10 tjänster för att rädda dig från förhalning

10 tjänster för att rädda dig från förhalning

Blir du distraherad av sociala medier, budbärare eller ändlös webbsurfning när du arbetar eller studerar? Vi har valt ut 10 tjänster som hjälper dig att fokusera på de saker som betyder något.

Internet

Frihet

Kostnad: $10 till $18

Att bara stänga av ditt wifi eller dra ur kontakten på din dator är ineffektivt – du kan alltid göra tvärtom om du inte har viljestyrkan. Freedoms Internetblockerare inaktiverar alla nätverksanslutningar och säkerställer att inget distraherar dig från ditt arbete eller studier under en viss tid. Det enda sättet att få tillbaka \iInternet är att starta om din dator. Ett alternativ är att använda Webtrate, en liknande tjänst (tillgänglig på Windows och Mac OS) för cirka $8.

Självkontroll

Kosta: Free

Om du behöver internet för jobbet men har svårt att motstå frestelsen att surfa på Facebook ett ögonblick, prova att använda en webbplatsblockerare. Du måste ange resurserna som distraherar dig i SelfControl och ställa in en period under vilken du inte kan komma åt dem. Varken omstart av datorn eller avinstallation av programmet hjälper till att avblockera webbplatserna. Det finns mindre drastiska alternativ: SprintWork (för Windows), Focus (för Mac OS), Anti-Social (för Windows och Mac OS). Om även dessa inte hjälper dig att klara av dina studier, föreslår vi att du vänder dig till uppsatstjänster online för att få ett bra betyg.

Produktivitet Uggla

Kosta: Free

“Hej, jag är Produktivitetsugglan. Jag ger dig några sekunder att besöka en webbplats och stänger sedan fliken”, skrämmer tillägget Productivity Owl den nya användaren. Ugglan låter dig bara spendera så mycket tid du vill på godkända webbplatser. Listan över tillåtna och förbjudna webbplatser kan konfigureras manuellt. Du kan också välja de dagar och timmar då ugglan inte kommer att blockera dig från att komma åt några webbplatser. Analoger till Productivity Owl är tilläggen Nanny (för Google Chrome) och LeechBlock (för Mozilla Firefox): de föreslår också att ställa in tidsintervall under vilka webbplatser kommer att vara tillgängliga eller blockerade.

StayFocusd

Kosta: Free

Det här tillägget fungerar som en omtänksam förälder: StayFocusd kommer att begränsa din tid på distraherande webbplatser till några timmar eller minuter om dagen. Vill du inte spendera mer än en timme om dagen på Twitter? Låt StayFocusd veta det och programvaran kommer att stänga av åtkomsten till webbplatsen när tiden går ut.

E-post

Skicka från Gmail

Kosta: Free

En förlängning hjälper dig att inte bli distraherad av att titta på din inkommande e-post. När Skicka från Gmail är installerat ser du en knapp i din webbläsare som ser ut som en kuvertpost. Plugin-programmet är tänkt att användas för att snabbt generera ett utgående e-postmeddelande med en länk till viktig information på webben – klicka bara på knappen när den önskade webbadressen visas i din webbläsare, så visas ett nytt e-postfönster med den önskade länken i en textfält. Du kan bli smart och använda tillägget i alla situationer där du behöver skriva ett brådskande e-postmeddelande och inte vill gå in i din inkorg – det finns en fara att fastna och leta runt i din inkorg. Radera helt enkelt länken som visas i textinmatningsfältet.

Rulla ut mig

Kosta: Free

Det måste vara frustrerande att behöva bli av med en miljon e-postmeddelanden i din inkorg. Unroll Me upptäcker automatiskt de vanligaste e-postmeddelandena och erbjudanden om att avsluta prenumerationen på dem. Du behöver inte bry dig om att söka efter frasen “Klicka här om du inte vill få våra nyhetsbrev längre.”

Program

Kall kalkon

Kostnad: $14,99

Den grundläggande versionen av Cold Turkey kan fungera som en webbplatsblockerare, och mot en extra avgift kommer den att begränsa åtkomsten till alla program du markerar som distraherande: Skype, PhotoBooth och andra tidsätare kommer att kontrolleras.

Du kan också ange tidsintervall för blockering av program. Det enda sättet att ångra begränsningarna är att starta om datorn.

FocusWriter

Kosta: Free

Behöver du snabbt skriva ett långt brev till en investerare? Denna textredigerare låter dig inte bli distraherad: den fungerar bara i helskärmsläge och blockerar alla popup-meddelanden.

För smartphones

Skog

Kosta: Free på Google Play Butik

Du har redan blockerat alla webbplatser och program på din dator, men din smartphone piper fortfarande och skickar push-meddelanden: du har retweetats, ditt inlägg har delats, någon lämnade en kommentar på sociala nätverk. Forest-appen hjälper till att bli av med frestelser: efter att du praktiskt taget grävt ner ett frö i jorden, går en timer och ett träd börjar växa på skärmen. Om du försöker starta en annan app inom de närmaste 30 minuterna kommer trädet att dö. Du kan trycka på “Surrender”-knappen, men detta kommer fortfarande inte att rädda trädet från att dö.

Fokuslås

Kosta: Free

Denna tjänst är mer flexibel än Forest, även om den inte erbjuder någon gamification. Du kan välja vissa applikationer och perioder då det inte kommer att vara tillgängligt i Focus Lock. Till exempel kan du efter en halvtimmes fokuslås gå in i appen i fem minuter och sedan blir den otillgänglig igen. Du kommer inte att kunna låsa upp applikationen efter detta, bara omstart av telefonen hjälper.

Relaterade Artiklar

Back to top button