11 sÀtt att sÀlja snabbare och stÀnga större affÀrer

0 Shares

11 sÀtt att sÀlja snabbare och stÀnga större affÀrer

Alla företag kan ha en bra produkt, men det Àr svÄrt att hitta företag med bra mÀnniskor att sÀlja den produkten. Och som vi alla vet spelar sÀljarna en viktig roll i köparens resa. Engagerande innehÄll och en stark marknadsföringstaktik hjÀlper potentiella kunder att fÄ initialt intresse, men sÀljare utbildar potentiella kunder ytterligare för att driva dem mot ett köp.

Det finns mĂ„nga sĂ€ljstrategier för att hjĂ€lpa sĂ€ljare att förbĂ€ttra sina sĂ€ljfĂ€rdigheter, men mĂ„nga sĂ€ljare söker efter det enda sĂ€ttet att förĂ€ndra sĂ€ljprocessen och skapa otaliga affĂ€rer. Vi har bra och dĂ„liga nyheter. Det Ă€r ett tveeggat svĂ€rd. “EnvĂ€gen” finns inte. Det finns ingen magisk formel som gör att du kan sĂ€lja oĂ€ndliga produkter i snabb hastighet för en hög prislapp. Lyckligtvis finns det dock nĂ„gra strategier att tĂ€nka pĂ„ som hjĂ€lper ditt sĂ€ljteam att gĂ„ snabbare genom cykeln och avsluta större affĂ€rer.

11 sÀtt att sÀlja snabbare och stÀnga större affÀrer

1. TÀnk pÄ försÀljning ur ett rapporteringsperspektiv

Om du Àr i försÀljning, kom ihÄg att rapportering Àr din vÀn. Precis som marknadsföringstratten har sex steg, har möjlighetsfasen i en försÀljningscykel sex steg. En bra sÀljare anvÀnder rapportering för att upptÀcka luckorna i sin försÀljningsprocess, precis som du skulle göra om du analyserade luckor i din marknadsföringstratt. Om du kan peka ut var flaskhalsarna finns i din försÀljningsprocess, kommer du att kunna anpassa dig dÀrefter och pÄskynda köpprocessen. Om du till exempel mÀrker att din bedömnings-/demoprocess har en vÀndning pÄ tre till fyra dagar, kan du titta pÄ andra alternativ som bara skulle ta en eller tvÄ dagar att slutföra för att förkorta din försÀljningsprocess.

2. Utnyttja historiska data

Att titta tillbaka pÄ dina data kommer att ge dig en bÀttre förstÄelse för vilka sÀljtaktiker som har fungerat för dig tidigare och vilka som inte har gjort det. Du kommer ocksÄ att kunna analysera trender, sÄsom den genomsnittliga lÀngden pÄ sÀljcykeln eller den genomsnittliga affÀrens storlek för företag som liknar det du arbetar med nu.

3. Prognos

Även om det Ă€r viktigt att se tillbaka pĂ„ dina tidigare försĂ€ljningsdata, Ă€r det ocksĂ„ viktigt att se till att du ser framĂ„t. Prognoser spelar en viktig roll i den strategiska aspekten av försĂ€ljning. Att förutsĂ€ga realistiska slutdatum för prospekt i pipeline Ă€r ett bra sĂ€tt för sĂ€ljare att prioritera affĂ€rer. Det lĂ„ter dem avgöra vilka möjligheter som behöver omedelbar uppmĂ€rksamhet och vilka som inte Ă€r lika brĂ„dskande.

tillvÀxt-diagram-varför-ny-ras-1-331706-redigerad

4. LÀgg inte alla dina Àgg i en korg

Om du arbetar inom försÀljning Àr det förmodligen ingen chock för dig att det Àr ett fÀlt fyllt med oförutsÀgbarhet. Det Àr ett av de jobb dÀr vissa mÄnader Àr riktigt bra och andra mÄnader Àr riktigt dÄliga. Det Àr dÀrför det Àr sÄ viktigt att inte lÀgga all din energi pÄ en affÀr, hur fantastiskt det Àn kan vara. Du bör konsekvent mata din pipeline och arbeta för att generera nya leads. Nya möjligheter Àr lika viktiga som befintliga möjligheter. Din vinstfrekvens Àr en bra indikator pÄ hur du bör hantera din pipeline. Till exempel, om du vet att din vinstgrad Àr 33 %, sÄ vet du ocksÄ att 66 % av dina möjligheter kommer att gÄ förlorade. Detta innebÀr att för att balansera ditt förhÄllande effektivt mÄste du fortsÀtta att ta in fler möjligheter.

5. Identifiera din prospekts roll i köpprocessen

Ett av de största problemen som sÀljare möter nÀr det kommer till att en affÀr gÄr i stÄ Àr att komma för lÄngt in i processen med fel person. De flesta försÀljningsmöjligheter börjar med mÀstaren, eller personen som arbetar för beslutsfattaren, som en huvudsaklig kontaktpunkt. Till exempel kan du börja arbeta med en chef som ser vÀrdet i din produkt, men det faktiska köpbeslutet kommer frÄn C-suiten. Det skulle vara ett slöseri med tid och anstrÀngning att gÄ hela vÀgen genom sÀljcykeln för att ta reda pÄ att den faktiska beslutsfattaren inte Àr intresserad av din produkt. Det Àr dÀrför du bör prioritera att fÄ beslutsfattaren involverad i köpprocessen sÄ tidigt som möjligt. Detta kommer att hjÀlpa till att driva försÀljningen snabbare, eller spara tid för andra möjligheter om den beslutsfattaren inte Àr intresserad.

6. Vet att inte alla försÀljningsmöjligheter skapas lika

En bra sÀljare vet att alla försÀljningsmöjligheter inte skapas lika. De ska prioriteras utifrÄn vÀrde. Vissa affÀrer kan ha en mer brÄdskande tidsram eller kan ge mer pengar Àn andra. Det Àr viktigt att inse detta och bygga din försÀljningsstrategi kring idén att anstrÀnga sig mer för affÀrer med högre prioritet.

7. Vet att inte alla företag Àr skapade lika

Precis som alla möjligheter inte skapas lika, sÄ Àr inte alla företag det heller. NÀr du arbetar med potentiella kunder, se till att ta hÀnsyn till sammansÀttningen av deras företag och deras köparpersonlighet. Ett mindre företag med en till tvÄ personer involverade i beslutsprocessen kommer sannolikt att ha en kortare försÀljningscykel Àn ett större företag med sju till Ätta personer involverade i beslutsprocessen. Detta Àr nÄgot att tÀnka pÄ nÀr du arbetar med dina affÀrer och förutser dina sista datum.

8. KĂ€nna till dina styrkor och svagheter

Varje sÀljare har olika styrkor och svagheter nÀr det kommer till försÀljning. Ett bra sÀtt att identifiera dem Àr att gÄ tillbaka till dina historiska data och se vilka typer av affÀrer du har slutit tidigare. Den hÀr aktiviteten hjÀlper dig att skilja mellan de typer av affÀrer du utmÀrker dig med och de typer av affÀrer du kÀmpar med. Om det finns nÄgon annan i ditt sÀljteam som utmÀrker sig i en typ av affÀr du kÀmpar med, var inte rÀdd för att utnyttja dem för att fÄ hjÀlp.

9. Var kreativ med din sÀljprocess

Teknik förknippad med CRM-programvara har kommit lÄngt under de senaste Ären och hjÀlper sÀljare att utnyttja sin kreativitet. Till exempel har det nya personliga videoverktyget haft en drastisk inverkan pÄ försÀljningsutbytet; det ger potentiella kunder mÀnsklig interaktion under det första försÀljningskonversationen. Social selling Àr ett annat verktyg som har varit framgÄngsrikt för sÀljare. Att följa potentiella kunder pÄ sociala nÀtverk som LinkedIn och dela innehÄll Àr en utmÀrkt strategi för att utöka ditt nÀtverk och kontaktbas.

Ny ras blir Vidyard Partner 1-600084-redigerad

10. Var alltid hjÀlpsam

Det fanns en dag nĂ€r syftet med försĂ€ljningen var att övertyga nĂ„gon att köpa din produkt. Nu handlar det inte lĂ€ngre om att övertyga mĂ€nniskor om varför de ska köpa din produkt, utan istĂ€llet att utbilda mĂ€nniskor om hur din produkt kan hjĂ€lpa dem att lösa ett problem. SĂ€ljare brukade leva efter mottot “Alltid vara nĂ€ra”, men har övergĂ„tt till ett nytt motto, “Alltid vara hjĂ€lpsam”. Att utbilda din prospekt om hur din produkt kan lösa deras problem hjĂ€lper dig att ingjuta förtroende och trovĂ€rdighet.

11. FörsÀljning sover aldrig

En av de viktigaste sakerna att komma ihÄg nÀr man arbetar i en sÀljmiljö Àr att försÀljningen aldrig sover. Du kan införliva mÄnga taktiker i din försÀljningsstrategi men i slutet av dagen kan du avsluta affÀrer sÄ hÄrt och snabbt som du Àr villig att arbeta med dem. Det kan innebÀra att du tar dig tid att skicka ett uppföljande e-postmeddelande klockan 20.00 eller stannar en timme eller tvÄ extra i slutet av dagen för ett telefonsamtal. FörsÀljning krÀver anstrÀngning. Om du Àr villig att lÀgga ner arbetet kommer resultaten att följa.

Key Takeaway

Det kanske inte finns nĂ„gon hemlighet att helt förĂ€ndra försĂ€ljningsprocessen, men det finns sĂ€tt du kan förbĂ€ttra dina avslutande fĂ€rdigheter för att generera mer intĂ€kter för ditt företag. Med försĂ€ljning Ă€r det viktigt att komma ihĂ„g att varje prospekt du arbetar med kommer att vara annorlunda. Även om vi har försett dig med nĂ„gra allmĂ€nna försĂ€ljningstips, kan du behöva justera dem beroende pĂ„ din specifika prospekt.

Det Àr ocksÄ viktigt att komma ihÄg att avslutande av kunder aldrig bör vara slutet pÄ din försÀljningscykel. NÀr vi gÄr in i marknadsföringssvÀnghjulets era, sprÀng inte dina potentiella kunder sÄ snart de blir kunder. Oavsett om det Àr att checka in om deras produkt eller tjÀnst, eller be om att fÄ demonstrera en ny funktion, bör du alltid vara ute efter att inleda en ny konversation med din potentiella kund (nu kund). Med alla dessa tips i Ätanke kommer du att vara pÄ vÀg att sÀlja snabbare och avsluta större affÀrer.

0 Shares