Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

10 sätt att tjäna pengar på distans under en pandemi som videoredigerare

Med det ökade behovet av spelningar och framsteg inom tekniken blev kraven på videoinnehåll i marknadsföring högre än någonsin. Detta gav också upphov till att fler intresserade sig för videoredigering. Allt eftersom jobbet fortskrider konverterar många videoredigerare till frilansande individer och ställer in sig på sina egna villkor för att utföra sina jobb.

Vem är en videoredigerare?

Videoredigerare använder film, ljud och grafik för att berätta en historia. De utvecklar manus, skapar storyboards, producerar och redigerar videor för olika plattformar, skapar grafik, animationer, ljudeffekter och sound bites. De förvandlar råmaterial som tagits av en fotograf eller videograf till en fängslande historia.

Få upp till $100 000 studielån för din master i USA eller Kanada – se om du är kvalificerad


Här är Steg för att tjäna pengar på distans som videoredigerare

 1. Använd frilansplattformar

Många digitala plattformar fungerar fortfarande utan att känna effekten av den pandemisituation som hela världen står inför. Med produktion av mer innehåll på en daglig basis, finns det ett behov av fler videoredigeringsjobb för att ge innehållet en pricken över i:et. Upwork, Mandy.com, Fiverr.com och andra frilansplattformar är platser där du lätt kan hitta jobb.

 1. Handledning online

Sociala medieplattformar tjänar olika syften för olika individer. Människor använder dem för att bara få kontakt med andra och hänga med i det senaste. Vissa använder dem som utbildningsplatser eller plattformar för att vässa sina färdigheter. Vissa använder dem för att annonsera och sälja sina produkter eller tjänster. Ändå använder andra dem för att tjäna pengar samtidigt som de lär folk vad de kan.

Denna pandemiperiod är så många människor villiga att lära sig nya färdigheter istället för att bara sitta hemma. Eftersom det finns så många onlinetutorials kan du fortfarande ha din marknadsandel genom att lära ut det du kan bäst och lägga till några nivåer av kreativitet och professionalism för att göra din klass unik. Skillshare är en betal-för-titta-undervisningsplattform där läraren publicerar kurser med videor och sedan undervisar eleverna.

3. Redigera video och ladda upp dem på YouTube

YouTube är nu en mycket viktig plattform dit människor går för att söka i olika videoinnehåll för att lära sig eller lindra stressen. Även om det kan ta tid att bygga upp en stark tittarskara, med konsekvens och övertygande innehåll, kan du uppnå ditt mål. För att dina handledningar ska ha en starkare grund kommer det också att vara en fantastisk möjlighet att utnyttja YouTube.

4. Bli certifierad

Även om ditt certifikat kanske inte gör jobbet åt dig, kommer det att vara ett bra reklamverktyg för dig. Vissa kunder kommer gärna att anställa dig när de vet att du är en certifierad professionell.

5. Samarbeta

Samarbete är ett av sätten som proffs tjänar pengar på nuförtiden, såväl som att upprätthålla relationer. Du kan redigera projekt för vissa människor som har mycket arbete och tjäna lite pengar på det. Detta kommer också att hjälpa till att finjustera dina färdigheter om du fortfarande är en elev.

6. Ha en hemsida där du kan visa upp ditt arbete

Med en webbplats kan du skicka länkar till dina tidigare utförda jobb till dina potentiella kunder som skulle kunna göra ett urval från många alternativ. Då kan dina jobb tala för dig bättre om du är mycket skicklig.

7. Har en fildelningstjänst som är väldigt praktisk

Google Drive, Box.com, Nimia.com och så vidare är mycket viktiga för dig som frilansande videoredigerare. Ändå måste foton, grafik och relevanta filer som snabbt kan delas med producenterna sparas för att säkerställa att du inte blev besviken vid ett tillfälle.

8. Ta kontakt med dina befintliga kunder

Vet hur du kan behålla dina kunder genom effektiv kundservice. Om det har tagit lite tid sedan några av dem kontaktade dig senast, kan det vara din egen tid att göra det. Börja med att vara vänlig och till och med erbjuda dig att göra lite arbete free för dem.

9. Lägg upp ditt CV på LinkedIn eller andra plattformar

Vissa människor kommer definitivt att gå igenom din profil. Även om de kanske inte behöver dig kan de känna någon som behöver dina tjänster.

10. Anslut dig till företag som behöver videoredigerare

Att vara frilansare har gett dig makten att vara din egen chef och du kanske inte vill avstå från myndigheten. Men du måste tjäna lite pengar. Du kan ansöka om att arbeta på deltid för att få tid för dina privata kunder. Om du är väldigt bra på det du gör, kommer du att ha turen att se företag som skulle vilja göra dig till en del av sitt team. Sanningen är att många organisationer kanske inte vill anställa en full personal på grund av de rigorösa processer som är involverade i att anställa en ny hand.

Bli en frilansande videoredigerare

Det kan säkert vara skrämmande att lämna ett stabilt, betalande jobb för en frilansares osäkra, potentiellt stressiga liv. För dem som fortfarande har idén om att lämna ett betalt jobb för att arbeta på egen hand, har du ett bättre alternativ att utforska din värld. Du måste dock göra ett steg först. För att du ska kunna göra ett steg behöver du massor av mod för att kliva ut och hämta din sista lönecheck, samtidigt som du vinkar adjö till lönerna.

Så vi vill gå vägen med dig och vägleda dig i stegen för att bli en frilansande videoredigerare och hur du balanserar under övergången. Du kommer också att kunna skala igenom ditt företag om du följer dessa steg.

 1. Omfamna modet att lämna ditt lönejobb: Du kommer att behöva mycket mod för att ta det här babysteget. Det räcker inte bara att säga till sig själv att man säger upp sig. Du kommer att möta skrämmande ögonblick som bara mod skulle hjälpa dig att övervinna. Beslutet att ta det första steget kommer inte att bli lätt, därför kommer du att behöva tillräckligt med fart för att sluta.
 2. Se till att du har den ekonomiska förmågan att kunna flytta: Du bör kunna spara lite pengar som skulle bära dig genom några månader när du fortfarande tar fart. Se till att du inte helt lämnar ditt betalda jobb om du inte har byggt upp någon relation med vissa kunder. Bygg i huvudsak en kundbas för att ha en ekonomisk bas att falla tillbaka till.
 3. Bygg upp din kundbas: Det är möjligt att inte ha byggt upp en övertygande kundbas innan du säger upp dig från ditt betalda jobb. Du kan göra det nu genom att utöka dina befintliga kunder eller bygga en ny genom att utforska din community, både online och offline. Dessutom kan öka din mångsidighet och prova nya färdigheter hjälpa dig att ge dig mer grund att börja.
 4. Du kan offra för att göra vilket jobb som helst: Vid den inledande tiden kanske det inte finns någon tillströmning av jobb, men när du blir bättre på det du gör måste du göra val mellan jobb du gör för skojs skull och de du gör för att få inkomst. Du kan också tacka nej till jobb som kanske inte tilltalar dig.
 5. Var mer kreativ: Ditt videojobb har så många sätt att det kan hjälpa dig tjäna pengar. Du kan söka efter mer kreativa idéer och upptäcka hur andra blir bättre med kreativitet.
 6. Bygg ett system: Som frilansande videoredigerare kommer du sannolikt att träffa många kunder när du går vägen till toppen. Med tiden kan din kundbas växa utöver vad du personligen kan hantera. Du måste börja fundera på sätt att bygga ett system, så att du kan bli samordnad samtidigt som du tillfredsställer dina kunder. Tilldela en tid för både tekniska och administrativa uppgifter och se till att du balanserar ekvationen. Glöm inte att tänka på ditt personliga liv också.
 7. Lägg ut några jobb på entreprenad: Det finns tillfällen när dina kunder kan vara för mycket då du kan hantera. Det är det som förknippas med att bygga ett bra system. Alla delar av ditt företag som du inte kan hantera för tillfället bör läggas ut på entreprenad för att inte göra dina kunder besvikna. Se dessutom till att personen du lägger ut på entreprenad är pålitlig.

Efter att ha gått igenom stegen för att bli en frilansande videoredigerare kommer det att vara av stor vikt att veta hur man tjänar pengar på dina kunskaper under en pandemiperiod. I tider av pandemi finns det ett behov av fler videoredigerare som ett resultat av att fler och fler företag vänder sig till online för bättre synlighet och varumärkespositionering. Det krävs bara några överväganden för att tjäna pengar på distans som videoredigerare.

Färdigheter och kunskaper om en videoredigerare

Du kommer att behöva ha sådana färdigheter som följande för att dominera branschen.

 • Redigeringsförmåga med gedigen kunskap och erfarenhet av redigering av programvara och utrustning.
 • Kommunikationsfärdigheter. Du kommer säkerligen att arbeta med andra proffs som journalister, författare, producenter, regissörer och till och med kunder. Din förmåga att kommunicera effektivt är mycket nödvändig.
 • Du ska ha kunskap om visuella och ljudeffekter. Detta hjälper dig att förbättra videon du arbetar med.
 • God kunskap om produktionsprocessen. du bör inte begränsas till att bara redigera videor, att känna till andra aspekter av jobbet är en extra fördel.
 • Du ska kunna använda video och musik för att berätta en historia, samt tolka idéer skickligt.
 • God tidshantering och samarbetsförmåga är också mycket viktigt.

Roller för en videoredigerare

Videoredigerare har till uppgift att ha färdigheter och förmåga att redigera och sätta ihop inspelade råmaterial till en lämplig färdig produkt som är redo att användas. De ska kunna producera foton och videor som ett sätt att kommunicera ett företags och individs budskap med hjälp av onlineplattformar.

Material som ska användas för att utföra din uppgift som videoredigerare inkluderar kameramaterial, dialog, grafik, ljudeffekter samt specialeffekter.

Karriärer tillgängliga för en videoredigerare

Videoredigerare kan fungera som:

 • Redaktör för tv-studio
 • Filmredigerare
 • Senior videoredigerare
 • Sändnings- och ljudtekniker
 • Multimediakonstnär och animatör m.m.

Att vara videoredigerare har så många fördelar. Under pandemins tid har du ingen ursäkt för att sitta hemma och förhoppningsvis vänta på att låsningen ska vara över innan du gör något kreativt som också skulle ge inkomst. Vässa dina kunskaper och börja arbeta.