Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

10 skäl till varför människor överger din app

Cirka 95 % av alla mobilappar är övergivna och för alltid bortglömda. I de flesta fall sker detta inom den första månaden.

Orsakerna till detta kan vara många – från dålig användarupplevelse, användbarhet, brist på förtroende, etc. I det här inlägget har vi samlat de 10 vanligaste för att hjälpa dig att förhindra dem och sluta tappa kunder.

Här är anledningen till att folk överger din app:

De har inte byggt för vana att använda din app

2-bild2-bild

Tänk bara på – om folk faktiskt har skapat vanan att använda din app – kommer de inte att överge. Det kommer faktiskt att vara svårt för dem att motstå och sluta använda det.

Tänk på appar som Facebook till exempel. Hur svårt är det för människor att motstå att titta på sin telefon när de ser ett nytt meddelande från en vän? Eller när de ser nästa stora affär för BlackFriday från Walmart?

Naturligtvis skulle folk behöva tid för att vänja sig vid att använda din app och det kommer inte att hända från dag 1.

Det finns dock några saker du kan göra för att säkerställa en högre chans att människor blir beroende av din app.

Tillfredsställ användaren första gången han besöker din appFörstå vad han vill hitta och hjälp honom att göra det. Annars är chansen stor att han inte kommer tillbaka snart.

Placera din app som det snabbaste och enklaste sättet att hitta en produktkategori. Tänk AirBnb – det bästa sättet att hitta lägenheter för korttidsvistelser runt om i världen.

Designa ett anpassat pipljud för din push-avisering. På det sättet varje gång folk hör det, skulle de veta att de har fått ett meddelande från din app.

Din app är inte användbar och lätt att använda alls

3-bild3-bild

En av de största anledningarna till att människor överger en app är för att den inte är utformad för att möta deras problem eller behov på ett snabbare sätt.

Om någon behöver lägga för mycket tid på att hitta det han letar efter kommer han oftast inte tillbaka snart.

De största anledningarna till att detta händer är att utvecklarna av appen inte spenderade tid på att förstå hur användaren vill använda din app.

Hur vill han forska fram produkter? Vill han bara hitta dem och spara dem till senare? Eller har han behov av att köpa just nu?

Nästa steg är att köra användbarhetstester för att förstå hur folk faktiskt vill använda din app.

Det bästa sättet att designa appar som är användbara för din publik är att först förstå dem.

Schemalägg intervjuer med användare och ställ frågor till dem för att förstå deras syfte och mål. Kombinera detta med data från dina analysverktyg för att bättre förstå deras beteende.

Människor har aldrig köpt något från dig

mobil-shopping3mobil-shopping3

Tänk på vad som hände första gången folk laddade ner och installerade din app. Använde de verkligen det för att köpa något av dig? Eller inte?

Om de inte gjorde det, är chansen stor att de inte kommer tillbaka igen. Om de bestämde sig för att köpa och de var nöjda med sitt köp, skulle de vara mycket mer benägna att komma tillbaka.

Det finns några saker som säkerställer att folk köper från din app första gången de installerar den. Ett av de bästa sätten att göra det är att ge dem ett rabattalternativ för deras första köp på en vara som du vet att de vill köpa.

Du påminner aldrig användare om din app

remissderremissder

Har du någonsin tänkt på att folk inte kommer ihåg vilka appar de har installerat på sina telefoner?

Aj?! Så anledningen till att de inte kommer tillbaka till din app kan helt enkelt bero på att de har glömt det.

Det bästa sättet att hantera detta problem är naturligtvis helt enkelt att regelbundet påminna din publik om att din app finns och hur den kan hjälpa dem att uppnå sina mål.

Det bästa sättet att göra det är:

 • Använd push-meddelanden
 • Omdirigera din mobiltrafik till din app
 • Inkludera banners på din webbplats för att ladda ner din app
 • Inkludera länkar till din app i ditt nyhetsbrev
 • Nämn din app i alla former av marknadsföringskanaler: reklam, broschyrer, etc.

Du skickar inte om din mobiltrafik till din app

walwal

Den här är stor – många användare kan fortfarande komma åt din mobilwebbplats även om de har installerat din app. För att ge dem en bättre upplevelse kan du också försöka omdirigera dem till att använda din app.

För det kan du använda en anpassad mobilsida eller en popup-banner för att ladda ner appen som Walmart.

Läsvärd : Hur du optimerar din app för Google Sök

Din app kraschar alldeles för ofta

appapp

En enkel krasch i din app kan bryta en försäljning. Användaren kan enkelt välja att inte köpa efter eftersom det är för mycket ansträngning att logga in och avsluta beställningen.

Om din app kraschar regelbundet riskerar du att förlora en kund för alltid. Se till att du övervakar din app för problem och be alltid användaren att skicka rapporter till dig så att du kan åtgärda problemen så snart som möjligt.

För att förhindra dig själv från detta enkla fokus på kvalitetssäkring innan du publicerar appen i första hand. Naturligtvis är detta inte en garanti för att problem inte kommer upp senare men kommer att minimera risken.

Det andra du kan göra är att själv övervaka appar för fel och krascher. Du kan använda API BaaS för att samla in data om detta och visa det i grafisk form i adminportalen.

Med hjälp av dessa diagram i portalen kan du spåra trender i din app prestanda och tillämpa korrigeringar och prestandaförbättringar när behov uppstår.

För en detaljerad guide kolla blogginlägget Övervakning av appfel och krascher.

Utforska : Bästa mobilappar för e-handel

Du skickar för många push-meddelanden

66

Att vara irriterande är en annan anledning till varför användare kan överväga att lämna din app. Det här fallet är ännu värre eftersom folk inte bara glömmer bort dig. De tycker helt enkelt inte om dig för att du stör dem för ofta.

Detta skapar en negativ association med ditt varumärke som kan vara riktigt svårt att fixa. Det är därför det bästa sättet att hantera detta problem helt enkelt är att använda sunt förnuft och att veta hur ofta man ska kommunicera med sina kunder.

Hur ofta du skickar push-meddelanden kan variera beroende på vilken typ av kampanjer du kör och vilka produkter du säljer.

Till exempel:

Om du säljer elektronik är det vettigt att folk inte köper bärbara datorer varje vecka så det är ingen idé att slå dem flera gånger i veckan. Men om du säljer pizza och du vet att folk äter varje dag så att du kan slå dem flera gånger i veckan.

Om du kör en kampanj för Black Friday eller Cyber ​​Monday är det också klokt att slå upp folk oftare eftersom de är mer benägna att spendera mer pengar under semestern.

Säkerhetsproblem

Studien visar det minst 80 % av mobilapparna har säkerhets- och integritetsproblem. Vilket innebär att människor har en poäng att leva i en konstant rädsla för att deras data kan bli stulen när som helst.

Dina användare måste veta att de kan lita på dig med ditt kreditkortsnummer och att deras data är säkrad och skyddad. Även rykten om att din data inte är säkrad eller läckt kan ha en mycket negativ inverkan på din app prestanda och försäljning.

De flesta är inte heller utvecklare så de har helt enkelt ingen aning om vad en app verkligen kan göra. Vi kan helt enkelt dela in mobilappars riskabla beteenden i fyra kategorier:

 • Få åtkomst till användarkontakterna på en smartphone
 • Åtkomst till användarens kalenderinformation
 • Samla eller bestämma användarens plats och spåra hans rörelser
 • Att vidarebefordra någon eller all denna information till annonsnätverk eller analysföretag

Det första steget för att få folk att lita på dig är att säga att du inte kommer att göra något av ovanstående. Du måste också ge dem rätt säkerhetsbricka för att visa dem att deras data verkligen är skyddade med ett säkerhetsprotokoll.

Dålig utcheckning

En bra kassaprocess kommer inte bara att öka dina chanser att göra försäljning utan kommer också att få folk tillbaka till din app. De skulle veta att det är superenkelt att köpa från din webbplats.

För en bra kassa, se till att:

 • Inkludera endast virala fält från utcheckningsprocessen
 • Tillåt utcheckning som gäst
 • Dra nytta av mobila UI-element
 • Ta bort distraktioner
 • Visa framstegen
 • Ge säkerhetsgarantier
 • Använd betrodda tjänster som Google Wallet, PayPal och Amazon för att slutföra köp
 • Kom ihåg användarens kreditkort från hans senaste köp

Människor byter smartphones

Det finns lite du kan göra om en person bara bestämmer sig för att byta telefon och glömmer att installera om din app.

Vanligtvis om någon köper en ny telefon från samma märke efter att han loggat in med sin profil kommer hans appar att laddas ner automatiskt. Men om han bestämde sig för att byta från ett märke till ett annat är situationen lite annorlunda.

Ett av de bästa sätten är att marknadsföra till den användaren igen och påminna honom om att ladda ner appen igen.

Du kan göra det från din webbplats, i ditt nyhetsbrev via e-post, etc. Vanligtvis kommer de flesta användare som blir påminda om din app att ladda ner och installera den igen.

Intressant inlägg : Hur e-handelsappmarknadsförare kan öka antalet omvandlingar

Sammanfattningsvis

Att användare överger din app kan allvarligt skada ditt företag och din försäljning. Folk som glömmer bort dig är helt enkelt ett resultat av dålig marknadsföring som du snabbt kan lösa genom att använda tipsen från det här inlägget.

Hur många av dina användare överger din e-handelsapp? Vet du orsaken? Låt oss veta i kommentarerna nedan.