillför värde för kunden på ett sätt som exciterar dem, är det inte nödvändigt. Till exempel, om du är i ett företag där konceptet on-demand är varmt, kan du överväga att lägga till en app för att få mobilitetsfunktionen till processen. Om du tror att dina kunder kan lockas med lojalitetsprogram och kuponger fungerar en app bra.

– Murray Newlands of Seende

Så här bygger du iOS-appar på en vecka

Vem är appen för?

De bästa apparna glädjer användarna och ger deras professionella eller sociala liv. Några av de värsta apparna finns enbart för att tjäna företagets intressen. Fråga dig själv: Vill du ha en app för att “öka engagemanget”, bombardera användare med reklamaviseringar eller skörda deras data? Eller vill du ha en app för att du kan se den verkliga nyttan för dess framtida användare?

– Vik Patel från Framtida värd

Kommer det att ge ett nytt verktyg?

Börja med användbarhetstestning av din mobilwebbplats för att se om en app ger värde till dina mest lojala kunder. Varumärken med upprepade kunder som gör mycket specifika repetitiva uppgifter på en mobilwebbplats kan dra nytta av att skapa en sömlös appupplevelse med önskade push-aviseringar, butiker i butik, anpassade erbjudanden, påminnelser och profilhantering.

– Dan Golden av BFO (hittas online)

Kan det hanteras via webben?

Som VD för ett programvaruföretag hör jag denna fråga ofta. Tack och lov är filtret enkelt – kan det du behöver hanteras via en webbplats? Spara i så fall din investering i en app. Att besöka en webbplats är enkelt, men trögheten att söka i en appbutik, ladda ner och sedan faktiskt öppna och använda en app är så hög att det sällan lönar sig.

– Jeff Jahn från DynamiX

Kommer mobilappen att ge avkastning?

Att utveckla en inbyggd mobilapp kan bli dyrt beroende på funktionalitet. Det finns dock många kostnadseffektiva lösningar som gör att du kan skapa en app utan att bryta banken. Mobilappar är ett utmärkt sätt att öka kundengagemang och lojalitet. Med tiden kommer den ökade kundengagemanget och lojaliteten att översättas till en ökning av intäkterna.

– Duran Inci från Optimum7

Hur man enkelt bygger Android-appar från repor

Har någon bett dig att skapa en mobilapp?

Frågor som ditt team måste tänka på när det gäller kunder inkluderar: Berättade de att de försökte hitta dig i App Store och kunde inte? Har de klagat på din mobilupplevelse eller brist på sådan? Vilken forskning har du gjort för att ta reda på hur dina kunder tycker om dessa frågor?

– Ismael Wrixen från FE International

Kommer det att öka din försäljning?

Vi hade en e-handelsklient som framgångsrikt konverterade cirka 1,5 procent av sina besökare till betalande kunder som gjorde minst ett köp. För att avgöra om företaget behöver en mobilapp eller inte testade vi marknaden med en enkel minimibärbar produkt och såg konverteringsfrekvensen fördubblas. När du frågar dig själv krävs en mobilapp för ditt företag, bygg en prototyp och testa resultaten med din användarbas.

– Andrey Kudievskiy från Bränneri

Kommer det att bli lättare för kunderna?

Den största skillnaden mellan att vara på en telefon och att vara på en bärbar dator är skärmstorleken. Om ditt företag är beroende av bilder och kunder behöver se vissa detaljer innan de fattar ett beslut kommer en mobilapp inte att användas mycket. Fråga dig själv om ditt företag kräver många subjektiva beslut i kundens slut. I så fall gör inte en mobilapp. Om inte, varför inte prova det?

– Adam Mendler från Veloz-gruppen

Hitta fler verktyg för att bygga en mobilapp på TechCo

Svaren ovan tillhandahålls av medlemmar i Young Entrepreneur Council (YEC), en inbjudningsorganisation som består av världens mest lovande unga entreprenörer. I samarbete med Citi lanserade YEC nyligen BusinessCollective, ett gratis virtuellt mentorprogram som hjälper miljontals företagare att starta och växa företag.

0 Shares