10 saker att göra innan Nexus Android 5.1 Lollipop Update

0 Shares

Googles tillkännagav äntligen sin Android 5.1 Lollipop-uppdatering för Nexus-smartphones och surfplattor och kommer idag att fungera som den officiella starten på Android 5.1-släppdatumet. Med detta i åtanke vill vi ta en titt på några saker som vi tycker att Nexus-användare bör göra före deras senaste Lollipop-uppgradering. Dessa tips riktar sig till icke-kraftanvändare och de som funderar på att installera Android 5.0 Lollipop-uppdateringen för första gången.

I november drev Google ut sitt ursprungliga Android 5.0 Lollipop-operativsystem. Uppdateringen förde nya funktioner till Nexus 5, Nexus 4, Nexus 7 och Nexus 10-användare och det hjälpte oss att sätta Nexus 6 och Nexus 9 i rampljuset. Android 5.0 Lollipop gav också ett antal Nexus Lollipop-problem till användare, problem som Google har försökt lösa.

Under veckorna efter den första lanseringen av Android 5.0 Lollipop rullade Google ut två Lollipop bug fix-uppdateringar som syftar till att hantera dessa problem. Den första var Android 5.0.1 Lollipop, en uppdatering som fram till idag var den senaste versionen för många enheter inklusive Nexus 5. Den andra, Android 5.0.2 Lollipop, en uppdatering som var begränsad till några få enheter.

Släppdatumet för Nexus Android 5.1 finns här.

Släppdatumet för Nexus Android 5.1 finns här.

För några veckor sedan bekräftade Google ankomsten av en ny Android 5.1 Lollipop-uppdatering innan den skrubbar sin existens från sin webbplats. Uppdateringen kom till Android One-enheter i några olika regioner men fram till idag pratade Google inte om det. Idag pratar Google om Android 5.1 Lollipop för Nexus-enheter.

Nexus Android 5.1 Lollipop-utgåvan är äntligen här och enligt Google kommer det att ge några nya funktioner till bordet inklusive “stöd för flera SIM-kort, enhetsskydd och HD-röst på kompatibla telefoner.” Tack vare ett antal läckor vet vi att det finns mycket mer med Android 5.1 Lollipop-uppdateringen.

Med en Nexus Android 5.1 Lollipop-uppdatering nu här är det just nu den perfekta tiden att göra dina sista förberedelser inför släppet. Här vill vi berätta om några saker du bör göra inför Googles nästa stora Android 5.0 Lollipop-uppdatering. Dessa tips för pre-release hjälper Nexus-användare och de kommer att vara till nytta om Google beslutar att lansera fler Android 5.1-baserade uppdateringar i framtiden.

Undersök Android 5.0 Lollipop

Om du äger en Nexus-smartphone eller surfplatta och på något sätt har undvikit Android 5.0 Lollipop är det här en bra tid att bekanta sig med uppdateringens funktioner. Android 5.0 Lollipop är helt annorlunda än Android 4.4 KitKat och du vill inte bli blind.

Vi har granskat Android 5.0 Lollipop-uppdateringen redan flera gånger och den feedbacken hjälper dig att komma igång. Vi rekommenderar också att du tittar på bildspelet nedan. Detta bildspel jämför KitKat-uppdateringen med Lollipop-uppdateringen och den gör dig redo för de ändringar du kommer att stöta på om du går direkt från Android 4.4 KitKat till Android 5.1 Lollipop.

Android 5.0 vs Android 4.4 Walkthrough: Nyheter i Lollipop

Android 5.0 vs Android 4.4 – Låsskärm

Android 5.0 vs Android 4.4 - Låsskärm

Med Android 5.0 Lollipop har Google förbättrat låsskärmen något. Det finns nu en genväg till uppringaren genom att svepa från vänster till höger, och aviseringar är mer användbara och interaktiva. Visas direkt på låsskärmen, de kan svepas bort, glida nedåt för att expandera eller dubbelklicka för att omedelbart låsa upp direkt i den appen eller meddelandet. Allt är enkelt och smidigt, och vi har fortfarande albumskärmar i helskärm på låsskärmen medan vi spelar musik.

Snabbgenvägar och förbättrade meddelanden kommer att vara till nytta för alla användare.

Det här kan verka som överdrivet men vi rekommenderar detta steg till de av er som anser er nybörjare. Om du går in i Android 5.1-utgåvan utan någon aning om Android 5.0 Lollipop som helhet, kommer du att gå vilse och frustrerad. Gör dina läxor innan de släpps och du bör komma ut ur Android 5.1 släppdatum mycket bättre.

Titta in i Android 5.1 Lollipop

Om du redan använder Android 5.0 Lollipop och känner till dess funktioner behöver du antagligen inte en Android 5.0-uppdatering. Vad du bör göra om du inte redan har gjort det är att kolla in några av de funktioner som borde finnas ombord på Android 5.1 Lollipop-uppdateringen. Det här är inte bara din standarduppdatering för bug fix. Det medför några andra förändringar tillsammans med det.

Vår senaste Android 5.1 Lollipop-sammanfattning beskriver många av de funktioner och ändringar som borde finnas ombord uppdateringen. Google har ännu inte släppt en fullständig ändringslogg men vi förväntar oss en samling förbättringar och korrigeringar som bör förbättra programvaran. Om du inte känner till dessa, bli bekant eftersom du kan upptäcka några ändringar i funktioner som du använder mycket.

Forskning Lollipop Problems & Fixes

Just nu, före din lansering av Android 5.1, är det en perfekt tid att djupt dyka in i Android 5.0-problemen som för närvarande påverkar Nexus-användare. Android 5.0 levererade ett antal problem till Nexus smartphones och surfplattor. Och medan Android 5.0.1 och Android 5.0.2 Lollipop fixade några av dessa problem kunde de inte fixa dem alla.

Om du tittar på den nuvarande situationen med Android 5.0-problem kommer du att vänja dig vid de vanliga problemen som påverkar Nexus-användare på Android 5.0, Android 5.0.1 och Android 5.0.2. Detta hjälper dig att hantera sticket om problem dyker upp på din enhet efter Android 5.1 Lollipop-uppgraderingen. Android 5.1 ger korrigeringar men det kan också ge problem. Android-uppdateringar gör alltid.

Vi har beskrivit några potentiella korrigeringar för några av de vanligaste Android 5.0 Lollipop-problemen men du vill bekanta dig med så många problem och korrigeringar som möjligt innan du installerar Android 5.1. Våra korrigeringar är en bra utgångspunkt, men du kommer definitivt att vilja peka runt.

Bli bekant med sidladdning

Vi rekommenderar att du tittar på den manuella uppdateringsprocessen (även känd som sideloading) före Nexus Android 5.1 Lollipop-utgåvan. När Android 5.1 OTA startar, kommer någon att hitta rätt filer som lurar på Googles skärare. Och när det väl händer kommer du att kunna installera Android 5.1-uppdateringen innan Googles långsamma rörliga över-luft-utrullning. Det är en trevlig fördel för de av er som är otåliga.

Android-4.4.4-Nexus-7-recension

Det kan vara en knepig process och det kan förstöra prestandan på din enhet. Vi rekommenderar inte att du installerar manuellt om du inte känner till processen, så just nu, innan släppet, är det ett bra tillfälle att fastna i processen om du alls är intresserad av att hoppa över OTA-processen.

Den här guiden om hur du installerar Nexus 4 Android 5.0 Lollipop-uppdateringen bör få dig snabbare men det finns många andra resurser där ute som hjälper dig att lära dig mer om sideloading före OTA. Om du inte känner dig bekväm efter att ha tittat bör du vänta på att OTA från Google kommer fram. Det borde komma snart.

Rensa upp din Nexus

Just nu är det också den perfekta tiden att städa upp din Nexus-smartphone eller surfplatta. Detta kommer att vara särskilt viktigt för dig som hoppar till Android 5.0 för första gången. Uppdateringen kräver massor av lagring för att installera och det kommer att utgöra problem för er som har samlat massor av appar och filer genom åren. Nexus-enheter har inte microSD-kortplatser så det är väldigt enkelt att använda ditt interna lagringsutrymme.

Du har antagligen laddat ner applikationer eller musik eller andra filer som du helt enkelt inte använder längre. Nu är det en bra tid att bli av med de applikationer och filer som du inte längre behöver lagra på din interna lagring. Det kommer att bli av med röran och frigöra värdefullt lagringsutrymme på din surfplatta innan Android 5.1 släppdatum för din enhet.

Säkerhetskopiera dina filer

Tack vare molnet och Googles automatiska säkerhetskopieringsfunktioner är de flesta av dina filer förmodligen säkra. Med det sagt kommer du att försäkra dig om att du har säkerhetskopierat alla dina viktiga foton, videor, appdata och mer innan du installerar Android 5.1 Lollipop. Det finns alltid en chans, om än en liten, att något kan förstöras under övergången från Android 4.4 till Android 5.1 eller Android 5.0.1 / Android 5.0.2 till Android 5.1.

Det första du vill göra är att se till att automatisk säkerhetskopiering är aktiverad för dina viktiga filer. För att göra detta, gå till Googles webbplats. Den erbjuder fördjupade handledning för automatisk säkerhetskopiering som säkerställer att dina värdefulla filer lagras säkert innan Android 5.0 släpps. Vi har också några tips som hjälper dig att säkerhetskopiera dina filer ordentligt.

För de flesta användare är Nexus 7 Lollipop-uppdateringen värt att installera.

Det vore också klokt att ta en titt på dina molntjänster från tredje part (om du använder dem) för att säkerställa att dina filer fortfarande säkerhetskopieras. Återigen kan det verka tråkigt men du vet helt enkelt aldrig hur installationsprocessen kommer att fungera. Det är bättre att vara säker än ledsen, särskilt när du tänker på storleken på Android 5.1-uppdateringen.

Ladda din enhet

Du kommer att vilja se till att din enhet är fulladdad eller åtminstone laddad där den inte kommer att slå av dig under installationsprocessen. Den säkraste vägen att ta är att se till att din enhet är minst 50% laddad innan du installerar Android 5.1.

Nedladdnings- och installationsprocessen kommer förmodligen inte att förstöra batteriets livslängd men du vill fortfarande inte riskera att din enhet dör under installationsprocessen. Ladda din Nexus-smartphone eller surfplatta innan du laddar ner och installerar din nya programvara. Det kommer inte att skada.

Uppdatera dina appar

Under månaderna sedan lanseringen av Android 5.0 och dess buggfixare har vi sett ett antal buggfixar och Android 5.0-kompatibilitetsuppdateringar rullas ut till tredjepartsapplikationer. Vi kan inte tala för varje enskild applikation i Google Play Butik, men vi kan berätta att vi genom att uppdatera våra applikationer på våra Nexus-enheter har haft en ganska bra upplevelse med vår appsamling.

Ofta förstör stora programuppdateringar förödelse för tredjepartsapplikationer. Android-utvecklare gör sitt bästa för att lindra dessa problem så snabbt som möjligt, och det bästa sättet du kan hjälpa din egen sak är att installera de senaste buggfixarna. De flesta appar ska fungera efter att du har fått Android 5.1 ombord men om du märker problem kan du försöka installera om eller kontakta utvecklaren.

Kolla in med IT

Om du använder din Nexus-smartphone eller surfplatta för jobbet och du råkar ha en IT-avdelning bör du gå och chatta med dem innan du installerar din Android 5.1 Lollipop-uppdatering.

Nexus6-7

Nexus-användare som använder sin enhet för arbete stöter ofta på problem med företagsprogramvara, Wi-Fi-anslutningar, med Exchange och med andra viktiga arbetsrelaterade funktioner efter installation av Android-uppdateringar. Det händer bokstavligen varje år efter varje Nexus Android-utgåva. Det finns ingen botemedelslösning men det betyder inte att du inte borde vara smart med det.

Det finns en chans att din IT-avdelning kan ha en rekommendation inför Android 5.1-utgåvan. Ofta är det rådet att undvika uppdateringen tills de kan bekräfta att de arbetar med viktiga tjänster.

Om du inte har en IT-avdelning kanske du vill hålla ut tills du kan samla in feedback från medarbetare eller utvecklare.

Kolla in med utvecklare

Om du har installerat anpassad programvara på din Nexus-enhet och är osäker på hur du ska gå vidare vill du komma i kontakt med utvecklarna och Android-communityn innan du installerar Android 5.1 Lollipop-uppdateringen.

Många av de första problemen vi ser kommer från människor som försöker sidladda programvaran och de som kommer från en anpassad version av Android tillbaka till lager. Om du inte har lager och funderar på att ladda ner eller installera Android 5.1 på vägen, håll ett öga på din gemenskap. XDA-utvecklare är en bra resurs om du inte vet vart du ska vända dig.

0 Shares