Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

10 bästa lätta antivirusprogram för Windows 10 år 2022

En ständig rädsla kvarstår inom oss för att om ett virus eller annat hot utifrån attackerade min dator, och våra data går förlorade, eller att själva systemet kan bli korrupt. Det är anledningen till att vi förbereder oss från sådan korruption i förväg och håller antivirusprogram uppdaterad på Windows PC. Men samtidigt vill vi också ha ett antivirusprogram som är lätt på systemresurserna.

Lätt antivirusprogramvara är den som förbrukar färre resurser på en dator samtidigt som den skyddar data från externa hot. Det bästa lätta antivirusprogrammet ser också till att det håller sig uppdaterat från de senaste hoten som “Coronaviruskartor” som stjäl lösenord från PC och inte äter upp resurserna från systemet.

Låt oss utforska funktionerna, topp 10 lättaste antivirus för Windows 10 och äldre versioner.

Kategorier Produkt Ladda ner länkar
Bästa övergripande antivirus – rekommenderas Systweak antivirus
Komplett svit med säkerhetsverktyg AVG Free Antivirus
Mest populära antivirus Avast Free Antivirus
System Speedup Antivirus 360 Total säkerhet
Skydda dina aktiviteter Avira
Avancerat antivirus Bitdefender
Antivirus skanner i realtid Kaspersky
Cloud Scanning Antivirus Panda säkerhet
Prisbelönt antivirus Adaware
Antivirus med de flesta funktioner Comodo

Det lättaste antivirusprogrammet för Windows 10

1. Systweak Antivirus – Bästa övergripande antivirusprogrammet

USP: “Flera skanningslägen för snabb och grundlig skanning”

Hem

Ett bra antivirus är ett måste idag. Det bör ha potential att minimera risken så snart som möjligt för att kontrollera skador och snabbt utrota röran som orsakas av en cyberattack.

Systweak Antivirus är en robust säkerhetslösning designad med alla sådana möjligheter att bekämpa realtidsattacker. Internetsäkerhetslösningen ger flera skyddsverktyg för att skydda din PC mot nya och befintliga hot mot skadlig programvara, adware, spionprogram, virus, trojaner och mer. Dessutom erbjuder den en förlängning till blockera påträngande onlineannonser för en sömlös upplevelse.

Hemsida: Systweak programvara

Ladda ner nu för att få 30 dagar free rättegång

2. AVG Free Antivirus

USP:

AVG Free Antivirus

Det är det bästa lätta antivirusprogrammet för Windows 10 med säkerhetsuppdateringar i realtid, skannar skadlig programvara, förbättrar prestandan och upptäcker till och med skadliga nedladdningar innan de är på språng på PC.

Samtidigt kan du vara kvar free från stressen av virusintrång som det blockerar osäkra länkar, nedladdningar och e-postbilagor korrekt. Inga tunga skanningar, så du kan luta dig tillbaka och koppla av med detta lättaste antivirusverktyg!

Hemsida: AVG

3. Avast Free Antivirus

USP: Flera lager av säkerhet

Avast Free Antivirus

Avast är känt för det största hotdetektionsnätverket, till att börja med. Anledningarna till att det är känt som topp lättvikts antivirus inkluderar realtidsanalys av okända filer, interaktivt gränssnitt och extra omsorg för spelare och filmfantaster.

Ett intressant koncept är på flykt med Avast. Den håller en öga på beteendet hos datorn för att upptäcka att om beteendet plötsligt blir oseriöst. Det är kapabelt till blockera spionprogram, ransomware, nätfiske, etc. med smarta analyser. Dessutom skickar det smarta skanningssystemet misstänkta filer till molnet för vidare analys och för att få ett botemedel.

Hemsida: Avast

Läs också: 10 bästa Free Anti-Malware-programvara för Windows 10, 8, 7

4. 360 Total säkerhet

USP: Kraftfullt skydd och snabbare verktyg

360 Total säkerhet

Detta lätta antivirusprogram är ett fantastiskt verktyg som kräver mindre RAM och minne samtidigt. Från viktigt antivirusskydd för att skydda alla stora inkommande hot mot intelligenta beteendeövervakning för alla dokumentkapningar360 Total Security är alltid en bra produkt.

Säkra din onlinehandel eller ge dig själv integritetsskydd när internet, Wi-Fi-säkerhet och integritetsrengörare arbeta samtidigt. Tillsammans med att vara det lättaste antivirusprogrammet datorn går också snabbare genom att ta bort skräpfiler bort och göra lite mer utrymme tillbaka i systemet.

Hemsida: 360 Total säkerhet

5. Avira

USP: Skydda alla dina aktiviteter på Windows PC

Avira

Allt du gör på din Windows-dator, ett utmärkt lätt antivirus måste alltid skydda mot invasion. Och tack till Avira för att du gör detsamma för dig. Det skyddar inte bara ditt system från virushot utan blockerar infekterade webbplatser, webbläsarspårare och påträngande annonser. Skaffa alla tillgängliga nätverk för att leta efter eventuella sårbarheter och fixa dem med Avira!

Om du loggar in var som helst med dina lösenord, håller Avira det privat för dig. Med detta, din systemet går också snabbare starttiden genom att rensa skräpfilerna och minska fördröjningar.

Hemsida: Avira

Läs också: 10 bästa lätta webbläsare för Windows 10

6. Bitdefender

USP: Användning av artificiell intelligens för säkerhet

Bitdefender

När Artificiell intelligens och andra revolutionerande teknologier samlas för att hitta med de senaste hoten som skadlig programvara eller virusintrång, du skulle verkligen kalla det den bästa lätta antivirusprogramvaran för Windows 10. Detta verktyg är mest lämpligt när du vill placera flerskiktssäkerhet som hindrar dig från att förlora data eller pengar.

Inbyggd lösenordshanterare, webbkameraskydd och inga nedgångar i systemet se till att din integritet och systemets prestanda förblir uppdaterade. Ett bra lätt antivirus, verkligen.

Hemsida: BitDefender

7. Kaspersky Antivirus

USP: Realtidsskanning av systemet

Kaspersky Antivirus

När det bästa lätta antivirusverktyget är laddat med extra skyddsfunktioner vill du säkert ha det mer. Och så är anledningen till att Kaspersky är med i listan. Det ger realtidsskanning, e-postskanning för nätfiskeförsök och ger dig skydd mot spionprogram.

Där Kaspersky är pålitligt, kan fler funktioner användas med Kaspersky Security Cloud, som kan tillhandahålla lösenordshantering, säkerhetsvarningar, kärnskydd och kontokontroll utan en enda krona från din sida.

Hemsida: Kaspersky

Läs också: 10 Free Antivirus som inte bränner hål i din plånbok

8. Panda Security

USP: Molnbaserat system för skanning

Panda Security

En molnhanterad programvara är kapabel till skanna, arbeta och bearbeta i molnet, vilket sparar utrymme och gör saker lätta på Windows-systemet. Du kan vara säker på att ha regelbundna uppdateringar av Panda Security utan att störa dig emellan.

Lätt att installera och realtidsskydd är några saker du inte kan släppa obemärkt. Dessutom skannar den också pennenheten av sig själv så snart dess plugin upptäcks. Den är verkligen perfekt att använda till personliga ändamål.

Hemsida: Panda Security

9. Adaware Antivirus Free

USP: Prisbelönt antivirusskydd

Adaware Antivirus Free

Glöm alla skadliga hot och fokusera på att njuta av ditt liv; detta är vad som har främjats av Adaware. Alla former av virus och skadlig programvara stoppas när du håller detta lätta antivirus i lager.

Det är enkel att använda med absolut navigerbara instruktioner att även en nybörjare skulle vara kompatibel med det. Precis som AVG håller den också ett öga på nya nedladdningar för att hitta skadligt innehåll.

Hemsida: Adaware

10. Comodo Free Antivirus

USP:

Comodo Free Antivirus

Dagens hot har blivit så olika att de inte är så lätta att hantera. Men Comodo är den bästa lättviktaren free antivirus som kan värdintrångsförebyggande, kan sandbox okänd programvara och låter dig surfa på vilken webbplats som helst på ett säkert sätt. Behåll den här programvaran i din PC för att hålla dig borta från något betydande hot någonsin!

Virus-Free!

Vi hoppas att du har hittat de bästa lösningarna för lättvikts antivirus samt ett sätt att skydda din dator från virus någonsin igen. Vi skulle vilja veta vilken som du valde bland ovanstående. Med det, kontrollera också: