10 tips för din B2B-strategi för sociala medier

0 Shares

Q3 Blog Images (1) kopia

Marknadsföring på sociala medier (både betald och organisk) är inte längre en väg som kan ignoreras. Den digitala miljön i dagens samhälle innebär att alla som hoppas kunna tävla har skapat profiler på de bästa sociala plattformarna. Att inte hittas på någon (eller alla) plattformar kan sätta en buckla i förtroendet. Därför är det upp till dig att införliva sociala medier i din inkommande marknadsföringsstrategi.

Men B2B-marknadsföraren kommer att ha otroligt andra mål för att mäta sin sociala mediestrategi än den traditionella B2C-marknadsföraren för sociala medier. Medan vissa B2C-företag enkelt kan sälja sina produkter via sociala medier, kommer de flesta B2B-marknadsförare inte att kunna dra en prospekt hela vägen ner i tratten till ett köpbeslut med enbart sociala medier. Istället använder de flesta B2B-marknadsförare dessa plattformar för att distribuera, marknadsföra och återanvända befintligt innehåll. Detta hjälper till att vårda befintliga leads i tratten eller för att få nya leads.

Med dessa mål i åtanke, här är tio tips för att bygga din B2B-strategi för sociala medier på några av de bästa plattformarna:

Facebook

En betoning på betald reklam från Facebook har verkligen haft en inverkan på den organiska räckvidden för ditt varumärkes inlägg, och användarnas förtroende för inlägg överlag. Denna ytterligare konkurrens ökar sedan kostnaderna för din betalda annons, vilket minskar din ROI och gör det svårare att bevisa att dina marknadsföringsinsatser är värdefulla. Så hur bryter du igenom låg organisk räckvidd utan att behöva betala en extra räkning?

1. Video är din vän

Det borde inte komma som en överraskning att detta kommer att vara ett gemensamt tema på alla sociala medieplattformar, men video är en fantastisk del av inkommande marknadsföringsinnehåll för att öka räckvidden och engagemanget hos dina följare. Naturligtvis vill du inte dela ditt timslånga webbseminarium på Facebook. Men att skära ner det till ett 30-sekunders utdrag och länka till hela sessionen räcker för att fånga användarnas ögon när de rullar och locka dem att klicka över till din webbplats för hela upplevelsen.

2. Gå live

En annan användning av video är Facebooks Live-funktion. Facebook Live låter dig livestreama videoinnehåll till ditt flöde där följare kan interagera med dig direkt under sändningen. Du kan införliva Live i din befintliga Facebook-strategi genom att vara värd för liveevenemang: håll en Q&A-session med en teammedlem och svara på publikens frågor om ett avancerat ämne, eller använd det för att utöka din räckvidd när du deltar i en konferens eller ett roligt evenemang.

3. Blanda det med funktionerna

Facebook-inlägg kan vara mer än bara text och bild. Du kan checka in på en plats, lägga till en känsla eller aktivitet och skapa en omröstning – allt detta kommer att hjälpa till att utöka din räckvidd och lägga till ett roligt, mänskligt element till ditt varumärke.

Twitter

I andra änden av spektrumet finns Twitter, där den organiska räckvidden ibland kan vara lägre enbart på grund av att volymen innehåll ständigt delas på plattformen. Men med ökat inlägg kommer också ökad interaktion. Det är mycket lättare att få sitt innehåll delat och spridit på Twitter, men det är också mycket lättare att gå vilse i bruset.

4. Var snabb med dragningen

När någon hittar ditt företag och interagerar med dina inlägg, se till att returnera engagemanget så snart du kan. Den här besökaren hittade dig i ett hav av annat innehåll, så låt dem inte glömma dig och gå vidare till din konkurrent. Visserligen kommer besökaren inte alltid att passa ditt företag, men det reflekterar ändå bra på dig om du engagerar dig snabbt.

5. Låt inte viktigt innehåll begravas

Med ett mycket robust inläggsschema skjuts dina värdefulla tweets hela tiden till botten av ditt Twitter-flöde. Genom att fästa en viktig tweet högst upp i ditt flöde säkerställer du att nya besökare på din sida ser den och förlänger livslängden för en viktig eller framgångsrik tweet.

6. Kraften i GIF

Du bör också använda gifs eller video för att bryta upp strömmen av stationärt innehåll. Dina följare bläddrar igenom hundratals tweets! Få din att sticka ut med en relaterbar gif eller snabb video för att fånga uppmärksamheten.

LinkedIn

LinkedIn är förmodligen den bästa plattformen för B2B-marknadsförare. Vi föreslår inte att du avstår från alla dina andra konton och enbart fokuserar på detta, men det är den plattform där B2B verkar ha störst framgång. LinkedIn uppmuntrar till delning av professionellt innehåll som tillfälliga användare kan tycka är tråkigt eller otillgängligt på Facebook eller Twitter.

LinkedIn är också en bra plattform att överväga om du funderar på en betald social strategi. Det finns massor av inriktningsalternativ och B2B-vänliga funktioner som gör detta till ett utmärkt alternativ för betalda sociala kampanjer för att komplettera dina organiska.

7. Stick ut med en bild

Eftersom det är en professionell nätverksplattform presterar infografik, diagram och grafer riktigt bra på LinkedIn, delvis för att de sticker ut från det klassiska skrivna innehållet. Den pedagogiska visuella bilden drar in användare och ger trovärdighet åt det tillhörande skriftliga innehållet.

8. Starta konversationer

Sociala medier finns så att människor kan interagera med varandra. Så du bör lägga upp innehåll som uppmuntrar engagemang. Ställ frågor till din publik och tagga andra användare. Dela inte bara länkar i hopp om att driva trafik.

Att engagera sig med användare genom kommentarer, gilla-markeringar och delningar hjälper dig inte bara att bygga en relation med din publik, det kommer också att utöka ditt innehålls räckvidd. När användare interagerar med innehåll på LinkedIn kan deras anslutningar se det och sätta ditt innehåll inför nya målgrupper.

Instagram

För B2B-marknadsförare är Instagram generellt sett mindre ett verktyg för att generera potentiella kunder och mer som en kompletterande plattform. På New Breed tycker vi att Instagram är ett bra sätt att visa upp vår kultur snarare än att generera potentiella kunder. För ett snabbt växande företag är talangförvärv lika viktigt som leadgenerering. Därför marknadsför vi inte vårt vanliga inkommande innehåll på Instagram, utan använder det som ett utrymme för innehåll riktat mot våra nuvarande, framtida och blivande anställda.

9. Visa dem vad du håller på med

Istället för att leta efter potentiella kunder på Instagram visar vi upp vår kultur. Att skapa innehåll av typen “bakom kulisserna” kan räcka långt för att humanisera ditt företag som helhet och bygga upp förtroende och relation med möjliga framtidsutsikter som gör sina läxor på dig.

Att visa upp din kultur hjälper dig inte bara att rekrytera nya lagkamrater; det visar också dina kunder eller potentiella kunder vem du verkligen är – och varför de vill arbeta med dig.

10. Berätta dina historier

Berättelsefunktionen är ett utmärkt sätt att engagera sig med din publik när något improviserat händer som annars inte skulle komma in i dina schemalagda inlägg. Kanske någon äntligen stängde på en ansenlig affär och firade med en rolig vinstdans eller dina kollegor klädde ut sig till Halloween. Dessa ögonblick kanske inte är värda ett vanligt inlägg, men de är perfekta att lägga till i ditt varumärkes Instagram-berättelse för en “bakom kulisserna” in i ditt kontor och din kultur.

Youtube

Jag vet, jag vet, vi sa 10 tips, men här är en bonus för dig: Underskatta inte YouTube. Även om det kanske inte är ditt val, bör det verkligen ha en stödjande roll i din sociala mediestrategi. Video är ett medium som har skjutit i höjden och visar inga tecken på att avta, så det måste vara en del av vilken B2B-strategi som helst. Åtminstone är YouTube ett bra ställe att vara värd för ett bibliotek med dina fullständiga videor, och det är lätt att länka till dem från dina andra sociala medieplattformar.

0 Shares