Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

10 iPad -inställningar för att ändra idag för en bättre upplevelse

När en iPad -köpare får sin underbara iPad mini eller iPad Air hem, kan de så småningom ta sig till iPad -inställningsskärmen och ändra några saker för en bättre upplevelse. Vi ville dela några inställningar som folk vanligtvis inte tänker på.

Innan du fortsätter, anslut iPad till en dator via en Lightening -kabel som följde med iPad, eller en liknande. Slå på iTunes och klicka på iPad, antingen i det övre högra hörnet (som visas nedan) eller längs vänster, om sidofältet är synligt (Se meny, då Visa sidofältet). Välja Säkerhetskopiera nu från iPad -skärmen.

ipad i itunes

Klicka på iPad från den här rullgardinsmenyn om iTunes -sidofältet är dolt.

När du är klar börjar du ändra inställningarna nedan som passar din användning av iPad Air eller iPad mini. I vart och ett av dessa tips måste användaren börja med att öppna appen Inställningar.

Sluta be mig att gå med i Wi-Fi-nätverk

turn of be att gå med i wifi

Använd en iPad tillräckligt länge och den kommer att be om att gå med i närheten Wi-Fi-nätverk. Detta blir irriterande i ett område med ett gäng nätverk.

Om du vill stänga av detta väljer du Wi-Fi längs vänster sida av Inställningar. Hitta Be om att gå med i nätverk och tryck på skjutreglaget. Knacka på den. Försök inte att skjuta den. IPaden slutar fråga efter den här ändringen.

Ändra personligt hotspots namn och lösenord

IMG_0020

Att använda en iPad med LTE som en personlig hotspot kan hålla en användare produktiv eller underhållen när han är hemma eller på kontoret. Det är en bra idé att ge iPad ett namn som är mer identifierbart.

Ändra först namnet i inställningar genom att gå till Allmän. Knacka Handla om och då namn och skriv ett nytt namn.

Ändra sedan Personal Hotspots lösenord i inställningar. Välja Personlig hotspot. Knacka Wi-Fi-lösenord och ange en ny. Gör det minnesvärt, men inte lätt att gissa. Gå tillbaka och slå på hotspot. Anslut som du vill med alla Wi-Fi-nätverk.

Ändra hur meddelanden fungerar

IPads meddelandecenter innehåller en överblick av användbar information. Det dyker upp genom att glida ner från toppen av iPad -skärmkanten. Vissa användare vill dock inte ha allt som Apple innehåller som standard. Följ vår guide för att använda aviseringscentret för att ändra inställningar. Guiden fokuserar på iPhone, men fungerar på samma sätt för iPad med mindre skillnader.

aviseringscenterinställningar

Kom ihåg att stänga av inställningar för appar som inte behöver visas i meddelandefältet.

anmälningscenter

Stäng av Control Center på låsskärmen för säkerhet

Precis som meddelandecentret, ger Control Center användarna användbara kontroller genom att svepa upp från botten av skärmen upp den här gången. Säkerhetsinriktade användare vill stänga av detta på låsskärmen eftersom det låter människor komma åt vissa saker utan iPad -ägarens lösenord.

stäng av kontrollcentralen på låsskärmen

Knacka på Kontrollcenter från det vänstra sidofältet i Inställningar och tryck på det gröna reglaget så att det gröna försvinner. Nu fungerar det inte från låsskärmen.

Det andra alternativet låter användare stänga av det även i en app. Detta kan hjälpa när du spelar ett spel med kontroller nära botten av skärmen, eller när du använder en app där användaren av misstag sveper uppåt från skärmens botten.

Konfigurera Stör inte för att få lite sömn … eller behåll ditt jobb

ipad stör inte

Det är irriterande när en app låter ett meddelande låta mitt i natten, väcker en användare eller under ett möte på jobbet som potentiellt får personen avskedad. För att stoppa detta tryck på Stör inte från inställningar. Stäng av alla ljud manuellt med Manuell objekt högst upp på skärmen. Använd det för att göra det här en gång eller schemalägg en period Stör ej med Schemalagd sektion.

Använd de övriga inställningarna enligt följande:

  • Tillåt samtal från säger åt iPad att låta folk ringa om de uppfyller vissa kriterier, med alternativen inklusive Alla, Ingen, Favoriter eller Alla kontakter
  • Upprepade samtal tillåter samtal från personer som ringer andra gången
  • Tystnad iPad antingen alltid eller bara när iPad låses

Folk kan undra hur en person kan “ringa” en iPad. Det här alternativet fungerar på iPhone för traditionella samtal, men på en iPad gäller det FaceTime -samtal.

Tweak Siri för att göra det användbart

siri -inställningar

Siri är användbart men hon kanske inte fungerar som vissa användare gillar. Ändra hennes inställningar genom att öppna Allmän längs mitten av det vänstra sidofältet i Inställningar. Knacka på Siri till höger nära toppen. Användare kan slå på eller av Siri genom att trycka på den gröna skjutreglaget.

De valfria inställningarna inkluderar:

  • Språk – välj önskat språk
  • Röstkön – välj mellan en kvinnlig eller e -poströst
  • Röstfeedback – detta låter Siri prata tillbaka till användaren
  • Min info – välj din information från Kontakter så att Siri vet vem iPad -ägaren är

Bli av med den rörliga bakgrunden för att stoppa illamående

IOS 7 “Parallax View” och “Dynamic” bakgrundsbilder och bakgrunder kan göra vissa människor sjuka. Användare kan stänga av dem och minska irritationen eller illamående.

Från inställningar välj från det vänstra sidofältet och välj sedan Tillgänglighet nära toppen till höger. Hitta Reducera Motion mitt på höger sida. Slå på den genom att trycka på skjutreglaget. Detta minskar rörelsen och stänger därmed av Parallax -vyn.

ta bort rörelsebakgrunder

Om bakgrunden fortsätter att röra sig kan det vara en rörelsebakgrund istället för en stillbild. Ändra detta genom att gå till Bakgrundsbilder och inställningar från appen Inställningar. Tryck på bilden nedan VÄLJ TAPET. Vi ser två knappar med bakgrundsbilder. Välja från Stillbilder eller från Foton under det. Välj inte Dynamisk, eftersom dessa visar rörliga tapeter (som sett ovan).

Genom att göra denna ändring hindras inte bara användaren från att bli yr, utan sparar också lite batteritid.

Få iPad att låta som du vill

Precis som en iPhone använder iPad ljud för att meddela användaren om vissa saker som möten, FaceTime -samtal och mer. Knapparna och omkopplaren längs sidan av iPad, medan de står i porträttläge, styr dessa ljud. För att komma åt iOS -ljudinställningarna, öppna inställningar app och välj Ljud.

ljudinställningar

Skärmen erbjuder tre sektioner. Toppen styr volymen på ringsignaler och varningar. Denna inställning ändrar hur aviseringar och ringsignalvolym styrs. De fysiska knapparna styr alltid ljuden från musik, videor och appar. Denna kontroll ändrar om systemet låter som att aviseringar också kommer att höjas eller sänkas med volymknapparna. Vi rekommenderar att du lämnar den ensam. Ställ in volymreglaget och låt det vara så. Använd de fysiska knapparna endast för att styra musik, videor och apparljud.

Det andra avsnittet styr olika varningsljud. Klicka på en och välj bland de olika alternativen. En förhandsgranskning spelas upp, så gör inte det här på en plats där du inte vill irritera människor i närheten.

Det sista avsnittet styr låsa ljud och tangentbordsklick. IPad gör ett klickande ljud när iPad -användaren stänger av skärmen med den fysiska avstängningsknappen. Det här avsnittet styr också klickljudet på tangentbordet som irriterar människor när de skriver.

Gör lösenordskomplex för mer säkerhet

ställ in komplex lösenord

Lösenkoden håller en iPad säker om någon får tag på den. I iOS 7 slås detta på som standard och operativsystemet ber användaren att skapa en första gången telefonen slås på efter en uppdatering eller ett köp. Det är en bra sak. Det går dock inte tillräckligt långt.

Ett fyrsiffrigt lösenord är inte lika säkert som en längre sträng med tecken och siffror. För att ändra detta tryck på Lösenord (i iOS 7.1) eller Allmän och då Lösenordlås (i iOS 7.0). För att få ett säkrare lösenord, ändra Enkel lösenord alternativet att stänga av.

Säkerhetskopiera till iCloud eller en dator trådlöst

icloud -säkerhetskopiering

Många tror att de måste ansluta sin iPad till en dator för att säkerhetskopiera eller synkronisera den. Det är inte sant efter första gången. Slå på iCloud -säkerhetskopiering och iPad skickar all användares viktiga data till molnet när det passar. Det kommer också att säkerhetskopieras till datorn som personen först kopplade till för den första synkroniseringen.

Aktivera först iCloud -säkerhetskopiering genom att öppna inställningar och tryck på iCloud mot botten till vänster. Se till att iCloud -säkerhetskopiering är påslagen med grön visning, inte reglaget. Träffa Säkerhetskopiera nu när du är ansluten till Wi-Fi för att göra den första säkerhetskopian.

Anslut nu till en dator en sista gång för att synkronisera med iTunes. Klicka sedan på namnet på enheten i sidofältet om det visas, eller klicka på rullgardinsmenyn som vi förklarade i början av detta inlägg. Från Sammanfattning fliken på iPad: s skärm, sätt en bock i det märkta objektet Synkronisera med denna iPad via Wi-Fi.