10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar]

0 Shares

Google Doodles har blivit klassiker för webbläsares söksidor. Det är en riktig njutning när vi kan besöka google.com.br och se ett vackert konstverk, ett roligt spel eller en hyllning till någon som vi kanske inte visste fanns tidigare. Enligt Google har företaget introducerat mer än 4 000 Doodles under 21 år, men vissa är mer minnesvärda än andra.

Den ursprungliga Google Doodle var Googles logotyp med dockan bakom, ett slags ordlöst frånvaromeddelande från Larry Page och Sergey Brin för att indikera att de deltog i den festivalen. Det var 1998. Den första Doodle som någon faktiskt såg på Google.com var den 14 juli 2000, när Brin och Page bad en praktikant vid namn Dennis Hwang att göra en enkel logotypändring för Bastilledagen.

Detta togs emot så väl av användarna att Google började införliva fler Doodles för att fira fler evenemang och så tog Google Doodles fart. Men vissa var mer minnesvärda än andra. Här är några av de bästa Google Doodles som någonsin placerats på webbplatsen, i kronologisk ordning.

I den här artikeln hittar du:

30-årsjubileum för Pac-Man

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] två

Det första spelet som införlivades i en Doodle var naturligtvis Pac-Man. Den här lilla Pac-Man-kartan (klicka för att spela), byggd kring Googles logotyp, gjorde det möjligt för användare att återuppleva den underbara och frustrerande arkadkänslan av att försöka fly från Blinky, Pinky, Inky och Clyde lite längre. så att du kunde nå den där Power Pellet och vänd den mot dem. 11 år senare är det fortfarande en solid liten distraktion och rolig att leka med.

Jules Vernes födelsedag –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 3

Medan Jules Verne har skrivit andra böcker än djuphavsäventyret, är detta hans mest ikoniska verk och en av de bästa böckerna som någonsin skrivits. Denna Doodle som hedrar Vernes födelsedag ser ut som en enkel watchman Doodle (klicka för att spela) tills du börjar spela med spaken till höger om logotypen. Detta gör att du kan gå ner djupare och djupare i havet och se vackert illustrerade havsdjur längs vägen.

Freddie Mercurys födelsedag –

Den framlidne store Freddie Mercury fick en hyllning på vad som skulle ha varit hans 65-årsdag, en video som hedrar hans liv och musik. Du behöver verkligen inte vara ett Queen-fan för att tycka att detta är roligt, eftersom konsten är helt fantastisk. Och om du är ett fan kommer du att tycka att denna Google Doodle är en lättsam hyllning till vad Mercury har skapat och dess inflytande på musik, mode och världen.

Alla hjärtans pariserhjul –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 4

Många Google Doodles känner igen alla hjärtans dag, med olika grader av romantik, men den här är den dummaste och sötaste. Det firar samtidigt Alla hjärtans dag och George Ferris 154:e födelsedag. Ett tryck på knappen gör att de två pariserhjulen snurrar och när de stannar parar sig två karaktärer från de separata hjulen. Sedan visar den en liten serietidning som visar hur de två blev förälskade. Om du någonsin har velat se en bläckfisk som håller flera högtalare för att uppvakta en anka, kommer du att se det här.

Mors dag –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 5

Denna lilla interaktiva Doodle från Google är inte ett drag som några av de andra på den här listan, men det är ett härligt spel för barn. Googles logotyp har ersatts av en liten tecknad fabrik, och spelare kan sätta ihop ett litet mors dagskort med en mängd olika alternativ. Det är verkligen ingen mening med det – det är bara för sött.

Eiji Tsuburayas 114-årsdag –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 6

Om du inte vet vem han är, är Eiji Tsuburaya skaparen av Ultraman och medskaparen av Godzilla – du kanske inte känner igen hans namn, men han har haft en omätlig inverkan på popkulturen. Den här Google Doodle hyllar honom genom att låta användare spela produktionen av en monsterkortfilm, från att förstöra småstadsuppsättningar till att klä skådespelaren i en monsterdräkt. Det är en underhållande hyllning till denna viktiga figur i filmhistorien.

Halloween Magic Cat Game –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 7

Halloween är en av de bästa helgdagarna för Doodle eftersom den gör skaparna lite galna. Det här spelet spelar en liten magisk svart katt som heter Momo, som måste skydda sig från att attackera spöken genom att besvärja dem. Det är inte en hyllning till något speciellt (även om en av skaparna har en riktig svart katt som heter Momo), men det är ett roligt spel att spela med ett härligt konstverk.

Hiphopens födelse –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 8

Det har funnits många hyllningar till musik i Google Doodles historia, från Les Paul Guitar Doodle till Moog Synthesizer. Men min favorit är den här som låter dig hedra hiphopens födelse genom att snurra ditt eget sound på en skivspelare medan Fab 5 Freddy ger dig en historielektion i konstformens tillkomst. Googles bästa Doodles är de som kombinerar utbildning med nöje, och den här gör verkligen det.

Nicholas Wintons 111-årsdag –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 9

Hittills är detta den enda Google Doodle som verkligen fick mig att gråta. För de som inte vet var Nicholas Winton en brittisk humanitär som hjälpte 669 barn, de flesta judar, att fly från det tyskockuperade Tjeckoslovakien före andra världskrigets utbrott. Det kom inte fram förrän 1988, eftersom han aldrig berättade för någon att han hade gjort det, men han tillbringade resten av sitt liv med att lära känna de nu vuxna barnen han hjälpte till att rädda.

Doodle Champion –

10 bästa Google Doodles du någonsin gjort [e como jogar] 10

Den här är lite sen, men den förtjänar att vara med på den här listan. Denna Google Doodle var ursprungligen planerad att äga rum med OS i Tokyo 2020, men eftersom dessa olympiska spelen försenades på grund av den globala covid-19-pandemin, blev spelet också försenat. I den fördröjningen har det på något sätt blivit ett olympiskt RPG komplett med dialog, utforskning, allt. Det här är ett bra exempel på hur Google Doodles blir bättre ju längre de används och ju mer tid Google har på sig att experimentera.

0 Shares