Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

10 smarta metoder för att engagera & Behåller mobilappanvändare

Visste du att en nyligen genomförd studie antydde att mer än 20 % av apparna bara används en gång och överges därefter?

De flesta smartphoneanvändare har mer än 50 appar på sina telefoner och det är lätt för din app att gå vilse på den mättade och konkurrerande marknaden.

Att bara investera i en app räcker inte; appen måste passa in i företagets övergripande mål samtidigt som den befäster sin varumärkeslojalitet, och den måste backas upp av en stark produkt- och marknadsföringsstrategi.

Det är aldrig lätt att skapa en varaktig kundrelation och varumärkeslojalitet i världen där lojalitet är sällsynt, valmöjligheterna är oändliga och konkurrensen är hård.

Men ju mer du förstår din publik och vikten av att vara uppmärksam på användarupplevelsen, desto lättare blir det för dig att definiera en framgångsrik strategi för mobilappsengagemang.

Så vi bestämde oss för att ge dig 10 smarta tips och metoder som hjälper dig att förstå hur du kan öka användarens engagemang i appen.

1. Säkerställ bra prestanda

Appanvändarnas engagemang blir svårt om du har en dålig app.

Din app prestanda är en avgörande faktor för att skapa eller bryta din relation med din appanvändare. En forskning tyder på att om nya användare stöter på problem kanske de aldrig kommer tillbaka.

För att garantera konvertering från webbläsare till köpare, se till att din app fungerar genom att utvärdera dess laddningstid och se till att upplevelsen är fel och undantag free.

Google kommer att pressa dig tillbaka i SERP om dina appars laddningstid är högre och din avvisningsfrekvens kommer att öka dramatiskt. Allt som är långsammare än 2 sekunder anses vara långsamt i appvärlden. Du kan mäta din sidladdningshastighet med hjälp av detta free verktyg.

Ta dig tid att övervaka din app prestanda och beteende och du kan uppnå detta genom att utnyttja verktyg och rapporter som är lättillgängliga.

2. Första gången användarupplevelse (FTUE) är avgörande

Förstagångsupplevelse är avgörande när det kommer till din mobilappanvändares engagemang.

Det faktum att ett stort antal appar bara används en gång utgör en utmaning för apputvecklarna att göra den första upplevelsen värd besväret.

Den senaste trenden på appmarknaden är att lansera en genomgång eller guidad tur för att introducera appen och visa vad appen har att erbjuda.

Fokus för apputvecklaren bör ligga på enkelhet och intuitiv design, men ibland är det en utmaning att uppnå det. Appar kan också ha överlagringshjälpskärmar för att underlätta förståelsen av appens funktioner och gränssnitt.

eatery_app-011eatery_app-011

Läsvärd :

3. Skapa en enkel och enkel ombordstigningsprocess för nya användare

Inloggningar och kontoskapande är en knepig affär som står för en betydande förlust av förstagångsanvändare.

Men majoriteten av apparna kräver att du skapar en inloggning innan du kan börja använda appen, så att optimera processen är en viktig faktor.

instagram-onboarding-upplevelseinstagram-onboarding-upplevelse

Experimentera med olika inloggningsalternativ som socialt, e-post eller till och med ingen inloggning alls (om möjligt), för att göra processen så snabb och smidig som möjligt.

Apputvecklare bör också experimentera med tidpunkten för att be användaren att skapa en inloggning som kan vara antingen när användaren börjar använda appen eller senare efter x antal användningar.

Utforska : Bästa knep för mobilkonverteringsoptimering

4. Meddelanden i appen

Appmeddelanden levererar din röst till användarna på ett övertygande och målinriktat sätt. Enligt nya uppgifter prenumererar 68 % appanvändare på appmeddelanden och 70 % av dem tycker att dessa meddelanden är värdefulla.

Vi vet att rätt push-meddelanden kan göra fantastiska saker, men vad vi också måste tänka på är att kunderna gillar att ha kontroll.

Det är lätt att glömma att för mycket och otidigt meddelanden lätt kan koppla bort och frustrera användare, så de litar på varumärken som erbjuder flexibiliteten att välja in och bort när som helst.

Du måste förtjäna användarnas förtroende för att kommunicera via appmeddelanden genom att tillhandahålla värdefulla och meningsfulla erbjudanden och möjligheten att avsluta prenumerationen när du vill.

5. Skapa anpassade användarsegment

Ingen gillar att ta emot irrelevant värdelös information och slösa bort sin tid. Leverera riktat, anpassat, rikt innehåll till dina appanvändare baserat på deras beteenden i appen, sammanhang, tid, preferenser eller demografi.

Målgruppssegmentering för mobilappar förbättrar inte bara användarnas engagemang och upplevelse utan hjälper också till att tjäna pengar på sina appar med bättre avkastning på investeringen.

Här är några åtgärder som apputvecklarna kan fokusera på-

    • Använd analyser för att skapa dynamiska, anpassade användarsegment och köra relevanta kampanjer.
    • Filtrera analysrapporter efter segment för att jämföra engagemang och analysera ROI.
    • Spåra hur dina segment utvecklas över en tidsperiod och identifiera högvärdiga användare.

6. Erbjud belöningar att behålla

Undrar du hur man kan öka appengagemang? Detta är ett enkelt tips att följa.

Det som blåste bort oss var det faktum att mer än hälften av användarna laddar ner appar för att få rabatter och få specialrabatter.

Appbelöningar gläder inte bara förstagångsanvändare och ökar nedladdningen utan ökar också varumärkeslojalitet och ökar användarbehållningen.

5515598c5515598c

Om du har användare som inte har kommit tillbaka på ett tag, engagera dem genom att ge bort lämpliga incitament eller skapa ett belöningsbaserat eller lojalitetsprogram.

De flesta engagerande appar gör det ofta för att locka användare.

7. Aktivera social delning och håll dem engagerade

Att aktivera social delning är ett måste i din strategi för appengagemang.

Det är viktigare idag än någonsin att göra din app “delvänlig”. Skapa först en app som till sin natur är social, som marknadsför sig själv när den delas och pratas om.

Aktivera också social delning av varje del av innehållet i en app, det ska vara enkelt att dela eller “gilla” på sociala plattformar som Facebook, Twitter och Google+.

Social_media_marketing_for_apps_-_inbound_for_apps.png-600x346Social_media_marketing_for_apps_-_inbound_for_apps.png-600x346

Att tillåta användare att dela kan få mycket dragkraft om dina användare delar appen eller aktiviteter i appen på sina sociala medier. Spel, fitnessappar, åkdelningar och livsstilsappar blir alltmer andelsvänliga för att få ordets popularitet.

När social delning är lätt blir det en integrerad del av användarna och gör appen mer intressant och engagerande.

Apputvecklare kan också motivera att dela appen för att ta delning till en annan nivå.

Tänk också på att aktivera delning över plattformar, för ju fler desto bättre. Varje socialt medium har sin egen fördel och en annan typ av gemenskap att rikta in sig på.

Användbart inlägg : Nyckelmått för att mäta användarengagemang för e-handelsappar

8. Händelsebaserad automatisering

Det mest lämpade tillfället att interagera med din apppublik är när de genomför ett event i appen.

När du har deras odelade uppmärksamhet, kommer att skicka ytterligare information eller främja ytterligare aktivitet skörda bättre fördelar och skapa bättre användarengagemang.

Det förbättrar användarupplevelsen och dessa kontextuellt relevanta meddelanden driver användarna djupare in i appen. Denna vinnande automatisering är också enkel och snabb att implementera.

Intressant läsning : Hur appmarknadsförare kan öka antalet omvandlingar

9. Använd Mobile Deep Linking

Djuplänkning i mobilapp term betyder att dess URL är likvärdig för mobilappar vilket hjälper till att skicka användare direkt på en specifik sida/skärm i en app när den öppnas för första gången.

djuplänkningdjuplänkning

Detta förbättrar användarupplevelsen, sparar värdefull tid och engagerar användaren.

Som den här e-handelsappen tar användaren direkt till produkten de vill köpa, snarare än att slösa tid på att navigera genom innehåll.

10. Lyssna på dina användare

Den viktigaste engagemangsstrategin är att lyssna på din publik.

När du lyssnar på dina användare engagerar du inte bara användarna, utan du har bättre chans att förbättra appbutikens betyg och arbeta med värdefull feedback för att åtgärda ogillar.

Undersökningen är klarUndersökningen är klar

Engagerande appar gör detta genom att skicka enkäter från Net Promoter Score (NPS) till sin publik och avgöra hur troligt det är att de rekommenderar appen till en vän.

Användare med hög NPS är dina bästa “promotorer” medan användare med låg poäng är dina “belackare”. Din strategi för att förbättra engagemanget nu bör vara att utnyttja dina promotorer för att förbättra dina betyg.

Och engagera dina belackare för att fånga insikter för framtida förbättringar och förbättringar.

Läsvärd : Hur man använder Admob för att marknadsföra din app

Slutsats

Det finns ingen säker formel för hur man engagerar användare i appen. Du måste noggrant analysera vad som fungerar bäst för din app och optimera din marknadsföringsstrategi och insatser därefter.

Du kan följa dessa tio tips. Dessa har bevisats gång på gång för att förbättra din app för att få lojalitet och glädja kunder.