10 bästa webbläsare för Linux att använda 2021

0 Shares

Webbläsaren är en av de mest använda applikationerna på datorer. Till skillnad från Windows stöder Linux bara några webbläsare. Om du inte har de bästa webbläsarna för Linux kommer du aldrig att ha den bästa surfupplevelsen. Det är därför det är så viktigt att välja den bästa webbläsaren. I den här artikeln valde vi de bästa webbläsarna för Linux-plattformar. Kontrollera vår lista över bästa webbläsare och förbättra din surfning online.

Lista över bästa webbläsare för Linux

  • Krom
  • Firefox
  • Conkeror
  • Opera
  • Blek måne
  • Modig
  • Midori
  • Lodjur
  • webb
  • Falkon

Krom

Chrome är den bästa webbläsaren för Windows-, Mac- och Linux-plattformar. Du kan helt enkelt inte ignorera Chrome-webbläsaren.

Chrome-webbläsaren är en av de snabbaste webbläsarna för Linux. Även om webbläsaren inte är specialiserad för Linux-plattform, fungerar den bra på Linux. Förutom att surfa kan du använda Chrome-webbläsaren för att titta på offlinevideor och bilder. För det behöver du bara dra och släppa mediefilen i webbläsaren. Uppdateringarna kommer ofta för Chrome-webbläsaren, så du kommer aldrig att ha fel eller fel när du använder Chrome.

Firefox

Firefox är den enda webbläsaren som kommer att slåss mot Chrome-webbläsaren. Det är en av de bästa webbläsarna för Linux.

Mozilla Firefox eller Firefox är en kraftfull webbläsare. Firefox har sin egen butik för att installera tillägg och teman. Med Firefox kan du surfa på internet på ett säkrare sätt. Webbläsaren har inbyggd annonsblockerare för att blockera irriterande och irriterande annonser. Genom att använda Firefox Lockwise kan du skydda alla dina sparade lösenord och få åtkomst till dem en gång. Det bästa med Firefox är att den förbrukar mycket mindre datorminne jämfört med Chrome.

Conkeror

Conkeror är en webbläsare av tangentbordstyp som är tillgänglig för Linux-plattformar.

Conkeror-webbläsaren är en mycket anpassningsbar applikation. Du kan anpassa utseendet med enkla CSS-skript. Om du älskar kortkommandon är Conkeror ett utmärkt alternativ för dig. Du kan hantera hela din surfning med tangentbordstangenterna. Utöver det fungerar de flesta Firefox-tilläggen på Conkeror eftersom webbläsaren är baserad på Mozillas teknik.

Opera

Opera är en av de populära webbläsarna. Det kan enkelt installeras på Linux.

I början av Opera är det en av de värsta webbläsarna. Men efter att ha inkluderat några praktiska funktioner, framkom det som en av användarnas favoritwebbläsare. Webbläsaren har en inbyggd annonsblockerare, gratis VPN, optimerad prestanda för batterisparande, ett personligt nytt avsnitt och ett praktiskt skärmdumpverktyg. Det bästa med Opera är chattilläggen. Du kan lägga till Whatsapp och Facebook Messenger som låter dig chatta utan att ändra fliken.

Blek måne

Pale Moon är en öppen källkod, Goanna-baserad webbläsare för Linux-plattformen.

Pale Moon-webbläsaren är för moderna processorer och kan fungera smidigt på nya datorer. Liksom Conkeror stöds de flesta Mozilla-tillägg här. Du kan lägga till tillägg och teman från deras webbplatser. Det hade tillägg separerade med kategorier som sökverktyg, social & kommunikation, bokmärken och flikar, nedladdningshantering och mycket mer.

Modig

Brave-webbläsaren är den senaste webbläsaren i listan. Den släpptes i november 2019.

Om Chrome är den snabbaste webbläsaren för Windows är Brave en av de snabbaste webbläsarna för Linux. När du byter från någon annan webbläsare till Brave kan du enkelt importera dina bokmärken. Modig webbläsare har ad-blockerare, cookies-kontroll och fingeravtrycksskydd. Med Brave Wallet kan du lägga till digitala pengar. I webbläsaren Brave kan du installera tillägg och teman från Chrome webbutik.

Midori

Midori är en av de lätta webbläsarna för Linux-plattformen. Den använder WebKit-renderingsmotorn och GTK-gränssnittet.

Midori-webbläsaren är i allians med Dongee och erbjuder Midori Virtual Network för att skydda din integritet. Om du vill komma åt din webbhistorik, bokmärken och lösenord kan du använda Cloud Storage var som helst. Webbläsaren har en annonsblockeringsfunktion, stöder musrörelser, enkel integrering av tillägg och HTML5-stöd. I några av Linux-distributörerna är Midori en standardwebbläsare.

Lodjur

Lynx är en av de äldsta webbläsarna som lanserades 1992. I mer än 28 år finns Lynx tillgängligt för Linux.

Lynx är en textbaserad webbläsare. Förr i tiden var standardbläddringsmetoden den textbaserade metoden. Även om webbläsaren inte används av många, får den fortfarande uppdateringar. Endast ett fåtal personer använder webbläsaren Lynx. Det har några stora nackdelar som måste åtgärdas. Du får bara se textelementen och det har inget stöd för bilder eller videor. Med endast textresultat är webbläsaren snabbast.

webb

Webben, formellt kallad Epiphany är en enkel och ren webbläsare för Linux.

Webbläsaren är baserad på WebKit-motorn. Det passar bäst för GNOME-skrivbord och elementärt operativsystem. Det är en perfekt webbläsare eftersom den inte har några värdelösa widgets eller någon oönskad information. Webbläsaren har inga anpassningsalternativ, du behöver bara installera den och använda den. Nätet är mer lämpligt för människor som inte behöver några färgelement och som bara vill ha snygg surfning. Appen har en inbyggd adblockerare.

Falkon

Falkon är ännu en ny webbläsare för Linux-plattformar. Den senaste versionen 3.1.0 släpptes i mars 2019.

Falkon var tidigare känt som QupZilla. Det är ett forskningsprojekt skrivet i Python. Senare utvecklades den till en webbläsare. Liksom de flesta webbläsare använder Falkon WebKit-motorn. Den har alla moderna surffunktioner som adblockerare, snabbvalsalternativ och bokmärkeshantering. Det bästa med Falkon är Prestandaoptimering för mindre minneskonsumtion. Det förbrukar mindre minne än Firefox.

Användbara länkar

Att avsluta

Det här är de bästa webbläsarna för Linux. Installera någon av dessa webbläsare som passar perfekt för dina behov och bläddra på ett enklare sätt. Om vi ​​inte nämnde någon av dina favoritwebbläsare för Linux, nämn det i kommentarfältet. Följ oss på Twitter och Facebook för mer tekniska uppdateringar.

0 Shares