10 hemligheter för att lyckas som hårdvara

0 Shares

Hårdvara är svårt. Det finns mycket sanning i det enkla uttalandet. Det finns många hinder för framgång, men här är 10 hemligheter …

Uppskatta produktutvecklingen korrekt

Framgångsrika startups uppskattar realistiskt kostnaderna och den tid som krävs för produktutveckling. Alla vill ha sin produkt på marknaden så snart som möjligt. Den spänningen är bra, men hårdvaran har vissa begränsningar. Framgångsrika startups uppskattar realistiskt kostnader och tid som krävs för produktutveckling.

Hårdvaruutveckling genomgår alltid en felsökningsprocess som kräver flera iterationer för att göra den perfekt. Varje stort produktutvecklingsföretag vet att de inte kommer att få det perfekt första gången så de planerar på rätt sätt för den här tiden.

Du bör också planera för den här tidsbegränsningen. Bygg in din utvecklingsplan konstruktionskostnaderna för felsökningsprocessen, eftersom det är oundvikligt.

Design för tillverkning

Det är viktigt att företagare utformar sina produkter för tillverkning under prototypstadiet. Detta är det snabbaste sättet att gå från prototyper till tillverkning.

Din produkts plasthölje kommer sannolikt att vara den svåraste att skala till tillverkning. Var medveten om att du kan producera plastdesigner med 3D -utskrift som aldrig kan tillverkas med hjälp av formar.

Använd ingenjörer och konstruktörer som förstår begränsningarna för formsprutad plast, och som konstruerar i prototypstadiet för eventuell formsprutad plastproduktion. Ju tidigare du gör detta desto bättre.

Vet alla dina kostnader

Om du inte känner till alla dina produktionskostnader kan du i framtiden stöta på problem med låga vinstmarginaler. Börja med att beräkna dina Cost-of-Goods (COGS)-som är den totala kostnaden för att tillverka, förpacka och skicka din produkt.

Beräkna dina COGS på olika produktionsnivåer för att förstå din vinstpotential vid olika tillverkningsvolymer.

Förvänta dig låga vinstmarginaler i början. Genom att tillverka små partier minimerar du dina risker, men förvänta dig att låga vinstmarginaler hämmar ditt kassaflöde.

Du kan till och med behöva sälja med förlust till en början. Det här är okej, eftersom du inte vill överanmäla för mycket lager i dina tidiga skeden. Få din tillverkning och försäljning att fungera smidigt innan du investerar i stora order.

Samla marknadsföring så snart som möjligt

Det är aldrig för tidigt att begära feedback från marknaden om din produkt. Den mest realistiska återkopplingen kommer från att undersöka verklig försäljning. Men problemet är att du måste investera avsevärt i din produkt för att komma till den punkten att ha verkliga säljdata.

Starta feedbackprocessen tidigare med en crowdfunding -kampanj innan utvecklingen ens börjar. Med crowdfunding röstar folk för din idé med riktiga pengar, så denna feedback väger tyngre. Du vet om din idé/produkt är värd att eftersträva.

Överväg också att använda A/B -tester och feedback från undersökningar, baserat på en beskrivning av din produkt. Dessa metoder är dock extremt begränsade i sin noggrannhet eftersom inga pengar byter händer.

3d-utskrivning

Starta din online -gemenskap nu

Att skapa en onlinegemenskap kring din produkt är något du bör börja göra omedelbart. Denna gemenskap kan växa organiskt medan du går igenom dina utvecklingsstadier.

Den sämre möjliga strategin är att du gömmer dig från världen medan du utvecklar din produkt. Som nämnts ovan är tidig marknadsfeedback kritisk. Att ha en community är ett av de bästa sätten att få denna feedback tidigt. Med en rejäl e -postlista upprättad kan du lyckas med crowdfunding och så småningom med försäljning.

Prioritera försäljning och marknadsföring från dag ett

Varje hårdvaruuppstart behöver helst ett grundare -team bestående av en tillverkare (hårdvara), en hacker (programvara) och en marknadsförare. Vilken är du? Är du en Steve Wozniak utan Steve Jobs, eller tvärtom? Överväg att ta med en grundare med kompletterande färdigheter.

Engagera dig inte för dina kunder

Lova inte dina kunder någonting förrän din produkt är i dina händer, ha ett produktionsschema och pengar att betala för det. Agera försiktigt eftersom ditt utvecklingsteam kan ha oväntade förseningar.

Kom ihåg att tillverkning av formar tar tid och eventuella upprepningar om du är i tillverkningsstadiet. Du vill inte stänga av kunder eller återförsäljare genom att inte leverera i tid som utlovat.

Optimera ditt kassaflöde

Kassaflöde kommer sannolikt att vara ditt största problem efter att du har tillverkningsinställningar. Detta beror på att du måste betala åtminstone en partiell förskottsbetalning till din tillverkare innan din produkt skickas. Ändå betalar dina privatkunder dig inte förrän minst 30 dagar efter att de fått sin beställning.

Du har en utmanande period mellan att spendera pengar på ditt lager och slutligen få betalt för det inventariet.

Du kan kompensera fördröjningstiden för köpförsäljning direkt på din webbplats, även om det inte finns någon garanti för att du kommer att sälja snabbare än en återförsäljare kommer att betala.

Mest troligt kommer du att behöva ekonomiska investeringar för att din start ska fungera smidigt under dessa tidiga dagar. Inköpsorderfinansiering och fakturafaktorering kan hjälpa. Om du kan få en stor order från ett etablerat företag kan du dra nytta av dessa finansieringsmetoder.

Säg “NEJ” till Feature Creep

Feature creep hänvisar till en entreprenörs önskan att fortsätta lägga till funktioner till sin maskinvaruprodukt. Undvik detta vanliga misstag!

Ditt främsta mål bör vara att få din produkt på marknaden i tid samtidigt som du minimerar din ekonomiska risk. Spara nya funktionsidéer för framtida iterationer, medan du får basprodukten till marknaden.

Jag föreslår ett koncept som heter ”Minimum Viable Product (MVP)”, som beskrivs av Eric Ries i hans bästsäljande bok The Lean Startup. Tanken är att först utveckla den enklaste versionen av din produkt. Håll dig till kärnan, nödvändiga funktioner. Skaffa den här enklaste versionen på marknaden, där du sedan kan samla feedback och förbättra därefter.

Kvalitetstestning är viktigt

Din hårdvarustart kanske inte överlever om du skickar defekta enheter till tidiga kunder. Kvalitetstest är viktigt, även om det hindrar dina tidiga vinster. Även om du aldrig kan undvika en liten andel tillverkningsfel, sikta på en defektgrad som inte är högre än 1 procent.

Läs mer om hårdvara vid TechCo

0 Shares