Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

10 saker att veta om iPhone 5 iOS 9.1-uppdateringen

För två veckor sedan släppte Apple en iPhone 5 iOS 9.1-uppdatering som ger korrigeringar och nya funktioner till sitt tidigare flaggskepp. När vi går in i november vill vi ta en titt på de viktigaste sakerna som ägarna behöver veta nu om iPhone 5 iOS 9.1-versionen.

I september bekräftade Apple den första stora uppdateringen av sitt helt nya iOS 9-operativsystem. Företaget rullade inte ut den röda mattan för iOS 9.1. Istället bekräftade den sin ankomst med en release i sina betaprogram för utvecklare och allmänheten.

I oktober, efter flera veckors testning, rullade Apple ut iOS 9.1-uppdateringen till iPhone 5 och dess andra iOS 9-drivna enheter. Som förväntat ger uppdateringen massor av förändringar i Apples nya operativsystem för mobila enheter.

iPhone-4s-iOS-8.4-8

iOS 9.1 levereras med 150 nya emojis för iPhone 5-tangentbordet, massor av buggfixar för iOS 9-problem och förbättringar för några av Apples mest populära applikationer. De gör iOS 9.1-uppdateringen värdig din uppmärksamhet.

Vi har använt iPhone 5 iOS 9.1-uppdateringen i två veckor nu och idag vill vi titta närmare på vad vi har lärt oss om iOS 9.1-uppdateringens prestanda, om dess problem och dess potentiella efterträdare som kallas iOS 9.2.

Om du fortfarande är på staketet om du vill ha iOS 9.1 eller inte, kommer det att hjälpa. Denna sammanfattning hjälper också de av er som redan har installerat Apples första stora uppgradering för iOS 9. Tänk på alla dessa när vi drar oss bort från iPhone 5 iOS 9.1-versionen.

iPhone 5 iOS 9.1 Uppdatera två veckor senare

iPhone 5 iOS 9.1 Uppdatera två veckor senare

Jag har använt iPhone 5 iOS 9.1-uppdateringen i två veckor och programvaran fortsätter att fungera bra på den telefon jag köpte ända tillbaka 2012.

Fram till iOS 9.1-utgåvan hade jag upplevt hemska fördröjningsproblem på min iPhone 5. Mappar öppnas långsamt. Kontrollcentret skulle fördröjas. Och användargränssnittet skulle ofta sakta ner och hoppa över. Det var extremt irriterande.

iOS 9.1 är inte perfekt men det är 10 gånger bättre än många av de uppdateringar som kom före den. Appar öppnar fortfarande långsamt men allt annat känns mycket, mycket snabbare. Det är en komplett 180 för en telefon som jag trodde att jag skulle återställa fabriken och sälja.

Om du använder en äldre version av iOS 9 och har problem rekommenderar jag uppdateringen av iOS 9.1. Om du använder något äldre än iOS 9, vill du vara extremt försiktig. iOS 9.1 är den bästa iOS 9-uppdateringen men den har potential att orsaka problem. Jag gillar iOS 9 nu när jag har iOS 9.1 ombord.