Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

10 sätt att förbli produktiv när du arbetar hemifrån

Att arbeta hemifrån kan vara en svår fas för en att anpassa sig till, särskilt när du är van vid att arbeta på ett kontor tidigare. Alla som arbetar på distans eller hemifrån ställs alltid med frågorna om hur, när och var man ska arbeta. Eftersom du arbetar hemifrån måste du också hantera och skapa gränser mellan ditt arbete och ditt privatliv, vilket inte alltid är lätt. Om du jobbar hemifrån för första gången, oavsett om du på grund av den globala pandemin, precis har fått ett jobb som kräver att du arbetar på distans eller eftersom vissa företag ändrar sitt arbetsschema till distansbaserade jobb, då skulle du behöva arbeta från hem en framgång för att du ska kunna fortsätta på ditt jobb och vara produktiv.

Det är ett känt faktum att de flesta av de framgångsrika människorna idag alla hade denna erfarenhet av att arbeta hemifrån och de har strävat efter att göra det till en framgång i slutet av dagen. När du behöver arbeta hemifrån kan du bara skapa din nya kontorsyta i ditt hem där du kan få den optimala koncentrationen för att göra ditt arbete mycket bra utan hinder. Företag håller verkligen på med trenden, och de flesta av dem skapar möjligheten att ha flexibiliteten att arbeta hemifrån. Undersökningar som utförts och hittats om att arbeta hemifrån är att det förbättrar den anställdes produktivitet, minskar stressen vid pendling, förbättrar arbetarnas arbete och personliga liv, vilket skapar en balans och främjar också en bättre mental hälsa hos den anställde.

Få upp till $100 000 studielån för din master i USA eller Kanada – se om du är kvalificerad


Här är ‘10 sätt att förbli produktiv när du arbetar hemifrån

Att arbeta hemifrån kan innebära många problem och utmaningar samtidigt som att förbli produktiv är en annan enorm fas att övervinna om du vill behålla ditt jobb medan du stannar hemma men framför allt leta efter idéer och sätt att förbli produktiv på ditt jobb och sedan välj det som fungerar bäst för dig och få det att hända. Du kan lära dig av dina kollegor på jobbet och ta reda på vilka metoder de använder eller andra stödjande gemenskapsmedlemmar som arbetar på distans. Vi har försökt hitta sätt att förbli produktiv och arbeta hemifrån här åt dig och de beskrivs nedan:

 1. Skapa ett dedikerat kontorsutrymme: om du arbetar hemifrån kanske du inte får den miljö du är van vid på jobbet men du kan alltid skapa ett utrymme för ditt jobb i ditt hus. Ett kontorsutrymme som kommer att inrättas med ditt skrivbord, stol, dator och annan nödvändig utrustning du använder för ditt jobb.
 2. Håll alltid regelbundna arbetstider: Att arbeta på distans kan ibland vara svårt, speciellt när det har med timing att göra. Så om du behöver göra ditt jobb ordentligt måste du sätta upp tydliga riktlinjer och schema för att du ska fungera bra. Lär dig att upprätthålla en balans mellan ditt arbete och ditt privatliv, skapa tid för ditt jobb som du skulle göra om du inte arbetar hemifrån. Du kan likaväl använda dig av tidsspårning så att du kan hålla dig till ditt schema och inte slappar av.
 3. Ta raster: om du arbetar hemifrån med ett företag, känna till företagets regler och policy och skapa tid för dina pauser och använd dem. Om du är egen företagare kan du också skapa tid för dig själv mellan ditt jobb och vila. Att ta dina pauser fullt ut, hjälper dig att hålla dig produktiv och kommer inte att göra att du blir för trött under hela dagen på jobbet. Under denna period kan du även ta din lunch, mellanmål eller bara vila lite.
 4. Lämna ditt hem: när du arbetar hemifrån vänjer du dig vid miljön och du kommer sällan att se dig själv utanför ditt hus. Därför kan du välja att ta en lång promenad ibland utanför ditt hem eller ta ditt arbete med dig till ett café eller en park där du kan njuta av miljön och få frisk luft. Du kan också slappna av i benet och röra dig fritt innan du återvänder hem. Alla dessa är bra sätt att hålla sig frisk och på så sätt är du också produktiv.
 5. Fråga efter det du behöver: Om du är anställd av ett företag och arbetar hemifrån måste du be om all nödvändig utrustning som; laptop eller stationär, skrivare, tangentbord, mus, papper och annat du behöver innan du börjar jobba och när du är slut i lager för jobbet, kontakta ditt företag omgående för att fylla på, det finns alltid en budget för dessa saker. Om du också är egenföretagare, samla ihop allt du behöver innan arbetet börjar så att du inte hamnar mitt emellan när du jobbar med saker eller att din utrustning inte fungerar som den ska.
 6. Delta i virtuella möten: Närhelst möten arrangeras av ditt företag, sträva efter att vara en del av det eftersom detta är det enda sättet att hålla dig uppdaterad om de senaste händelserna från ditt företag. Ställ frågor och svara på några också, tala alltid ut och bli hörd på dessa möten. När ditt företag eller organisation är värd för möten, affärsevenemang och teambuilding-evenemang gör det inte till en valfri sak eller väntar på att någon ska bjuda in dig till evenemanget, var proaktiv.
 7. Ta sjukdagar: människokroppen är benägen att bli sjuk av stress och för mycket arbetsbelastning så när du inte mår för bra, be om sjukskrivning. Att jobba hemifrån betyder inte att du inte ska ta sjukdagar när du är i behov av det. Tänk på att ibland är det bäst att vila och bli bättre så att du kan göra ditt jobb bättre och vara mer produktiv på lång sikt.
 8. Var inte för hård mot dig själv: även om det tar allvar och fokuserar för en att vara aktiv på ett fungerande hemmakontor så ska du inte vara för hård mot dig själv och sluta med att bli sjuk eller tappa fokus och då kommer ditt jobb att lida. Om du behöver ta lediga dagar och koppla av eller åka på semester bör du definitivt göra det och inte överanstränga dig. Även om du är frilansare eller egen företagare kan du alltid göra detsamma, det är det enda sättet du kan hålla dig produktiv.
 9. Sätt regler med de människor du bor med: om du är en familjeman eller kvinna med barn, då vet du att det inte kommer att vara en lätt väg att arbeta hemifrån. Därför måste du sätta några grundläggande regler så att din familj och personer du bor hos inte stör ditt jobb. Om du blandar arbete och privattid tillsammans, skulle produktiviteten i ditt arbete bli lidande, så lär dig att skapa tydliga regler och följa dem.
 10. Avsluta din dag: när du börjar din arbetsdag så bör du också avsluta den. Skapa samma rutin för ditt arbete. Det kan helt enkelt innebära att du stänger av din dator för att markera slutet på din arbetsdag, eller så kan du ställa in ett larm för att signalera att arbetet är slut. På vilket sätt du än väljer att göra detta, gör det konsekvent för att markera slutet på din arbetstid.

10 fördelar med att arbeta hemifrån

Att arbeta på distans har många fördelar som du kan njuta av att göra det. Några av dessa fördelar beskrivs nedan:

 • Du sparar pengar som skulle ha använts för att pendla till jobbet eller för att köpa bensin till din bil. Du sparar också pengar som du kunde ha använt för att äta ute eller köpa mellanmål om du hade varit på jobbet.
 • Du sparar också tid och energi som du skulle ha använt för att ta dig till jobbet varje dag och gå hem igen. Trafiken skulle också minska eftersom fler människor är hemma och gör sina jobb.
 • Som frilansare eller om du är egen företagare kan du arbeta i en mer flexibel miljö och schema. Även om du arbetar med ett företag kan även dina kontorstider vara flexibla och du får mer tid att koppla av.
 • För dem som är vana vid att dela kontor eller arbetsyta med andra kollegor, kan du få en personlig arbetsyta genom att arbeta hemifrån.
 • Ditt kontor kan vara var som helst och du kan också arbeta när som helst. Du kan gå till en park eller ett café bara med din bärbara dator och internetuppkoppling och fortfarande göra ditt arbete mycket bra.
 • Ditt val av outfits för att arbeta ifrågasätts inte eftersom du kan klä dig bekvämt hemma och arbeta bra. Du kan bära pyjamas eller bara ta på dig en skjorta, bara något som inte är formellt som när du går till ett kontor.
 • Om du är egen företagare eller frilansare kan du välja kontorstid och när du vill arbeta.
 • Produktiviteten ökar. Att arbeta på distans förbättrar din produktivitet och du får anstränga dig mer för ditt jobb eftersom du inte är på en kontorsmiljö och inte behöver oroa dig för trafik när du kommer tillbaka från jobbet eller tvätten.

Generellt sett kan det vara en så stor utmaning att arbeta hemifrån och att försöka vara effektiv i att göra sitt jobb bra kan också vara en stor uppgift eftersom det alltid finns många distraktioner, särskilt när du är en familjeman eller kvinna med barn. Även om med alla dessa kamper och distraktioner, har arbete hemifrån många positiva fördelar och världens situation med avseende på den globala pandemin har gjort att fler människor, organisationer och företag förlitar sig på att arbeta hemifrån.

Det finns många sätt att få dig att arbeta produktivt från vilken plats som helst och prestanda är viktigare än närvaro. Lär dig därför om sätten att förbli produktiv och arbeta med dem.